r
Nosalty Logó

Japánszilvás pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
modosa
Japánszilvás pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Az omlós tésztához

A töltelékhez

Összesen 1609 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Az omlós tésztához

A töltelékhez

Összesen 6433 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Az omlós tésztához

A töltelékhez

Összesen 304 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    24.2 g

Zsír

  • Összesen
    104.5 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    432 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1949.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    186 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    354 mg
  • Nátrium
    1261 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    143.1 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    210.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    857 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    196 mg
  • Retinol - A vitamin:
    820 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    426 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    357 micro
Összesen 1609 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    96.8 g

Zsír

  • Összesen
    417.9 g
  • Telített zsírsav
    235 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    130 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    1730 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7797.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    236 mg
  • Kálcium
    745 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    330 mg
  • Foszfor
    1417 mg
  • Nátrium
    5043 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    572.6 g
  • Cukor
    172 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    841.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3428 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    163 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    306 micro
  • Kolin:
    782 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3279 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1703 micro
  • β-crypt
    207 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1430 micro
Összesen 6433 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    369.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    239 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 304 kcal

Hozzávalók

Az omlós tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

Az omlós tésztához

  1. A tészta összeállítása:
  2. A vajat egy tálba tesszük, és fakanállal szétnyomkodjuk. Hozzáadjuk a sót és a tojássárgáját.
  3. A cukrot hozzáadjuk a tejhez. Folyamatos keverés közben a habosra kevert vajhoz adjuk.
  4. A lisztet átszitáljuk, majd a vajas keverékhez adjuk.
  5. A tésztát fakanállal összedolgozzuk, majd belisztezett munkalapon, könnyedén átgyúrjuk.
  6. Gömböt formázunk belőle, kissé lelapítjuk, és becsomagoljuk folpackba. Hűtőben pihentetjük min. 2 órán át.
  7. A tésztát elfelezzük, az egyik adag megy a mélyhűtőbe. A másik adagból gombócot formázunk, és lisztezett munkafelületen a tortaformánál kb. 3 cm-rel nagyobb, 3-5 mm vastag kört nyújtunk belőle.
  8. A torta összeállítása:
  9. A kinyújtott tésztát lisztezett nyújtófára tekerjük, és ráhelyezzük a kivajazott, 25 cm átmérőjű tortaformára. A tésztát a sütőforma aljához és oldalához nyomkodjuk, majd eltávolítjuk a túllógó fölösleget. Villával megszurkáljuk, majd 30 percre visszatesszük a a hűtőbe.
  10. Sütőpapírból köralakú, a tortaformánál kicsit nagyobb darabot vágunk, és befedjük vele a tésztát. Megtöltjük szárazbabbal, és 18-20 percig vakon sütjük. Utána eltávolítjuk a babot és a papírt.
  11. A szilvagerezdeket körkörösen a tésztára rendezzük.
  12. A citromhéjat lereszeljük, a levét kifacsarjuk, összekeverjük a töltelék többi hozzávalójával, majd ráöntjük a szilvára a tölteléket.
  13. 25-30 percig sütjük, hogy a krém megszilárduljon. Hűlni hagyjuk, megszórjuk porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 14594
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 30.

Ajánló

Itt látható a Grand Marnier. Ez pedig egy  cikk a japánszilváról.  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Amikor megláttam a piacon a japánszilvát, nem is volt kétséges, mit sütök szombaton. Ezek az omlós tésztás piték amúgy is nagy kedvenceim, odavagyok értük, mindegy, hogy a töltelék sós vagy édes. Az omlós tészta receptje a cukrászat királyától, Pierre Hermé-től származik. A sütik szerelmeseinek jó szívvel ajánlom, szerezzék be a Szakácsok Könyvét, mert a benne szereplő képes illusztrációk nagyban segítik a hozzám hasonló, lelkes amatőr szakácsok munkáját. A könyv minden oldala maga a gyönyörűség, amit eddig elkészítettem belőle, őszinte ámulatba ejtett mindenkit, aki a végkifejlet haszonélvezője volt.

Hozzávalók

Az omlós tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...