Joghurtos céklasaláta tormával
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
hidegkonyha
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
327
kcal
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
327
kcal
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.2 g
Zsír
-
Összesen 11.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 243 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1164.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 298 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 82 mg
-
Foszfor 374 mg
-
Nátrium 380 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 460.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1397 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 55 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 249 micro
-
Kolin: 224 mg
-
Retinol - A vitamin: 129 micro
-
α-karotin 5261 micro
-
β-karotin 12583 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 600 micro
Összesen
327
kcal
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.2 g
Zsír
-
Összesen 11.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 243 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1164.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 298 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 82 mg
-
Foszfor 374 mg
-
Nátrium 380 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 460.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1397 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 55 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 249 micro
-
Kolin: 224 mg
-
Retinol - A vitamin: 129 micro
-
α-karotin 5261 micro
-
β-karotin 12583 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 600 micro
Összesen
327
kcal
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.7 g
Zsír
-
Összesen 1.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 182.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 59 mg
-
Nátrium 60 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.3 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 72.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 219 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 826 micro
-
β-karotin 1975 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 94 micro
Összesen
51
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A céklát alufóliába csomagoljuk, és előmelegített sütőben megsütjük (egy hegyes késsel tudjuk ellenőrizni, mikor van kész).
- Időközben a répát és a fokhagymát megpucoljuk, lereszeljük, a tojást keményre főzzük, szintén lereszeljük, majd ezekre ráöntjük a joghurtot, alaposan összekeverjük.
- A kész céklát óvatosan kibontjuk az alufóliából (vigyázat, meg ne égessük magunkat!), majd villát szúrunk bele, és késsel meghámozzuk, kisebb kockákra vágjuk, és picit hűlni hagyjuk.
- A céklakockákat hozzákeverjük a joghurtos-répás-tojásos egyveleghez, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, pár csepp olívaolajjal, valamint tormával ízesíthetjük (nekem most nem volt otthon tormám, de az olívaolaj kihagyhatatlan! Szerintem :).)
- A kész salátát érdemes korábban elkészíteni, és hűtőbe dugni pár órára, hogy az ízek összeérjenek.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 104
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 20894
- Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 12.
Ajánló
Én önmagában ettem, de köretként is kiváló. Aki gondolja, tehet bele almát is, biztosan nem rontja el :).
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Véleményem szerint a cékla az egyik legfinomabb zöldségünk - szeretem minden formában, sütve, főzve, nyersen salátaként, tormával, anélkül, köretként vagy - ebben az esetben - egy könnyű ebéd fő alkotóelemeként. A színe valami fantasztikus, és az íze...! :)