r
Nosalty Logó

Joghurtleves főzés nélkül

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Dávid
Joghurtleves főzés nélkül
adag
Előkészítés
perc
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 278 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1112 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 82 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    897.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    234 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    433 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    172.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    274 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 278 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    42.7 g

Zsír

  • Összesen
    70.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3588.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    938 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    366 mg
  • Foszfor
    512 mg
  • Nátrium
    1732 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    689 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1096 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    224 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    543 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    180 micro
  • β-crypt
    101 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 1112 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    266 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 82 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A diót száraz serpenyőben pirítsuk meg, addig amíg illatozni nem kezd, majd aprítsuk durvára. A mazsolát áztassuk 15 percre hideg vízbe.
  2. A kígyóuborkát mossuk meg, és vágjuk félbe, majd egy kanállal kaparjuk ki a magházát, és reszeljük le.
  3. A reszelt uborka felét, az aprított dió szintén felét, valamint a joghurtot, a fokhagymát, a zöld fűszereket és a jeget tegyük bele a turmixgépbe, és addig pürésítsük, amíg sűrű és krémes nem lesz.
  4. Keverjük hozzá a maradék reszelt uborkát, ízlés szerint adjunk hozzá sót és borsot. Szűrjük le a mazsolát, és keverjük a leveshez. Tálalásnál a tetejét szórjuk meg a maradék dióval és szumákkal. (Plusz ezen szárított virágszirmok is vannak, ez totálisan elhagyható.)
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 155
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 16674
  • Feltöltés dátuma: 2017. augusztus 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A nyári hőségriadóra nekem ez a recept a válaszom. Főzni sem kell, jégbe hűtve a legjobb, és a fűszerezése is különleges. Olyannyira, hogy elsőre talán még meghökkentő is, de a gyakorlatban nagyon is működik.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...