Joghurtos babsaláta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
178
kcal
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
1409
kcal
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
14.1g újhagyma3 kcal
-
13.8g virsli37 kcal
-
45.9g konzerv bab52 kcal
-
22.9g joghurt14 kcal
-
1.5g mustár1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0.1g négyszínű bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
1.5g citromlé0 kcal
Összesen
107
kcal
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10 g
Zsír
-
Összesen 6.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 875.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 173 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 151 mg
-
Nátrium 486 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 116 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 35 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 62 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 28 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 86 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 161 micro
Összesen
178
kcal
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 80.1 g
Zsír
-
Összesen 55.1 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 158 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7002.2 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 74 mg
-
Kálcium 1384 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 404 mg
-
Foszfor 1209 mg
-
Nátrium 3886 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 153.9 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 928.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 280 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 248 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 493 micro
-
Kolin: 58 mg
-
Retinol - A vitamin: 223 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 689 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1286 micro
Összesen
1409
kcal
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 4.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 535.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 106 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 92 mg
-
Nátrium 297 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 71 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 21 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 53 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 98 micro
Összesen
107
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Az újhagymát (vagy snidlinget, lilahagymát) és a virsliket kis karikákra vágjuk, majd egy szép tálba tesszük. A konzerv fehérbabot lecsöpögtetjük és azt is a szép tálba öntjük.
- Egy másik tálban összekeverjük a joghurtot a mustárral, a citromlével, a borssal, sóval, fokhagymanyomón átnyomott fokhagymával. Adunk hozzá egy leheletnyi cukrot (az íze a salátának finomabb lesz tőle, szelídíti az ízeket), de ez elhagyható. A szószt összekeverjük és a szép tálba öntjük.
- Óvatosan összeforgatjuk a babos egyveleget az elkészített joghurtos szósszal és kész is.
- Receptkönyvben: 150
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 14
- Össznézettség: 23630
- Feltöltés dátuma: 2014. november 16.
Ajánló
A joghurtot lecserélhetjük tejfölre, az újhagymát snidlingre és lilahagymára. A tálalásnál nagyon jól illik hozzá a főtt tojás.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Jó kis lencsesaláta receptem van, azt alakítottam át... igazából alig hasonlít a receptre, de alapnak jó volt. Még jobb, mint lencsével :-)