r
Nosalty Logó

Joghurtos muffin nutellával töltve

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Joghurtos muffin nutellával töltve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 716 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 2858 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 348 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    32.9 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    715.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    194 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    288 mg
  • Nátrium
    167 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.9 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    213 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    210 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 716 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.7 g

Zsír

  • Összesen
    131.4 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    581 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2861.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    776 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    1153 mg
  • Nátrium
    668 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    375.5 g
  • Cukor
    212 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    154.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    852 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    352 mg
  • Retinol - A vitamin:
    838 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    535 micro
Összesen 2858 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    348.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.8 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 348 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A teavajat a joghurttal habosra keverjük. A cukrot és a vaníliás cukrot beledolgozzuk, és addig keverjük, míg egyenletes masszát nem kapunk.
  2. A tojásokat egyesével hozzákeverjük, ügyelve, hogy teljesen el legyen dolgozva. Ha a massza készen van, külön tálban a leszitált liszthez hozzákeverjük a sót és a sütőport.
  3. A keveréket - felváltva a tejjel - hozzákeverjük a masszához. Ügyeljünk arra, hogy ne legyen csomós!
  4. A muffinsütő formába tegyük bele a papírokat - vagy a szilikon formákat. Kétféleképpen lehet tölteni: vagy 2 rétegben csináljuk, vagy bízunk benne, hogy szépen lesüllyed a Nutella, és körbeöleli a tészta.
  5. 1. töltés: egy fél adag tésztát töltünk a formába, majd két kiskanál segítségével gömböt formázunk a nutellából, és a közepére helyezzük. Rá egy újabb kis adag tészta kerül, figyelve, hogy a Nutellát teljesen belepje.
  6. 2. töltés: egy egész adag tésztát töltünk a formába, és szintén a közepére helyezzük a Nutella "gömböt". Újabb réteg tészta itt nem kerül rá, a súlytól a töltelék lesüllyed, és feltörő tészta majd befedi.
  7. Érdemes mindkét töltési formát kipróbálni, kikísérletezni, melyik sikerül jobban. Az első töltéssel nekem nem mindnek lett a teteje sima, viszont a töltelék "rejtve maradt". Míg a második töltéssel sima felületet kaptam, de egy-kettőnél látszódott a csoki a tetején.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 115
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 54
  • Össznézettség: 25034
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 10.

Ajánló

Nem csak Nutellával, hanem dzsemmel is készíthetjük. Hideg tejjel szuper édesség ebéd után.:)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Valami újat szerettem volna készíteni, ezért kicsit átvariáltam a jól bevált receptet :) A Nutella hányada egyedi, lehet kevesebb és több is. (Utóbbi esetében figyeljünk, hogy ne folyjon ki! Előre formázással és kifagyasztással elkerülhetjük a bajt.) A lisztet minden esetben szitáljuk le, finomabb lesz a tésztája. Kicsit meg lehet variálni: 3 dkg teljes kiőrlésű lisztet szitáljunk össze 17 dkg finomliszttel. Díszítése lehet formázott cukorka, de meghinthetjük frissen porcukorral is. Ínyencek vízfürdő (vízgőz) felett olvasszanak csokoládét, és mártsák bele a tetejét :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...