r
Nosalty Logó

Jász zsivány buksza

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Jász zsivány buksza
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
rántott ételek
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 1906 kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 15241 kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 338 kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.4 g

Zsír

  • Összesen
    144.6 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    264 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2069.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    653 mg
  • Nátrium
    1107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    228.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    46 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    234 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    345 micro
Összesen 1906 kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    507 g

Zsír

  • Összesen
    1156.5 g
  • Telített zsírsav
    205 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    551 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    375 g
  • Koleszterin
    2114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16557.4 g
  • Cink
    41 mg
  • Szelén
    715 mg
  • Kálcium
    956 mg
  • Vas
    48 mg
  • Magnézium
    698 mg
  • Foszfor
    5227 mg
  • Nátrium
    8859 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    680 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    1828.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    619 micro
  • B6 vitamin:
    12 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    366 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    577 micro
  • K vitamin:
    438 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    12 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    131 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1440 micro
  • Kolin:
    1869 mg
  • Retinol - A vitamin:
    524 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1140 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2758 micro
Összesen 15241 kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    367.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    197 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 338 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

Elkészítés

A húshoz

  1. A hús készítése:
  2. A 18 hússzeletet kiklopfoljuk, zacskó alatt.
  3. A hússzeletek mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk.
  4. Mindegyik szelet jobb oldalára teszünk egy vékony szelet szalonnát, rá egy szelet csülöksonkát, erre egy vékony karika vöröshagymát és ráborítjuk a hús baloldali részét. Szükség szerint hústűvel fogassuk össze.
  5. Lisztbe, felvert tojásba, majd prézlibe forgatjuk.
  6. Nagyon forró és nagyon bő olajban kisütjük (max: 8-10 perc alatt). Többször forgassuk meg, hogy egyenletesen süljön.
  7. Kiszedjük egy jénaiba, papírtörlőre.
  8. Gombás rizs készítése:
  9. Az olajon megfuttatjuk a megmosott rizst, rádobjuk a mirelit gombaszeleteket, a finomra vágott friss petrezselymet, pici ételízesítővel fűszerezzük és felengedjük egy picivel több vízzel, mint ami ellepi.
  10. Lefedve, takaréklángon puhára főzzük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 100
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 40
  • Össznézettség: 27538
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 27.

Ajánló

Sok friss vegyes salátamix, könnyíti a zsíros terheket a pocakban, italnak sör vagy bor. Köret lehet még: petrezselymes burgonya, burgonyapüré, sült burgonya. A rizst a sütőben 35-40 percig főzzük-pároljuk, ha a rizs dagad, illata is van, fortyog, látjuk, mert benézünk, akkor adunk még neki 7-8 percet, kikapcsoljuk, és hagyjuk a sütőben kiperegni. Így jön ki a kb 40 perc + a bent hagyás miatti 8 perc, amikor kiperegnek a szemek. A húsadagokat 10 percig sütjük. Forgatni kell a szép, egyenletes sülés miatt. A megmaradt hagymakarikákat a forró olajban kisütöttem és tálaltam, a maradék tojást, amiben a húsokat forgattam meg, azt is kisütöttem, tálaltam azt is. Aki nem biztos a dolgában, hústűt használjon.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Jász zsivány buksza
Éva-Anyóca 350 recept

Ez a recept is, a lányom keresztanyjának egyik ajándéka volt, és ki kellett próbálni, méghozzá a családunk együttléte alkalmából, ami nyáron ritka, a párom alig látjuk, annyit dolgozik, de ez egy ünnepélyes alkalom volt, és úgy gondoltam, hogy új recept és jó ötlet ezt az alkalmat finom étellel feldobni:sikerült! Augusztus 15-én, vasárnap. A finom levest méltán követte ez a második féle, aminek a második körete a mézes-mustáros sült burgonyás vöröshagyma volt. Nagyon finom volt azzal is a hús. Az ajánlat az a finom bor és/ vagy sör volt, amit a recept mellé kaptam, de mi nem iszunk, a friss málnaszörp is ment hozzá. Kinek, hogy és mi csúszik! Érdemes egy kicsit zsiványnak lenni! Buksza: pénztárca, irattárca, értéket tároló tok. (Félreértés ne legyen!)

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...