Joghurtleves főzés nélkül
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Dávid
adag
Előkészítés
perc
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
278
kcal
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
1112
kcal
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 10.7 g
Zsír
-
Összesen 17.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 897.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 234 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 92 mg
-
Foszfor 128 mg
-
Nátrium 433 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.8 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 172.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 274 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 56 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 136 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 45 micro
-
β-crypt 25 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 23 micro
Összesen
278
kcal
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 42.7 g
Zsír
-
Összesen 70.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3588.8 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 938 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 366 mg
-
Foszfor 512 mg
-
Nátrium 1732 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 103.2 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 689 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1096 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 224 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 66 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 543 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 43 micro
-
β-karotin 180 micro
-
β-crypt 101 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 94 micro
Összesen
1112
kcal
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 5.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 266 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 70 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 38 mg
-
Nátrium 128 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 51.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 81 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7 micro
Összesen
82
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A diót száraz serpenyőben pirítsuk meg, addig amíg illatozni nem kezd, majd aprítsuk durvára. A mazsolát áztassuk 15 percre hideg vízbe.
- A kígyóuborkát mossuk meg, és vágjuk félbe, majd egy kanállal kaparjuk ki a magházát, és reszeljük le.
- A reszelt uborka felét, az aprított dió szintén felét, valamint a joghurtot, a fokhagymát, a zöld fűszereket és a jeget tegyük bele a turmixgépbe, és addig pürésítsük, amíg sűrű és krémes nem lesz.
- Keverjük hozzá a maradék reszelt uborkát, ízlés szerint adjunk hozzá sót és borsot. Szűrjük le a mazsolát, és keverjük a leveshez. Tálalásnál a tetejét szórjuk meg a maradék dióval és szumákkal. (Plusz ezen szárított virágszirmok is vannak, ez totálisan elhagyható.)
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 155
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 16674
- Feltöltés dátuma: 2017. augusztus 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Dávid
350 recept
A nyári hőségriadóra nekem ez a recept a válaszom. Főzni sem kell, jégbe hűtve a legjobb, és a fűszerezése is különleges. Olyannyira, hogy elsőre talán még meghökkentő is, de a gyakorlatban nagyon is működik.