Joghurtos-juhtúrós karfiolkrém
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Turmix
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
A krémhez
-
128g karfiol13 kcal
-
88g joghurt53 kcal
-
10g juhtúró28 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g snidling0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
A tálaláshoz ízlés szerint
-
12 kcal
-
16 kcal
-
25g paradicsom5 kcal
-
50g kígyóuborka7 kcal
-
5g salátalevél1 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
Összesen
136
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
A krémhez
-
510g karfiol51 kcal
-
350g joghurt214 kcal
-
40g juhtúró113 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g snidling0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
A tálaláshoz ízlés szerint
-
49 kcal
-
62 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
200g kígyóuborka29 kcal
-
21g salátalevél3 kcal
-
2g petrezselyem1 kcal
Összesen
544
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
A krémhez
-
30.2g karfiol3 kcal
-
20.8g joghurt13 kcal
-
2.4g juhtúró7 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g snidling0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
A tálaláshoz ízlés szerint
-
3 kcal
-
4 kcal
-
5.9g paradicsom1 kcal
-
11.9g kígyóuborka2 kcal
-
1.2g salátalevél0 kcal
-
0.1g petrezselyem0 kcal
Összesen
33
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.4 g
Zsír
-
Összesen 5.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 400.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 141 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 152 mg
-
Nátrium 61 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.3 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 295.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 127 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 197 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 84 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 40 micro
-
β-karotin 1103 micro
-
β-crypt 244 micro
-
Likopin 643 micro
-
Lut-zea 159 micro
Összesen
136
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29.7 g
Zsír
-
Összesen 22.7 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1602.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 563 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 163 mg
-
Foszfor 609 mg
-
Nátrium 246 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 65.2 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 1183.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 509 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 786 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 136 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 334 micro
-
Kolin: 175 mg
-
Retinol - A vitamin: 95 micro
-
α-karotin 160 micro
-
β-karotin 4411 micro
-
β-crypt 975 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 634 micro
Összesen
544
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.8 g
Zsír
-
Összesen 1.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 3 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 95 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 36 mg
-
Nátrium 15 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 70.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 47 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 262 micro
-
β-crypt 58 micro
-
Likopin 153 micro
-
Lut-zea 38 micro
Összesen
33
kcal
Hozzávalók
A krémhez
-
1 kis db karfiol
-
350 g joghurt
-
40 g juhtúró
-
1 gerezd fokhagyma
-
petrezselyem ízlés szerint
-
snidling ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
négyszínű bors ízlés szerint
A tálaláshoz ízlés szerint
-
1 db paradicsom
-
0.5 db kígyóuborka
-
3 db salátalevél
-
2 szál petrezselyem
Elkészítés
A krémhez
- A karfiolt rózsáira szedjük, és enyhén sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, lehűtjük, és villával összetörjük.
- A joghurtot lecsepegtetjük. Egy szűrőt kibélelünk papír kéztörlővel vagy gézzel, és beleöntjük a joghurtot, hagyjuk lecsepegni. 2-3 óra alatt lecsepeg, és kb az eredeti mennyiség fele lesz.
- Hozzáadjuk a juhtúrót, joghurtot, borsot, fokhagymát fokhagymanyomón belenyomjuk, és jól összekeverjük. Megkóstoljuk, hogy elég sós-e (a juhtúró általában nagyon sós), ha szükséges sózzuk.
- A zöldségeket megmossuk és apró kockákra vágjuk. Kis kupacokat formálunk belőlük.
- A karfiolkrémet petrezselyemmel és snidlinggel megszórva, zöldségekkel tálaljuk.
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 518
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 18190
- Feltöltés dátuma: 2012. április 04.
Ajánló
Ehetjük salátához vagy kenyérre kenve. Nagyon könnyű reggeli vagy vacsora. Én legjobban rozskenyérből készült pirítóssal, és sok zöldséggel szeretem.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Turmix
27 recept
Kicsit elméreteztem a karfiolt a rakott karfiolhoz. A maradékból és a hűtőben aktuálisan fellehető szintén maradékokból kreáltam ezt a krémet. A költségét erősen befolyásolja, hogy melyik évszakban, hol és mikor szerezzük be a hozzávalókat.