Jávorszarvas-sült tejszínes-mustáros mártással
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Pischti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 15% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 19% Zsír
A sülthez
-
250g szarvascomb300 kcal
-
50g szárnyas alaplé4 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
A mártáshoz
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
4g fokhagyma5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
75g főzőtejszín98 kcal
-
3g mustár2 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
Összesen
995
kcal
- 15% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 19% Zsír
A sülthez
-
1000g szarvascomb1200 kcal
-
200g szárnyas alaplé14 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
A mártáshoz
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
300g főzőtejszín393 kcal
-
10g mustár6 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
170g napraforgó olaj1503 kcal
Összesen
3975
kcal
- 15% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 19% Zsír
A sülthez
-
53.1g szarvascomb64 kcal
-
10.6g szárnyas alaplé1 kcal
-
4.5g napraforgó olaj40 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
A mártáshoz
-
4.8g vöröshagyma2 kcal
-
0.8g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
15.9g főzőtejszín21 kcal
-
0.5g mustár0 kcal
-
0.8g finomliszt3 kcal
-
80 kcal
Összesen
212
kcal
- 15% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
E vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 60.7 g
Zsír
-
Összesen 78.6 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 239 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1176.6 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 106 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 70 mg
-
Foszfor 594 mg
-
Nátrium 362 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.3 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 267.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 73 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 16 micro
-
E vitamin: 27 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 71 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
995
kcal
- 15% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
E vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 242.7 g
Zsír
-
Összesen 314.3 g
-
Telített zsírsav 64 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 135 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 99 g
-
Koleszterin 955 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4706.5 g
-
Cink 23 mg
-
Szelén 117 mg
-
Kálcium 423 mg
-
Vas 35 mg
-
Magnézium 280 mg
-
Foszfor 2376 mg
-
Nátrium 1449 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 1068.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 292 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 64 micro
-
E vitamin: 108 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 64 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 70 micro
-
Kolin: 68 mg
-
Retinol - A vitamin: 285 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 73 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 19 micro
Összesen
3975
kcal
- 15% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
E vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.9 g
Zsír
-
Összesen 16.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 51 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 249.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 126 mg
-
Nátrium 77 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 56.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
212
kcal
Hozzávalók
A sülthez
-
2 dl szárnyas alaplé
-
1 dl napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
fehér bors ízlés szerint
-
kakukkfű ízlés szerint
A mártáshoz
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
5 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
fehér bors ízlés szerint
-
3 dl főzőtejszín
-
1 ek mustár
-
1 evőkanál finomliszt
-
2 dl napraforgó olaj
Elkészítés
A sülthez
- A húst egészben befűszerezzük, az olajjal átdörzsöljük, és egy éjszakára lefóliázva, hűtőbe tesszük.
- A sütéshez megfelelő méretű tepsibe tesszük a húst, majd a fűszeres olajat is ráöntjük. A húslevest aláöntjük, lefóliázzuk,majd előmelegített sütőben pároljuk 30-40 percig.
- A párolást annyival kell tovább, illetve rövidebb ideig végezni, amennyivel jobban, illetve kevésbé szeretnénk, hogy a félangoloshoz húzzon.
- Serpenyőben olajat hevítünk, és a húst lassan forgatva, vékonykérget pirítunk rá egyenletesen.
- A mártáshoz a vöröshagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, esetleg lepürésítjük, és az olajon lefuttatjuk a sóval, borssal.
- Hozzáadjuk a mustárt és a lisztet, majd csomómentesre keverjük.
- Hozzáadjuk a tejszínt, és kiforraljuk.
- Tálalásnál a húst rostokra merőlegesen szeleteljük kb. 2 cm vastagra, a spagettit mellé tálaljuk, és a mártással meglocsoljuk. Ha mindent jól csináltunk, szaftos omlós húst kellett kapnunk pikáns ízekkel. Jó étvágyat!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 31
- Tegnapi nézettség: 7
- 7 napos nézettség: 15
- Össznézettség: 12359
- Feltöltés dátuma: 2011. november 12.
Ajánló
Száraz, félszáraz könnyű fehérbort ajánlok mellé!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Pischti
2 recept
Tudom, hogy a hús nem hétköznapi, a beszerzése sem az. Én Svédországban készítettem ezt az ételt egy vacsorára, ezért sincs díszítve a tányér. Csak olyan ételeket fogok itt megosztani, ami saját kreálmány. Üdv mindenkinek!