r
Nosalty Logó

Joghurtos padlizsán sült csicseriborsóval

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Dacota
Joghurtos padlizsán sült csicseriborsóval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 359 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1433 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 113 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    643.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    231 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    241.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    200 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    712 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    656 micro
  • Lut-zea
    693 micro
Összesen 359 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    43 g

Zsír

  • Összesen
    90.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2574.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    559 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    274 mg
  • Foszfor
    776 mg
  • Nátrium
    925 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127.8 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    966.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    294 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    801 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    392 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    103 micro
  • β-karotin
    2846 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2624 micro
  • Lut-zea
    2772 micro
Összesen 1433 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    225 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    207 micro
  • Lut-zea
    219 micro
Összesen 113 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánt vékonyra karikázzuk, és mindkét oldalát megkenjük olívaolajjal.
  2. Forró serpenyőben 3-4 perc alatt meggrillezzük mindkét oldalát. Ha van grillrácsos serpenyő, abban készítsük!
  3. Egy másik serpenyőben melegítsük fel az olívaolajat. Adjuk hozzá a vékony karikára vágott vöröshagymát, a lereszelt gyömbért, a római köményt és a fahéjt. Kevergessük pár percig, míg a a hagyma kicsit megbarnul.
  4. Adjuk hozzá a csicseriborsót és a negyedekre vágott koktélparadicsomot, és nagy lángon, időnként kevergetve, süssük át.
  5. Közben a joghurtba reszeljük bele a fokhagymát, fűszerezzük, adjuk hozzá az apróra vágott petrezselymet és a durvára vágott diót.
  6. A padlizsánkarikákra halmozzuk rá a csicseriborsót, és kanalazzuk rá a diós joghurtot.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 311
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 10917
  • Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 11.

Receptkategóriák

további kategória: mentes receptek kategória: vegetáriánus receptek

Receptjellemzők

Gyors padlizsános vacsi a tojásgyümölcs szerelmeseinek.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...