r
Nosalty Logó

Jávorszarvas-sült tejszínes-mustáros mártással

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Pischti
Jávorszarvas-sült tejszínes-mustáros mártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A sülthez

A mártáshoz

Összesen 995 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A sülthez

A mártáshoz

Összesen 3975 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A sülthez

A mártáshoz

Összesen 212 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.7 g

Zsír

  • Összesen
    78.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    239 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1176.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    594 mg
  • Nátrium
    362 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    267.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    16 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 995 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    242.7 g

Zsír

  • Összesen
    314.3 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    135 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    99 g
  • Koleszterin
    955 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4706.5 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    423 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    280 mg
  • Foszfor
    2376 mg
  • Nátrium
    1449 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    1068.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    292 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    64 micro
  • E vitamin:
    108 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    64 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    285 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 3975 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 212 kcal

Hozzávalók

A sülthez

A mártáshoz

Elkészítés

A sülthez

  1. A húst egészben befűszerezzük, az olajjal átdörzsöljük, és egy éjszakára lefóliázva, hűtőbe tesszük.
  2. A sütéshez megfelelő méretű tepsibe tesszük a húst, majd a fűszeres olajat is ráöntjük. A húslevest aláöntjük, lefóliázzuk,majd előmelegített sütőben pároljuk 30-40 percig.
  3. A párolást annyival kell tovább, illetve rövidebb ideig végezni, amennyivel jobban, illetve kevésbé szeretnénk, hogy a félangoloshoz húzzon.
  4. Serpenyőben olajat hevítünk, és a húst lassan forgatva, vékonykérget pirítunk rá egyenletesen.
  5. A mártáshoz a vöröshagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, esetleg lepürésítjük, és az olajon lefuttatjuk a sóval, borssal.
  6. Hozzáadjuk a mustárt és a lisztet, majd csomómentesre keverjük.
  7. Hozzáadjuk a tejszínt, és kiforraljuk.
  8. Tálalásnál a húst rostokra merőlegesen szeleteljük kb. 2 cm vastagra, a spagettit mellé tálaljuk, és a mártással meglocsoljuk. Ha mindent jól csináltunk, szaftos omlós húst kellett kapnunk pikáns ízekkel. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 12305
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 12.

Ajánló

Száraz, félszáraz könnyű fehérbort ajánlok mellé!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Jávorszarvas-sült tejszínes-mustáros mártással
Pischti 2 recept

Tudom, hogy a hús nem hétköznapi, a beszerzése sem az. Én Svédországban készítettem ezt az ételt egy vacsorára, ezért sincs díszítve a tányér. Csak olyan ételeket fogok itt megosztani, ami saját kreálmány. Üdv mindenkinek!

Hozzávalók

A sülthez

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...