Joghurtos-hajdinás muffin gluténmentesen
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
nyihaj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 4% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
624
kcal
- 4% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
2493
kcal
- 4% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
245
kcal
- 4% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10 g
Zsír
-
Összesen 30 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 159 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 596.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 133 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 74 mg
-
Foszfor 206 mg
-
Nátrium 165 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 81.1 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 112.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 255 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 75 micro
-
Kolin: 98 mg
-
Retinol - A vitamin: 250 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 56 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 220 micro
Összesen
624
kcal
- 4% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 40.2 g
Zsír
-
Összesen 120 g
-
Telített zsírsav 68 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 638 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2384.9 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 49 mg
-
Kálcium 533 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 297 mg
-
Foszfor 824 mg
-
Nátrium 659 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 324.3 g
-
Cukor 126 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 448.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1020 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 69 mg
-
D vitamin: 82 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 299 micro
-
Kolin: 392 mg
-
Retinol - A vitamin: 1001 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 224 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 881 micro
Összesen
2493
kcal
- 4% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 11.8 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 63 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 233.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 81 mg
-
Nátrium 65 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.8 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 44 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 100 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 98 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 86 micro
Összesen
245
kcal
Hozzávalók
-
1 citromból nyert citromlé
-
2 db tojás
-
10 dkg cukor
-
12 dkg vaj
-
150 ml joghurt
-
50 ml tej
-
1 csipet só
-
10 dkg gluténmentes lisztkeverék
-
10 dkg kukoricaliszt
-
5 dkg hajdinaliszt
Elkészítés
- A sütőt 175 fokra előmelegítjük, papírkapszlikat teszünk a muffin forma mélyedéseibe.
- A puha vajat, a cukrot, a citrom levét kikeverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat is.
- A joghurttal, tejjel ismét egyneművé keverjük a masszát.
- A liszteket, sütőport, szódabikarbónát, sót összevegyítjük, és a folyadékos masszához adjuk. Egyneművé keverjük.
- Egy kanálnyi tésztát teszünk a muffin papírokba, majd pár szem gyümölcs (szederrel is nagyon finom v. bármilyen bogyós/piros gyümölccsel) kerül a tészta tetejére, és egy újabb kanál tésztával beborítjuk.
- Sütőben aranyszínűre sütjük kb. 25 perc alatt. Tűpróbával ellenőrizzük.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 49
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 3053
- Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 14.
Ajánló
Finom natúr joghurttal, görög joghurttal, gyümölcsös joghurttal - eperrel, szederrel, málnával - gm lisztekkel vagy hagyományossal is :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
nyihaj
120 recept
Az alapelgondolás mindig az, hogy minél kevesebb gm lisztkeveréket kelljen használnom egy-egy sütihez. Így folyton variálok az arányokkal :) Ez a muffin azért szerencsés, mert sok folyadék van benne, így kihűlve, másnapra sem lesz kőkemény a tészta. Készítettem már rizsliszttel (15 dkg) és kukoricaliszttel (10 dkg) - így egy kicsit nehezen jött ki langyosan a papírból, de másnap könnyű és puha volt. A mostani lisztvariációval mintaszerű, puha, könnyű, nem emlékeztet gm tésztára.