Joghurtos padlizsánsaláta SPAR konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
SPAR
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 3% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
380
kcal
- 3% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
1517
kcal
- 3% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 13.4 g
Zsír
-
Összesen 9.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1042.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 239 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 66 mg
-
Foszfor 238 mg
-
Nátrium 490 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 62.8 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 318.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 69 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 115 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 82 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 467 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 420 micro
Összesen
380
kcal
- 3% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 53.7 g
Zsír
-
Összesen 36.3 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4168.7 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 958 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 265 mg
-
Foszfor 953 mg
-
Nátrium 1959 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 251.1 g
-
Cukor 49 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 1273.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 275 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 70 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 459 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 330 micro
-
Kolin: 129 mg
-
Retinol - A vitamin: 122 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 1866 micro
-
β-crypt 32 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1680 micro
Összesen
1517
kcal
- 3% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 2.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 249.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 57 mg
-
Nátrium 117 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 76.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 112 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 101 micro
Összesen
89
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A padlizsánt mossuk meg, vágjuk le a szárát, majd szeleteljük, kockázzuk, ki hogyan szereti. Sózzuk le, hogy levet engedjen, így elkerülhetjük azt, hogy kesernyés ízt kapjon a sütés folyamán. 10 perc után vízzel öblítsük, papírtörlővel szárogassuk le.
- Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe szórjuk a padlizsáncsíkokat, locsoljuk meg olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, majd római köménnyel és mentával ízesítjuk, majd tegyük be a sütőbe 10-15 percre, hogy megpiruljanak.
- Közben keverjük össze a joghurtot az áttört fokhagymával és a fűszerekkel, a petrezselymet és a koriandert pedig aprítsuk fel.
- A sült padlizsánt kicsi hűtés után beleszórhatjuk az öntetbe. Tálaláskor szórjuk meg a salátát frissen vágott zöldfűszerekkel.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 73
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2419
- Feltöltés dátuma: 2018. július 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
SPAR
199 recept
Könnyű, nyári saláta, amit bármelyik napszakban elfogyaszthatunk.