r
Nosalty Logó

Joghurtos-oreo kekszes sajttorta ahogy PeZsuRi készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Joghurtos-oreo kekszes sajttorta ahogy PeZsuRi készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Torta

Karamellkrém

Összesen 442 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Torta

Karamellkrém

Összesen 5317 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Torta

Karamellkrém

Összesen 307 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    28.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    410.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    293 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.8 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 442 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.1 g

Zsír

  • Összesen
    341.7 g
  • Telített zsírsav
    141 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1034 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4923.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    561 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    707 mg
  • Nátrium
    3511 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    489.6 g
  • Cukor
    344 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    471.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1687 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    148 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    523 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1661 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    328 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    736 micro
Összesen 5317 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    283.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    202 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 307 kcal

Hozzávalók

Torta

Karamellkrém

Elkészítés

Torta

  1. A zabkekszet aprítógépben aprózzuk, és az olvasztott vajjal masszává gyúrjuk. Sütőpapírral bélelt tortaformába (24-26 cm) gyömiszkéljük, jól lenyomkodjuk, majd előmelegített 160 °C-os sütőbe tesszük 10 percre. Vigyázzunk, hogy ne égjen meg. Kivesszük, ha kész, és hagyjuk egy kicsit hűlni.
  2. Közben - a tojásokon kívül - robotgép segítségével mindent összekeverünk, és ha ezzel megvagyunk, akkor egyenként adjuk a masszához a tojásokat, jól elkeverjük. Az elkészült krémet a kekszalapra öntjük, majd 150 °C-os sütőben 45-55 perc alatt készre sütjük.
  3. A sütő aljába érdemes egy tepsibe vizet önteni, és akkor biztos lesz a siker, tuti nem fog megrepedni a sajttorta teteje. Még nem próbáltam anélkül, lehet, hogy anélkül sem repedne meg.
  4. Végül ha kihűlt, akkor hűtőbe tesszük. Egy éjszaka jól jön neki a hűtőben. Másnap megcsináljuk a karamellkrémet a tetejére.
  5. A cukrot a méz társaságában alacsony hőmérsékleten barnára karamellizáljuk (ha nem teszünk hozzá mézet, akkor keményebb állagú karamellréteget kapunk, de én szeretem, ha egy picit folyós marad, mert akkor felvágás után lefolyik a torta szélén, és olyan, mintha akkor öntöttem volna le szósszal), majd a vajat, a sót és a tejszínt hozzáadjuk.
  6. Összerottyantjuk, és mehet a hideg torta tetejére, majd vissza a hűtőbe, hogy megdermedjen a teteje. Díszítsük oreo keksszel vagy egyéb ehető dekorral.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2477
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem volt itthon 500 g mascarponekrémem, de volt joghurtom és kefirem. :-) Továbbá nem volt itthon vaníliás cukrom, de volt vaníliás pudingom. Szóval alkottam, és nem bántam meg, isteni finom lett, és még a zsírtartalmat is csökkentettem, egészségesebbé tettem a sajttortát. Sőt mi több, a zabkeksz is cukormentes volt.

Hozzávalók

Torta

Karamellkrém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...