r
Nosalty Logó

Joghurtos babsaláta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Joghurtos babsaláta
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 178 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1409 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 107 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    875.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    486 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    116 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 178 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.1 g

Zsír

  • Összesen
    55.1 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7002.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    1384 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    404 mg
  • Foszfor
    1209 mg
  • Nátrium
    3886 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    153.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    928.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    280 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    248 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    493 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    223 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    689 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1286 micro
Összesen 1409 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    535.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    297 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    71 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 107 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az újhagymát (vagy snidlinget, lilahagymát) és a virsliket kis karikákra vágjuk, majd egy szép tálba tesszük. A konzerv fehérbabot lecsöpögtetjük és azt is a szép tálba öntjük.
  2. Egy másik tálban összekeverjük a joghurtot a mustárral, a citromlével, a borssal, sóval, fokhagymanyomón átnyomott fokhagymával. Adunk hozzá egy leheletnyi cukrot (az íze a salátának finomabb lesz tőle, szelídíti az ízeket), de ez elhagyható. A szószt összekeverjük és a szép tálba öntjük.
  3. Óvatosan összeforgatjuk a babos egyveleget az elkészített joghurtos szósszal és kész is.
  • Receptkönyvben: 150
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 23630
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 16.

Ajánló

A joghurtot lecserélhetjük tejfölre, az újhagymát snidlingre és lilahagymára. A tálalásnál nagyon jól illik hozzá a főtt tojás.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Jó kis lencsesaláta receptem van, azt alakítottam át... igazából alig hasonlít a receptre, de alapnak jó volt. Még jobb, mint lencsével :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...