Joghurtos-barackos sütemény
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
37g tojás46 kcal
-
27g cukor103 kcal
-
28g napraforgó olaj250 kcal
-
17g gyümölcslé8 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
A tetejére
Összesen
902
kcal
- 4% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
220g tojás277 kcal
-
160g cukor619 kcal
-
170g napraforgó olaj1503 kcal
-
100g gyümölcslé46 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
300g finomliszt1092 kcal
A tetejére
-
800g joghurt488 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
343 kcal
-
450g őszibarack konzerv324 kcal
-
110g tojás138 kcal
Összesen
5417
kcal
- 4% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
8.6g tojás11 kcal
-
6.2g cukor24 kcal
-
6.6g napraforgó olaj59 kcal
-
3.9g gyümölcslé2 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
11.7g finomliszt43 kcal
A tetejére
-
31.2g joghurt19 kcal
-
5.9g cukor23 kcal
-
3.5g vaníliás pudingpor13 kcal
-
17.6g őszibarack konzerv13 kcal
-
4.3g tojás5 kcal
Összesen
212
kcal
- 4% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.3 g
Zsír
-
Összesen 37.9 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 197 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1209.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 348 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 487 mg
-
Nátrium 296 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 126.3 g
-
Cukor 71 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 236.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 137 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 171 mg
-
Retinol - A vitamin: 113 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 256 micro
-
β-crypt 68 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 280 micro
Összesen
902
kcal
- 4% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 97.9 g
Zsír
-
Összesen 227.5 g
-
Telített zsírsav 48 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 97 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 70 g
-
Koleszterin 1184 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7254.7 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 213 mg
-
Kálcium 2086 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 232 mg
-
Foszfor 2922 mg
-
Nátrium 1776 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 757.5 g
-
Cukor 424 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 1419.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 820 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 79 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 254 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 311 micro
-
Kolin: 1025 mg
-
Retinol - A vitamin: 681 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1539 micro
-
β-crypt 409 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1679 micro
Összesen
5417
kcal
- 4% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 8.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 283.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 81 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 114 mg
-
Nátrium 69 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.6 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 55.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 60 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 66 micro
Összesen
212
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
4 db tojás
-
16 dkg cukor
-
2 dl napraforgó olaj
-
1 csomag sütőpor
-
30 dkg finomliszt
A tetejére
-
15 dkg cukor
-
45 dkg őszibarack konzerv
-
2 db tojás
Elkészítés
A tésztához
- Előmelegítjük a sütőt. Sütőpapírral kibélelünk egy magasfalú tepsit.
- A tésztához a tojásokat habosra keverjük a cukorral. Miközben tovább keverjük, hozzáadjuk az olajat és a barackbefőtt levéből 1 dl-nyit.
- Ezután a lisztbe belekeverjük a sütőport, és az egészet hozzákeverjük a tojásos masszához.
- A tepsibe öntjük, és 10-15 perc alatt félig megsütjük.
- A barackot kis kockákra vágjuk.
- A tojásokat habosra keverjük a cukorral, belekeverjük a joghurtokat és a pudingporokat is. Végül a barackot is beletesszük.
- A félig megsült tésztára öntjük, és még 20-25 percre visszatesszük a sütőbe. A lényeg, hogy addig süssük, amíg mindenhol megszilárdul a pudingos réteg is, sőt egy kicsit meg is pirul.
- Teljesen kihűtjük, jó ha a hűtőben is áll egy kicsit, mert akkor lehet igazán szépen szeletelni.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 22x32
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 116
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 11960
- Feltöltés dátuma: 2012. február 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Eredetileg tejföllel készül a süti, nekem viszont nagyon sok natúr joghurtom volt otthon. A tészta édességével nagyszerűen párosul a joghurt savanykás íze. Zord téli napokon igazi üdítő finomság.