Japánszilvás pite
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
modosa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 22% Zsír
Az omlós tésztához
-
125g finomliszt455 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
3g só0 kcal
-
94g vaj672 kcal
-
3g porcukor10 kcal
-
25g tej14 kcal
A töltelékhez
-
10g citromlé2 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
25g tejföl50 kcal
-
13g mandula74 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
18 kcal
-
25g barna cukor95 kcal
-
138g japánszilva60 kcal
Összesen
1609
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 22% Zsír
Az omlós tésztához
-
500g finomliszt1820 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
12g só0 kcal
-
375g vaj2689 kcal
-
10g porcukor39 kcal
-
100g tej56 kcal
A töltelékhez
-
40g citromlé9 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
50g mandula295 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
32g grand marnier74 kcal
-
100g barna cukor380 kcal
-
552g japánszilva239 kcal
Összesen
6433
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 22% Zsír
Az omlós tésztához
-
23.7g finomliszt86 kcal
-
0.9g tojássárgája3 kcal
-
0.6g só0 kcal
-
17.8g vaj127 kcal
-
0.5g porcukor2 kcal
-
4.7g tej3 kcal
A töltelékhez
-
1.9g citromlé0 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
4.7g tejföl9 kcal
-
2.4g mandula14 kcal
-
7.8g tojás10 kcal
-
2.4g vaj17 kcal
-
1.5g grand marnier4 kcal
-
4.7g barna cukor18 kcal
-
26.1g japánszilva11 kcal
Összesen
304
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 24.2 g
Zsír
-
Összesen 104.5 g
-
Telített zsírsav 59 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 432 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1949.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 59 mg
-
Kálcium 186 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 82 mg
-
Foszfor 354 mg
-
Nátrium 1261 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 143.1 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 210.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 857 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 41 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 77 micro
-
Kolin: 196 mg
-
Retinol - A vitamin: 820 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 426 micro
-
β-crypt 52 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 357 micro
Összesen
1609
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 96.8 g
Zsír
-
Összesen 417.9 g
-
Telített zsírsav 235 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 130 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 1730 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7797.9 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 236 mg
-
Kálcium 745 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 330 mg
-
Foszfor 1417 mg
-
Nátrium 5043 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 572.6 g
-
Cukor 172 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 841.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3428 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 26 mg
-
C vitamin: 73 mg
-
D vitamin: 163 micro
-
K vitamin: 67 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 306 micro
-
Kolin: 782 mg
-
Retinol - A vitamin: 3279 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 1703 micro
-
β-crypt 207 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1430 micro
Összesen
6433
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 19.8 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 82 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 369.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 67 mg
-
Nátrium 239 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.1 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 39.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 162 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 81 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 68 micro
Összesen
304
kcal
Hozzávalók
Az omlós tésztához
-
1 db tojássárgája
-
1 csapott ek porcukor
A töltelékhez
-
1 citromból nyert citromlé
-
1 dl tejföl
-
5 dkg mandula
-
4 ek grand marnier
-
10 dkg barna cukor
Elkészítés
Az omlós tésztához
- A tészta összeállítása:
- A vajat egy tálba tesszük, és fakanállal szétnyomkodjuk. Hozzáadjuk a sót és a tojássárgáját.
- A cukrot hozzáadjuk a tejhez. Folyamatos keverés közben a habosra kevert vajhoz adjuk.
- A lisztet átszitáljuk, majd a vajas keverékhez adjuk.
- A tésztát fakanállal összedolgozzuk, majd belisztezett munkalapon, könnyedén átgyúrjuk.
- Gömböt formázunk belőle, kissé lelapítjuk, és becsomagoljuk folpackba. Hűtőben pihentetjük min. 2 órán át.
- A tésztát elfelezzük, az egyik adag megy a mélyhűtőbe. A másik adagból gombócot formázunk, és lisztezett munkafelületen a tortaformánál kb. 3 cm-rel nagyobb, 3-5 mm vastag kört nyújtunk belőle.
- A torta összeállítása:
- A kinyújtott tésztát lisztezett nyújtófára tekerjük, és ráhelyezzük a kivajazott, 25 cm átmérőjű tortaformára. A tésztát a sütőforma aljához és oldalához nyomkodjuk, majd eltávolítjuk a túllógó fölösleget. Villával megszurkáljuk, majd 30 percre visszatesszük a a hűtőbe.
- Sütőpapírból köralakú, a tortaformánál kicsit nagyobb darabot vágunk, és befedjük vele a tésztát. Megtöltjük szárazbabbal, és 18-20 percig vakon sütjük. Utána eltávolítjuk a babot és a papírt.
- A szilvagerezdeket körkörösen a tésztára rendezzük.
- A citromhéjat lereszeljük, a levét kifacsarjuk, összekeverjük a töltelék többi hozzávalójával, majd ráöntjük a szilvára a tölteléket.
- 25-30 percig sütjük, hogy a krém megszilárduljon. Hűlni hagyjuk, megszórjuk porcukorral.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 50 perc
- Receptkönyvben: 47
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 14595
- Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 30.
Ajánló
Itt látható a Grand Marnier. Ez pedig egy cikk a japánszilváról.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
modosa
50 recept
Amikor megláttam a piacon a japánszilvát, nem is volt kétséges, mit sütök szombaton. Ezek az omlós tésztás piték amúgy is nagy kedvenceim, odavagyok értük, mindegy, hogy a töltelék sós vagy édes. Az omlós tészta receptje a cukrászat királyától, Pierre Hermé-től származik. A sütik szerelmeseinek jó szívvel ajánlom, szerezzék be a Szakácsok Könyvét, mert a benne szereplő képes illusztrációk nagyban segítik a hozzám hasonló, lelkes amatőr szakácsok munkáját. A könyv minden oldala maga a gyönyörűség, amit eddig elkészítettem belőle, őszinte ámulatba ejtett mindenkit, aki a végkifejlet haszonélvezője volt.