r
Nosalty Logó

Joghurtkrémes süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
palice
Joghurtkrémes süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 880 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 3512 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 129 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    34.1 g

Zsír

  • Összesen
    38.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    626 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1607.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    420 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    650 mg
  • Nátrium
    367 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.2 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    467.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    458 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    136 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    484 mg
  • Retinol - A vitamin:
    437 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    233 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1029 micro
Összesen 880 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    136.5 g

Zsír

  • Összesen
    155.7 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    2503 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6429.6 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    255 mg
  • Kálcium
    1680 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    381 mg
  • Foszfor
    2598 mg
  • Nátrium
    1470 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    404.9 g
  • Cukor
    211 mg
  • Élelmi rost
    58 mg

VÍZ

  • Összesen
    1870.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1830 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    218 mg
  • D vitamin:
    544 micro
  • K vitamin:
    149 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    582 micro
  • Kolin:
    1936 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1749 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    932 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4114 micro
Összesen 3512 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    239 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 129 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. 12 tojásból piskótát csinálunkvagy egyben, és kettévágjuk, vagy külön-külön sütünk két piskótát. A tojások sárgáját jól összekeverjük a cukorral, a tojások fehérjét kemény habbá verjük fel. Belekeverjük a tojásos cukorbaa kemény habot, majd hozzáadjuk a lisztet és a sütőport is. Megsütjük (mikor aranybarna a teteje, már jó).
  2. Ameddig hűl a piskóta elkészítjük a joghurtos krémet. Egy lábosa öntünk egy kis befőttlevet, és belekeverjük a zselatint, majd tíz percig pihentetjük (ha más fajta zselatint használunk, akkor a zacskón található útmutatás szerint járjunk el. :))
  3. Mikor letelt a 10 perc ráöntjük az 500 ml joghurtot, amibe belekevertük a 2 ek porcukrot, és felmelegítjük folytonosan keverve (nem szabad felfőzni!).
  4. Ameddig hűl egypicit a joghurt, addig felverjük a tejszínt is, majd afelvert tejszínre öntjük a joghurtot, és az előre lecsepegtetett szedret és málnát is.
  5. Hűtőbe tesszük legalább fél órára, hogy kicsit megszilárduljon.
  6. A piskótát kettévágjuk (ha egyet sütöttünk, egy tálcára helyezzük, és megkenjük a krém (majdnem) felével, ráhelyezzük a másik lapot, és megkenjük a krém másik (majdnem) felével.
  7. A megmaradt "majdnem" krémet a sütioldalaira simítjuk.
  8. Díszíthetjük tejszínhabbal, de anélkül is elmegy, esetleg agyümölcsökből félreteszünk szebb darabokat, és azzal díszítjük.
  9. Legalább2 órára tegyük a hűtőbe.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26X32
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 10058
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 26.

Ajánló

A joghurt ízét és a belevaló gyümölcsöket lehet variálni ízles és hozzávalók szerint. Joghurtimádóknak!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy blogon olvastam valami hasonló joghurtkrémről, és megcsináltam, mint általában a saját verziómat :).

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...