Joghurtos csirkeszárnyak
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
535g csirkeszárny634 kcal
-
100g joghurt61 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
5g fokhagyma6 kcal
-
3 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
1g koriandermag3 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
-
0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
100g paprika16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
Összesen
810
kcal
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
1070g csirkeszárny1267 kcal
-
200g joghurt122 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
7 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
2g koriandermag6 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
-
0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
200g paprika33 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
Összesen
1621
kcal
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
67.3g csirkeszárny80 kcal
-
12.6g joghurt8 kcal
-
5.7g vöröshagyma2 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
0.1g édesköménymag0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0.1g koriandermag0 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
-
0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
12.6g paprika2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g olívaolaj9 kcal
Összesen
102
kcal
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 63.3 g
Zsír
-
Összesen 54.4 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 381 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1233.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 62 mg
-
Kálcium 202 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 86 mg
-
Foszfor 546 mg
-
Nátrium 331 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.7 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 433.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 72 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 71 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 295 mg
-
Retinol - A vitamin: 57 micro
-
α-karotin 17 micro
-
β-karotin 176 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 282 micro
Összesen
810
kcal
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 126.6 g
Zsír
-
Összesen 108.8 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 50 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 762 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2467.7 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 123 mg
-
Kálcium 403 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 171 mg
-
Foszfor 1093 mg
-
Nátrium 662 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.4 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 866.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 143 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 142 mg
-
D vitamin: 37 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 39 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 93 micro
-
Kolin: 590 mg
-
Retinol - A vitamin: 114 micro
-
α-karotin 34 micro
-
β-karotin 352 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 564 micro
Összesen
1621
kcal
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8 g
Zsír
-
Összesen 6.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 155.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 69 mg
-
Nátrium 42 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 54.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 35 micro
Összesen
102
kcal
Hozzávalók
-
10 db csirkeszárny
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 tk édesköménymag
-
1 kávéskanál római kömény
-
1 tk koriandermag
-
1 teáskanál fűszerpaprika
-
só ízlés szerint
-
2 ek olívaolaj
Elkészítés
- Megtisztítjuk, majd sóval és borssal fűszerezzük a csirkeszárnyat.
- Apró darabokra vágjuk a tisztított hagymát és fokhagymát.
- Kávédarálóval megőröljük a fűszermagokat és a tördelt, szárított csípős paprikát.
- A joghurthoz keverjük az aprított hagymát, az őrölt fűszerkeveréket, a gyömbért, az őrölt pirospaprikát és a kisebb darabokra tördelt babérlevelet.
- A joghurtos pácba forgatjuk a csirkeszárnyat, és letakarva, egy napig pácoljuk a hűtőben.
- Tepsibe tesszük a pácolt húst, meglocsoljuk olívaolajjal, és pirosra sütjük. (Sütés közben fordítsuk meg, hogy mindkét oldala egyenletes színt kapjon.)
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 55 perc
- Receptkönyvben: 233
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 13
- Össznézettség: 34501
- Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 12.
Ajánló
Melegen, friss zöldsalátával kínáljuk. Készíthetjük combból, mellből vagy akár egész csirkéből, amelyet nagyobb részekre darabolunk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A joghurtos csirkeszárny török eredetű recept ihletése alapján készült. Szárny helyett készíthető combból, mellből vagy akár egész csirkéből, amelyet nagyobb részekre darabolunk. Egy napig erősen fűszerezett joghurtban pácolódik a hús, majd ezt követően sütjük pirosra.