r
Nosalty Logó

Jerk csirkecombok

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Dacota
Jerk csirkecombok
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
grill
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A csirkéhez

A babos rizshez

Összesen 596 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A csirkéhez

A babos rizshez

Összesen 2381 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A csirkéhez

A babos rizshez

Összesen 105 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    40.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3628.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    192 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    550 mg
  • Nátrium
    2645 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    321.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    178 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    226 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    517 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1071 micro
Összesen 596 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    163.1 g

Zsír

  • Összesen
    82.7 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    462 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14515.4 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    152 mg
  • Kálcium
    769 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    745 mg
  • Foszfor
    2201 mg
  • Nátrium
    10581 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    253.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    1287 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    243 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    713 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    904 micro
  • Kolin:
    490 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2068 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4284 micro
Összesen 2381 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    629.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    459 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 105 kcal

Hozzávalók

A csirkéhez

A babos rizshez

Elkészítés

A csirkéhez

  1. A száraz fűszereket mozsárba tesszük, és összezúzzuk. A hagymákat nagy darabokra vágjuk, a chilit kicsumázzuk. A csirkecombot kivéve az összes hozzávalót aprítóba tesszük, és összezúzzuk. Akkor jó, ha a fedőt levéve könnybe lábad a szemünk. :)
  2. A csirkecombokat megmossuk, megtöröljük, és egy mélyebb tálba tesszük. A páccal jól bekenjünk, és legalább egy éjszakára hűtőbe tesszük.
  3. Másnap egy olívaolajjal vékonyan kikent edénybe tesszük, és 175 fokon 33-40 percig sütjük. 15 percenként egyszer fordíthatunk rajta, hogy minden oldalról átsüljön.

A babos rizshez

  1. A rizst átmossuk, a hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. Megfuttatjuk az olívaolajon, majd hozzáadjuk a rizst, és 1-2 percig kevergetjük.
  2. Felöntjük a vízzel és a kókusztejjel, belereszeljük a szerecsendiót, és hozzáadjuk a sót. Lefedve készre főzzük.
  3. Ha kész, hozzákeverjük a főtt babot (nekem most volt itthon lefagyasztva, de konzerv is használható).
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 505
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 23490
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 26.

Ajánló

A rizs mellé adhatunk még mangósalátát is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karibi csirkecombok, amelynek nincs is igazi receptje, mindenhol máshogy készítik. A szegfűbors és a scotch bonnet nevű chilipaprika jellemzik főleg, de ha nem kapunk, a gyakoribb habaneroval vagy jalapenoval is helyettesíthetjük. A kísérőként kínált rizs elég telítős, így egy-két kanál bőven elég.

Hozzávalók

A csirkéhez

A babos rizshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...