r
Nosalty Logó

Jin jang szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tyutyika
Jin jang szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 33% Zsír

tésztához

krémhez

tetejére

Összesen 1454 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 33% Zsír

tésztához

krémhez

tetejére

Összesen 4364 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 33% Zsír

tésztához

krémhez

tetejére

Összesen 322 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.1 g

Zsír

  • Összesen
    104.6 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    483 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1841.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    523 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    701 mg
  • Nátrium
    509 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.2 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    701 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    262 mg
  • Retinol - A vitamin:
    690 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    414 micro
Összesen 1454 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.3 g

Zsír

  • Összesen
    313.7 g
  • Telített zsírsav
    153 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1448 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5524.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    1569 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    191 mg
  • Foszfor
    2104 mg
  • Nátrium
    1526 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    330.6 g
  • Cukor
    203 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    241.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2102 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    156 micro
  • Kolin:
    785 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2069 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    395 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1243 micro
Összesen 4364 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    407.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    152 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 322 kcal

Hozzávalók

tésztához

krémhez

tetejére

Elkészítés

tésztához

  1. A tojásokat kissé felverjük. Nem kell kemény habbá, csak hogy kicsit habos legyen.
  2. Hozzáadjuk a cukrot, a lisztet, kakaóport, sütőport, és elkeverjük.
  3. Sütőpapírral bélelt 32*39 cm-es tepsibe öntjük, elsimítjuk, és 180 C fokra előmelegített sütőben 12 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
  4. Kitesszük kihűlni. Sütőpapírt lehúzzuk róla, ha kihűlt. Mivel vékony a lap, ha levesszük a tepsiről, pár perc alatt meghűl. Ha kihűlt, elvágjuk félbe, és az egyik felét felvágjuk olyan nagyságú kockákra, ahogy szeretnénk. Az egészben maradt lapot megfordítjuk, és erre jön majd a krém.

krémhez

  1. Egy kis tejjel kikeverjük a pudingport és a cukrot, addig a maradék tejet feltesszük forrni. Pudingot főzünk, majd félretesszük hűlni.
  2. A mascarponét kikeverjük a vajjal. Hozzáadjuk a teljesen kihűlt pudingot és a rumot, és azzal is simára keverjük.
  3. Az egyben hagyott fél lapot megkenjük a krémmel, majd rátesszük a méretre vágott lapokat.
  4. Hűtőbe tesszük pár órára, majd óvatosan vágjuk át a krémet, és az alsó lapot is egy éles késsel.

tetejére

  1. Végül megolvasztjuk a csokit, és rácsorgatjuk a tetejére.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 32*39
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Receptkönyvben: 74
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 6225
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Jin jang szelet
Tyutyika 6 recept

A név igazán találó, hiszen a kakaó és a vanília olyan mesteri párosát ötvözi ez a sütemény, amit csak a Jin Jang jelző képes kifejezni kellőképpen. A fehér csoki a tetején pedig a megkoronázása ennek az ínyencségnek. Ajánlom mindenkinek, mert nagyon egyszerű és nem lehet betelni vele :)

Hozzávalók

tésztához

krémhez

tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...