Jénais burgonyás kenyér
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Noy
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
8g burgonyapüré9 kcal
-
13g rétesliszt46 kcal
-
63g kenyérliszt bl80226 kcal
-
3g élesztő3 kcal
-
50g víz0 kcal
-
1g olívaolaj12 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g cukor2 kcal
-
1g kókuszzsír11 kcal
Összesen
309
kcal
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
100g burgonyapüré113 kcal
-
150g rétesliszt546 kcal
-
750g kenyérliszt bl802708 kcal
-
35g élesztő37 kcal
-
600g víz0 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
21g só0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
15g kókuszzsír134 kcal
Összesen
3698
kcal
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
5.9g burgonyapüré7 kcal
-
8.9g rétesliszt32 kcal
-
44.3g kenyérliszt bl80160 kcal
-
2.1g élesztő2 kcal
-
35.5g víz0 kcal
-
0.9g olívaolaj8 kcal
-
1.2g só0 kcal
-
0.3g cukor1 kcal
-
0.9g kókuszzsír8 kcal
Összesen
218
kcal
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.2 g
Zsír
-
Összesen 4.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 1 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 866 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 88 mg
-
Nátrium 709 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 57.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 68.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 52 micro
Összesen
309
kcal
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 110.1 g
Zsír
-
Összesen 49.7 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10391.5 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 352 mg
-
Kálcium 189 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 259 mg
-
Foszfor 1052 mg
-
Nátrium 8509 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 686.6 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 817.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 569 micro
-
Kolin: 118 mg
-
Retinol - A vitamin: 37 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 627 micro
Összesen
3698
kcal
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 2.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 1 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 614.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 62 mg
-
Nátrium 503 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 48.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 37 micro
Összesen
218
kcal
Hozzávalók
-
150 g rétesliszt
-
750 g kenyérliszt bl80
-
3.5 dkg élesztő
-
600 ml víz
-
2 ek olívaolaj
-
3 tk só
-
1 teáskanál cukor
Elkészítés
- Lemérjük a krumlipüréport (kb. 105-115 g/tasak), hozzáadunk annyi réteslisztet, hogy összesen 250 g legyen együtt. Hozzáadjuk a kenyérlisztet, a sót.
- A száraz hozzávalókat jól összekeverjük.
- 3 dl langyos vízben 2/3 élesztőkockát a cukorral felfuttatunk. A felfuttatott élesztőt a lisztes keverékre öntjük. Hozzáöntünk további 3 dl langyos vizet és az olajat.
- Jól kigyúrjuk a tésztát (ha nem venné fel az összes lisztet, még egy kis vizet öntünk hozzá).
- Mikróban 2 percig egy tál vizet melegítünk.
- A kelesztőtálba helyezett tésztát a meleg, de nem működő mikróba helyezzük, és 1 óra hosszat kelesztjük.
- A tésztát áthelyezzük a kizsírozott jénaiba, tetejét beirdaljuk és szilikonos ecsettel vízzel megkenjük, és vizezett tetejű jénai tetővel lefedve, további 10 percig kelesztjük.
- A sütőt közben előmelegítjük.
- A további 10 perc kelesztés után hagyományos gázsütőben 3-as fokozaton, továbbra is lefedve 50-60 percig sütjük (ekkor nekem még mindig fehér volt a tészta), majd a hőfokot 4-esre állítva egészen addig sütjük (további 50-60 perc), míg szép piros színt nem kap a kenyér, ill. ki hogyan szereti.
- A kész kenyeret vízzel ismét megkenjük, és konyharuha alatt kihűlni hagyjuk.
- Sütés ideje: 120 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 29
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 5592
- Feltöltés dátuma: 2012. január 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Noy
16 recept
Hagyományos bl 55-ös lisztből próbáltam először (fél kiló lisztből) ezt a receptet. Túl tömör volt a kenyér. Később egy kis krumplipüréporral könnyítettem a tésztán, és egy fokkal jobb lett. Az igazi azonban akkor lett, amikor kimondottam kenyérlisztből és a fent említett krumplipürépor és rétesliszt keverékéből készítettem el. Tartalmasabb, mint a bolti kenyér és nem is annyira felfújt, levegős, így jobban laktat. A fedőt nem szoktam levenni sütés közben, mert könnyen odapirul és nyers maradhat a közepe. Végig lefedve ugyanúgy kap egy vékony kis kérget a kenyér, belül viszont nem szárad ki. Én mindig szép pirosra, ropogósra sütöm, mert úgy szeretjük. Ebből az adagból melegen mérve 1445 g-os kenyér sült ki.