Joghurtos-oreo kekszes sajttorta ahogy PeZsuRi készíti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 25% Zsír
Torta
-
21g zabkeksz97 kcal
-
10g teavaj72 kcal
-
21g mascarpone84 kcal
-
17g joghurt10 kcal
-
8g kefir5 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
-
5 kcal
-
11g porcukor42 kcal
-
18g vaníliapuding16 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
0g só0 kcal
Karamellkrém
-
8g cukor32 kcal
-
2g méz5 kcal
-
3g teavaj24 kcal
-
8g habtejszín24 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
442
kcal
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 25% Zsír
Torta
-
250g zabkeksz1163 kcal
-
120g teavaj860 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
200g joghurt122 kcal
-
100g kefir61 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
57 kcal
-
130g porcukor503 kcal
-
212g vaníliapuding197 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
0g só0 kcal
Karamellkrém
-
100g cukor387 kcal
-
20g méz61 kcal
-
40g teavaj287 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
4g só0 kcal
Összesen
5317
kcal
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 25% Zsír
Torta
-
14.4g zabkeksz67 kcal
-
6.9g teavaj50 kcal
-
14.4g mascarpone58 kcal
-
11.5g joghurt7 kcal
-
5.8g kefir4 kcal
-
1.7g finomliszt6 kcal
-
0.9g étkezési keményítő3 kcal
-
7.5g porcukor29 kcal
-
12.2g vaníliapuding11 kcal
-
9.5g tojás12 kcal
-
0g só0 kcal
Karamellkrém
-
5.8g cukor22 kcal
-
1.2g méz4 kcal
-
2.3g teavaj17 kcal
-
5.8g habtejszín17 kcal
-
0.2g só0 kcal
Összesen
307
kcal
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 28.5 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 86 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 410.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 59 mg
-
Nátrium 293 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.8 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 39.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 141 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 138 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 61 micro
Összesen
442
kcal
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 77.1 g
Zsír
-
Összesen 341.7 g
-
Telített zsírsav 141 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 55 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 1034 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4923.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 65 mg
-
Kálcium 561 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 71 mg
-
Foszfor 707 mg
-
Nátrium 3511 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 489.6 g
-
Cukor 344 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 471.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1687 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 148 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 106 micro
-
Kolin: 523 mg
-
Retinol - A vitamin: 1661 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 328 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 736 micro
Összesen
5317
kcal
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 19.7 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 283.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 41 mg
-
Nátrium 202 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.2 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 27.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 97 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 96 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 42 micro
Összesen
307
kcal
Hozzávalók
Torta
-
250 g zabkeksz
-
120 g teavaj
-
250 g mascarpone
-
200 g joghurt
-
100 g kefir
-
2 evőkanál finomliszt
-
1 evőkanál étkezési keményítő
-
130 g porcukor
-
3 db tojás
-
1 csipet só
Karamellkrém
-
100 g cukor
-
20 g méz
-
40 g teavaj
-
100 g habtejszín
-
1 kávéskanál só
Elkészítés
Torta
- A zabkekszet aprítógépben aprózzuk, és az olvasztott vajjal masszává gyúrjuk. Sütőpapírral bélelt tortaformába (24-26 cm) gyömiszkéljük, jól lenyomkodjuk, majd előmelegített 160 °C-os sütőbe tesszük 10 percre. Vigyázzunk, hogy ne égjen meg. Kivesszük, ha kész, és hagyjuk egy kicsit hűlni.
- Közben - a tojásokon kívül - robotgép segítségével mindent összekeverünk, és ha ezzel megvagyunk, akkor egyenként adjuk a masszához a tojásokat, jól elkeverjük. Az elkészült krémet a kekszalapra öntjük, majd 150 °C-os sütőben 45-55 perc alatt készre sütjük.
- A sütő aljába érdemes egy tepsibe vizet önteni, és akkor biztos lesz a siker, tuti nem fog megrepedni a sajttorta teteje. Még nem próbáltam anélkül, lehet, hogy anélkül sem repedne meg.
- Végül ha kihűlt, akkor hűtőbe tesszük. Egy éjszaka jól jön neki a hűtőben. Másnap megcsináljuk a karamellkrémet a tetejére.
- A cukrot a méz társaságában alacsony hőmérsékleten barnára karamellizáljuk (ha nem teszünk hozzá mézet, akkor keményebb állagú karamellréteget kapunk, de én szeretem, ha egy picit folyós marad, mert akkor felvágás után lefolyik a torta szélén, és olyan, mintha akkor öntöttem volna le szósszal), majd a vajat, a sót és a tejszínt hozzáadjuk.
- Összerottyantjuk, és mehet a hideg torta tetejére, majd vissza a hűtőbe, hogy megdermedjen a teteje. Díszítsük oreo keksszel vagy egyéb ehető dekorral.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 45 perc
- Receptkönyvben: 25
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2477
- Feltöltés dátuma: 2015. március 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Nem volt itthon 500 g mascarponekrémem, de volt joghurtom és kefirem. :-) Továbbá nem volt itthon vaníliás cukrom, de volt vaníliás pudingom. Szóval alkottam, és nem bántam meg, isteni finom lett, és még a zsírtartalmat is csökkentettem, egészségesebbé tettem a sajttortát. Sőt mi több, a zabkeksz is cukormentes volt.