r
Nosalty Logó

Joghurtos-hajdinás muffin gluténmentesen

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
nyihaj
Joghurtos-hajdinás muffin gluténmentesen
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 624 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2493 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 245 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    30 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    159 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    596.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    206 mg
  • Nátrium
    165 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.1 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    112.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    255 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    250 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    220 micro
Összesen 624 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.2 g

Zsír

  • Összesen
    120 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    638 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2384.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    533 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    297 mg
  • Foszfor
    824 mg
  • Nátrium
    659 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    324.3 g
  • Cukor
    126 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    448.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1020 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    299 micro
  • Kolin:
    392 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1001 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    224 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    881 micro
Összesen 2493 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    233.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    44 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 245 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt 175 fokra előmelegítjük, papírkapszlikat teszünk a muffin forma mélyedéseibe.
  2. A puha vajat, a cukrot, a citrom levét kikeverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat is.
  3. A joghurttal, tejjel ismét egyneművé keverjük a masszát.
  4. A liszteket, sütőport, szódabikarbónát, sót összevegyítjük, és a folyadékos masszához adjuk. Egyneművé keverjük.
  5. Egy kanálnyi tésztát teszünk a muffin papírokba, majd pár szem gyümölcs (szederrel is nagyon finom v. bármilyen bogyós/piros gyümölccsel) kerül a tészta tetejére, és egy újabb kanál tésztával beborítjuk.
  6. Sütőben aranyszínűre sütjük kb. 25 perc alatt. Tűpróbával ellenőrizzük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3053
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 14.

Ajánló

Finom natúr joghurttal, görög joghurttal, gyümölcsös joghurttal - eperrel, szederrel, málnával - gm lisztekkel vagy hagyományossal is :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az alapelgondolás mindig az, hogy minél kevesebb gm lisztkeveréket kelljen használnom egy-egy sütihez. Így folyton variálok az arányokkal :) Ez a muffin azért szerencsés, mert sok folyadék van benne, így kihűlve, másnapra sem lesz kőkemény a tészta. Készítettem már rizsliszttel (15 dkg) és kukoricaliszttel (10 dkg) - így egy kicsit nehezen jött ki langyosan a papírból, de másnap könnyű és puha volt. A mostani lisztvariációval mintaszerű, puha, könnyű, nem emlékeztet gm tésztára.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...