r
Nosalty Logó

Joghurtos-oreo kekszes sajttorta ahogy PeZsuRi készíti

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Joghurtos-oreo kekszes sajttorta ahogy PeZsuRi készíti
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Torta

Karamellkrém

442
Kalória
6.4g
Fehérje
40.8g
Szénhidrátok
28.5g
Zsír
39.3g
Víz
86.2g
Koleszterin
1.1g
Rost
28.7g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Torta

Karamellkrém

Összesen 442 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Torta

Karamellkrém

Összesen 5317 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Torta

Karamellkrém

Összesen 307 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    28.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    410.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    293 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.8 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    39.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 442 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.1 g

Zsír

  • Összesen
    341.7 g
  • Telített zsírsav
    141 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1034 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4923.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    561 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    707 mg
  • Nátrium
    3511 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    489.6 g
  • Cukor
    344 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    471.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1687 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    148 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    523 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1661 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    328 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    736 micro
Összesen 5317 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    283.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    202 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    27.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 307 kcal

Elkészítés

Torta

  1. A zabkekszet aprítógépben aprózzuk, és az olvasztott vajjal masszává gyúrjuk. Sütőpapírral bélelt tortaformába (24-26 cm) gyömiszkéljük, jól lenyomkodjuk, majd előmelegített 160 °C-os sütőbe tesszük 10 percre. Vigyázzunk, hogy ne égjen meg. Kivesszük, ha kész, és hagyjuk egy kicsit hűlni.
  2. Közben - a tojásokon kívül - robotgép segítségével mindent összekeverünk, és ha ezzel megvagyunk, akkor egyenként adjuk a masszához a tojásokat, jól elkeverjük. Az elkészült krémet a kekszalapra öntjük, majd 150 °C-os sütőben 45-55 perc alatt készre sütjük.
  3. A sütő aljába érdemes egy tepsibe vizet önteni, és akkor biztos lesz a siker, tuti nem fog megrepedni a sajttorta teteje. Még nem próbáltam anélkül, lehet, hogy anélkül sem repedne meg.
  4. Végül ha kihűlt, akkor hűtőbe tesszük. Egy éjszaka jól jön neki a hűtőben. Másnap megcsináljuk a karamellkrémet a tetejére.
  5. A cukrot a méz társaságában alacsony hőmérsékleten barnára karamellizáljuk (ha nem teszünk hozzá mézet, akkor keményebb állagú karamellréteget kapunk, de én szeretem, ha egy picit folyós marad, mert akkor felvágás után lefolyik a torta szélén, és olyan, mintha akkor öntöttem volna le szósszal), majd a vajat, a sót és a tejszínt hozzáadjuk.
  6. Összerottyantjuk, és mehet a hideg torta tetejére, majd vissza a hűtőbe, hogy megdermedjen a teteje. Díszítsük oreo keksszel vagy egyéb ehető dekorral.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Nem volt itthon 500 g mascarponekrémem, de volt joghurtom és kefirem. :-) Továbbá nem volt itthon vaníliás cukrom, de volt vaníliás pudingom. Szóval alkottam, és nem bántam meg, isteni finom lett, és még a zsírtartalmat is csökkentettem, egészségesebbé tettem a sajttortát. Sőt mi több, a zabkeksz is cukormentes volt.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Cukormentes sajttorta

A sajttorta az egyik legnépszerűbb édesség a világon, melynek rengeteg különböző fajtája és elkészítési módja ismert. Mi most a legegyszerűbb, sütés nélküli verziót ...

Nosalty

Klasszikus baszk sajttorta

A baszk sajttorta 1990-ben született Spanyolországban, ahol egy leleményes vendéglátós minden nap valamilyen új süteményt akart sütni – így jutott el a tészta nélküli, oldalt ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Gyors cacio e pepe

Imádjuk ezt a cacio e pepe receptet, mert mindössze 4 összetevőt igényel! Nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető, így tökéletes hétköznapra, ebédre vagy munka után vacsorára. Ez ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!