r
Nosalty Logó

Joghurtos padlizsánsaláta SPAR konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
SPAR
Joghurtos padlizsánsaláta SPAR konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 380 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1517 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 89 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1042.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    239 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    238 mg
  • Nátrium
    490 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    318.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    115 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    467 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    420 micro
Összesen 380 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    53.7 g

Zsír

  • Összesen
    36.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4168.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    958 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    265 mg
  • Foszfor
    953 mg
  • Nátrium
    1959 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    251.1 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1273.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    275 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    459 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    330 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    1866 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1680 micro
Összesen 1517 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 89 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A padlizsánt mossuk meg, vágjuk le a szárát, majd szeleteljük, kockázzuk, ki hogyan szereti. Sózzuk le, hogy levet engedjen, így elkerülhetjük azt, hogy kesernyés ízt kapjon a sütés folyamán. 10 perc után vízzel öblítsük, papírtörlővel szárogassuk le.
  2. Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe szórjuk a padlizsáncsíkokat, locsoljuk meg olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, majd római köménnyel és mentával ízesítjuk, majd tegyük be a sütőbe 10-15 percre, hogy megpiruljanak.
  3. Közben keverjük össze a joghurtot az áttört fokhagymával és a fűszerekkel, a petrezselymet és a koriandert pedig aprítsuk fel.
  4. A sült padlizsánt kicsi hűtés után beleszórhatjuk az öntetbe. Tálaláskor szórjuk meg a salátát frissen vágott zöldfűszerekkel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2419
  • Feltöltés dátuma: 2018. július 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Könnyű, nyári saláta, amit bármelyik napszakban elfogyaszthatunk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...