Joghurtos-epres sütemény
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
34g tojás43 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
0g só0 kcal
-
25g joghurt15 kcal
-
13g napraforgó olaj111 kcal
-
5 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
1g citromlé0 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
50g eper15 kcal
Összesen
377
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
275g tojás346 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
0g só0 kcal
-
200g joghurt122 kcal
-
100g napraforgó olaj884 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
4g sütőpor2 kcal
-
8g citromlé2 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
400g eper120 kcal
Összesen
3017
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
19.7g tojás25 kcal
-
14.3g cukor55 kcal
-
0g só0 kcal
-
14.3g joghurt9 kcal
-
7.2g napraforgó olaj63 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
0.6g citromlé0 kcal
-
14.3g finomliszt52 kcal
-
28.6g eper9 kcal
Összesen
216
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 16.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 116 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 401.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 96 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 172 mg
-
Nátrium 95 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.5 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 91.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 56 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 98 mg
-
Retinol - A vitamin: 55 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 169 micro
Összesen
377
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 60.5 g
Zsír
-
Összesen 132.6 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 57 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 43 g
-
Koleszterin 926 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3214.7 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 149 mg
-
Kálcium 765 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 148 mg
-
Foszfor 1373 mg
-
Nátrium 761 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 404 g
-
Cukor 239 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 733.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 445 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 45 mg
-
C vitamin: 225 mg
-
D vitamin: 202 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 272 micro
-
Kolin: 784 mg
-
Retinol - A vitamin: 441 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1352 micro
Összesen
3017
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 9.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 66 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 230.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 55 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 98 mg
-
Nátrium 54 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.9 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 52.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 56 mg
-
Retinol - A vitamin: 32 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 97 micro
Összesen
216
kcal
Hozzávalók
-
5 db tojás
-
200 g cukor
-
1 csipet só
-
200 g joghurt
-
100 ml napraforgó olaj
-
1 csomag vaníliás cukor
-
2 tk sütőpor
-
1 ek citromlé
-
200 g finomliszt
-
400 g eper
Elkészítés
- Az epreket megmossuk, tisztítjuk, majd a nagyságuktól függően, ketté- vagy négybe vágjuk.
- A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verjük, majd apránként hozzádolgozzuk a cukrot is.
- A tojások sárgáját elkeverjük a joghurttal, olajjal, vaníliás cukorral, sütőporral és a citromlével, majd óvatosan a tojásfehérjehabhoz keverjük.
- Rászitáljuk a lisztet, és óvatosan elkavarjuk.
- A tésztát egy sütőpapírral kibélelt, 30x20 cm-es tepsibe simítjuk, elosztjuk rajta az epret, betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 35-40 perc alatt megsütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x20x8
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 257
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 40515
- Feltöltés dátuma: 2017. június 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Glaser
1980 recept
Egy nagyon finom, pihe-puha tésztájú gyümölcsös sütemény. Az epret, mielőtt a tésztára helyeznénk, forgassuk, meg kevés lisztben, így nem fognak a tészta aljára süllyedni. Eper helyett elkészíthetjük más gyümölccsel is: málna, egres, barack, szilva… Tálaljuk kevés porcukorral megszórva.