r
Nosalty Logó

Jász zsivány buksza

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Éva-Anyóca
Jász zsivány buksza
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

1906
Kalória
63.4g
Fehérje
85g
Szénhidrátok
144.6g
Zsír
228.6g
Víz
264.3g
Koleszterin
4.5g
Rost
4.6g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 1906 kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 15241 kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 338 kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.4 g

Zsír

  • Összesen
    144.6 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    264 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2069.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    653 mg
  • Nátrium
    1107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    228.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    46 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    234 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    345 micro
Összesen 1906 kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    507 g

Zsír

  • Összesen
    1156.5 g
  • Telített zsírsav
    205 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    551 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    375 g
  • Koleszterin
    2114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16557.4 g
  • Cink
    41 mg
  • Szelén
    715 mg
  • Kálcium
    956 mg
  • Vas
    48 mg
  • Magnézium
    698 mg
  • Foszfor
    5227 mg
  • Nátrium
    8859 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    680 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

Víz

  • Összesen
    1828.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    619 micro
  • B6 vitamin:
    12 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    366 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    577 micro
  • K vitamin:
    438 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    12 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    131 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1440 micro
  • Kolin:
    1869 mg
  • Retinol - A vitamin:
    524 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1140 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2758 micro
Összesen 15241 kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    367.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    197 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    40.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 338 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. A hús készítése:
  2. A 18 hússzeletet kiklopfoljuk, zacskó alatt.
  3. A hússzeletek mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk.
  4. Mindegyik szelet jobb oldalára teszünk egy vékony szelet szalonnát, rá egy szelet csülöksonkát, erre egy vékony karika vöröshagymát és ráborítjuk a hús baloldali részét. Szükség szerint hústűvel fogassuk össze.
  5. Lisztbe, felvert tojásba, majd prézlibe forgatjuk.
  6. Nagyon forró és nagyon bő olajban kisütjük (max: 8-10 perc alatt). Többször forgassuk meg, hogy egyenletesen süljön.
  7. Kiszedjük egy jénaiba, papírtörlőre.
  8. Gombás rizs készítése:
  9. Az olajon megfuttatjuk a megmosott rizst, rádobjuk a mirelit gombaszeleteket, a finomra vágott friss petrezselymet, pici ételízesítővel fűszerezzük és felengedjük egy picivel több vízzel, mint ami ellepi.
  10. Lefedve, takaréklángon puhára főzzük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 40 perc
  • Főzés módja: rántott ételek
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ez a recept is, a lányom keresztanyjának egyik ajándéka volt, és ki kellett próbálni, méghozzá a családunk együttléte alkalmából, ami nyáron ritka, a párom alig látjuk, annyit dolgozik, de ez egy ünnepélyes alkalom volt, és úgy gondoltam, hogy új recept és jó ötlet ezt az alkalmat finom étellel feldobni:sikerült! Augusztus 15-én, vasárnap. A finom levest méltán követte ez a második féle, aminek a második körete a mézes-mustáros sült burgonyás vöröshagyma volt. Nagyon finom volt azzal is a hús. Az ajánlat az a finom bor és/ vagy sör volt, amit a recept mellé kaptam, de mi nem iszunk, a friss málnaszörp is ment hozzá. Kinek, hogy és mi csúszik! Érdemes egy kicsit zsiványnak lenni! Buksza: pénztárca, irattárca, értéket tároló tok. (Félreértés ne legyen!)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!