Jogászcsók
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Mártika és Feri
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 7% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
50g burgonya29 kcal
-
125g finomliszt455 kcal
-
38g mangalica zsír338 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
11 kcal
-
5 kcal
-
139 kcal
-
13g földimogyoró71 kcal
-
13g mandula74 kcal
-
4g vaj25 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
Összesen
1392
kcal
- 7% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
200g burgonya116 kcal
-
500g finomliszt1820 kcal
-
150g mangalica zsír1353 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
46 kcal
-
19 kcal
-
200g sárgabaracklekvár556 kcal
-
50g földimogyoró284 kcal
-
50g mandula295 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
Összesen
5562
kcal
- 7% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
13.1g burgonya8 kcal
-
32.8g finomliszt119 kcal
-
9.8g mangalica zsír89 kcal
-
13.1g porcukor51 kcal
-
0.8g sütőpor0 kcal
-
7.2g tojás9 kcal
-
1.3g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
-
13.1g sárgabaracklekvár36 kcal
-
3.3g földimogyoró19 kcal
-
3.3g mandula19 kcal
-
0.9g vaj7 kcal
-
1g finomliszt4 kcal
Összesen
365
kcal
- 7% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.2 g
Zsír
-
Összesen 57.4 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 133 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1462.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 55 mg
-
Kálcium 317 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 123 mg
-
Foszfor 660 mg
-
Nátrium 299 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 198.6 g
-
Cukor 77 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 81 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 63 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 58 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 94 micro
-
Kolin: 127 mg
-
Retinol - A vitamin: 62 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 150 micro
Összesen
1392
kcal
- 7% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 96.8 g
Zsír
-
Összesen 229.5 g
-
Telített zsírsav 76 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 105 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 35 g
-
Koleszterin 533 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5849.1 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 219 mg
-
Kálcium 1268 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 490 mg
-
Foszfor 2640 mg
-
Nátrium 1194 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 794.5 g
-
Cukor 310 mg
-
Élelmi rost 36 mg
VÍZ
-
Összesen 323.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 251 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 47 mg
-
D vitamin: 232 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 375 micro
-
Kolin: 508 mg
-
Retinol - A vitamin: 249 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 601 micro
Összesen
5562
kcal
- 7% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 15 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 383.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 83 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 173 mg
-
Nátrium 78 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.1 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 21.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 39 micro
Összesen
365
kcal
Hozzávalók
-
15 dkg mangalica zsír
-
20 dkg porcukor
-
1 csomag sütőpor
-
2 db tojás
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
0.5 csomag vaníliás cukor
Elkészítés
- A finomlisztet összegyúrjuk a mangalicazsírral, az áttört főtt burgonyával, a porcukorral, a sütőporral, a vaníliás cukorral, az egész tojásokkal, és a kakaóporral.
- A tésztából diónyi golyókat formálunk, melyeket kissé meglapítva bevajazott, liszttel megszórt sütőtepsibe helyezünk. A közepükbe mélyedést nyomunk és a lekvárból 1-1 teáskanállal teszünk bele.
- Mandula-vagy mogyoródarabokat szórunk rá.
- Előmelegített sütőben megsütjük.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 60
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 8312
- Feltöltés dátuma: 2010. május 22.
Ajánló
Megjegyzés: A lekvár típusa ízlés szerint variálható. A tetejére szórhatunk dió vagy pisztácia darabkákat is.
Receptjellemzők
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
Mártika és Feri
107 recept
Régi magyar édesség a jogászcsók. Teázáshoz, kirándulásra ajánljuk. A csókok, vagyis a puszedlik (régi nevükön, a puszerlik) apró, kerek, édes sütemények. A csókok elkészítése nem kíván nagy sütési előképzettséget, ezért még a kezdő háziasszonyoknak is bátran elkészítésre ajánljuk e süteményeket. Nagy előnye a csókos süteményeknek, hogy sütésük kevés energiát - áramot vagy gázt - kíván, mivel inkább szárítani (150 fokon), mint sütni kell őket, s körülbelül 15 perc alatt elkészülnek.