adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
56g csirkemellfilé68 kcal
-
85g sárgarépa31 kcal
-
25g burgonya14 kcal
-
50g alma23 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
18 kcal
-
0g curry por0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
3g szójaszósz2 kcal
Összesen
172
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
225g csirkemellfilé270 kcal
-
340g sárgarépa124 kcal
-
100g burgonya58 kcal
-
200g alma94 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
71 kcal
-
0g curry por0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
10g szójaszósz6 kcal
Összesen
689
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
21.3g csirkemellfilé26 kcal
-
32.2g sárgarépa12 kcal
-
9.5g burgonya5 kcal
-
18.9g alma9 kcal
-
16.1g vöröshagyma6 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0.8g napraforgó olaj7 kcal
-
0g curry por0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0.9g szójaszósz1 kcal
Összesen
66
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 14.6 g
Zsír
-
Összesen 3.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 492.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 177 mg
-
Nátrium 220 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.7 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 198.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 638 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 60 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 2630 micro
-
β-karotin 6280 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 210 micro
Összesen
172
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 58.4 g
Zsír
-
Összesen 15.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 164 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1970.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 53 mg
-
Kálcium 173 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 146 mg
-
Foszfor 710 mg
-
Nátrium 882 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 82.9 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 792.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2552 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 53 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 46 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 26 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 126 micro
-
Kolin: 240 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 10521 micro
-
β-karotin 25121 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 3 micro
-
Lut-zea 840 micro
Összesen
689
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 1.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 186.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 67 mg
-
Nátrium 83 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.8 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 75.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 242 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 996 micro
-
β-karotin 2379 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 80 micro
Összesen
66
kcal
Hozzávalók
-
2 nagy db sárgarépa
-
1 db burgonya
-
1 db alma
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 ek napraforgó olaj
-
kurkuma ízlés szerint
-
gyömbér ízlés szerint
-
cayenne paprika ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
1 db babérlevél
-
1 ek szójaszósz
Elkészítés
- Falkockázzuk a húst, finomra aprítjuk a vörös és fokhagymát. Az almát és a répa felét lereszeljük, a krumplit és a maradék répát kockákra vágjuk.
- Kevés olajon wokban elkezdjük párolni a hagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a húst. Ha a hús kifehéredett, hozzáadjuk a reszelt almát és répát. 2-3 percig folyamatos kevergetés melett sütjük.
- Hozzáadjuk a húshoz a felkockázott répát és krumplit, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Az egészet készre főzzük. Ha szükséges, pótoljuk a vizet.
- Ha minden hozzávaló megpuhult, és a víz nagy része elpárolgott, 1-2 evőkanál szójaszószt keverünk az ételhez, és azonnal levesszük a tűzről.
- Minden felhasznált fűszerből rakunk egy csipetnyit az ételhez, hogy felfrissítsük az ízeket. Párolt fehér rizzsel tálaljuk.
- Receptkönyvben: 109
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 91
- Össznézettség: 26722
- Feltöltés dátuma: 2011. október 30.
Ajánló
Ez a leegyszerűsített verzió. Csirkemellel a leggyorsabb, de borjú- vagy marhahúsból is elkészíthető. Japánban gyakori, hogy a húst nem belefőzik a curry-be, hanem tonkacut-t készítenek belőle, és így tálalják. (A tonkacu gyakorlatilag egyenlő a mi rántott húsunkkal. Csak a panír különbözik kicsit, és miután megsültek a szeletek, hosszú csíkokra vágják a hússzeleteket, hogy könnyebb legyen pálcikával enni.) Mindenképp párolt rizs passzol hozzá! (Legjobb rizsfőzőben elkészíteni.)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Volt szerencsém három hónapig egy japán családnál vendégeskedni, és a háziasszony Tanaka-szan készítette így a curry-t. Sok receptem van tőle, sajnos itthon nem olyan egyszerű a hozzávalók beszerzése, de ehhez az ételhez gond nélkül megtalálható minden.