r
Nosalty Logó

Joghurtos-epres sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Joghurtos-epres sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 377 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3017 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 216 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    401.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.5 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    91.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    169 micro
Összesen 377 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.5 g

Zsír

  • Összesen
    132.6 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    926 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3214.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    765 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    1373 mg
  • Nátrium
    761 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    404 g
  • Cukor
    239 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    733.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    445 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    225 mg
  • D vitamin:
    202 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    272 micro
  • Kolin:
    784 mg
  • Retinol - A vitamin:
    441 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1352 micro
Összesen 3017 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    230.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 216 kcal

Elkészítés

  1. Az epreket megmossuk, tisztítjuk, majd a nagyságuktól függően, ketté- vagy négybe vágjuk.
  2. A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verjük, majd apránként hozzádolgozzuk a cukrot is.
  3. A tojások sárgáját elkeverjük a joghurttal, olajjal, vaníliás cukorral, sütőporral és a citromlével, majd óvatosan a tojásfehérjehabhoz keverjük.
  4. Rászitáljuk a lisztet, és óvatosan elkavarjuk.
  5. A tésztát egy sütőpapírral kibélelt, 30x20 cm-es tepsibe simítjuk, elosztjuk rajta az epret, betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 35-40 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x8
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 257
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 40488
  • Feltöltés dátuma: 2017. június 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy nagyon finom, pihe-puha tésztájú gyümölcsös sütemény. Az epret, mielőtt a tésztára helyeznénk, forgassuk, meg kevés lisztben, így nem fognak a tészta aljára süllyedni. Eper helyett elkészíthetjük más gyümölccsel is: málna, egres, barack, szilva… Tálaljuk kevés porcukorral megszórva.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...