Japán sajttorta - castella torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Juditsindania
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 6% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 10% Zsír
Torta
-
5g vaj36 kcal
-
25g krémsajt63 kcal
-
10g tej6 kcal
-
6g finomliszt22 kcal
-
8 kcal
-
1g citromlé0 kcal
-
12g tojássárgája39 kcal
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
14g cukor54 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g porcukor4 kcal
Gyümölcsszósz
Összesen
297
kcal
- 6% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 10% Zsír
Torta
-
50g vaj359 kcal
-
250g krémsajt625 kcal
-
100g tej56 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
76 kcal
-
6g citromlé1 kcal
-
120g tojássárgája386 kcal
-
400g tojásfehérje208 kcal
-
140g cukor542 kcal
-
0g só0 kcal
-
10g porcukor39 kcal
Gyümölcsszósz
Összesen
2960
kcal
- 6% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 10% Zsír
Torta
-
2.9g vaj21 kcal
-
14.6g krémsajt36 kcal
-
5.8g tej3 kcal
-
3.5g finomliszt13 kcal
-
1.2g kukoricakeményítő4 kcal
-
0.3g citromlé0 kcal
-
7g tojássárgája23 kcal
-
23.3g tojásfehérje12 kcal
-
8.2g cukor32 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.6g porcukor2 kcal
Gyümölcsszósz
Összesen
173
kcal
- 6% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.9 g
Zsír
-
Összesen 13.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 141 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 217.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 69 mg
-
Nátrium 79 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.6 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 87.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 81 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 104 mg
-
Retinol - A vitamin: 78 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 176 micro
Összesen
297
kcal
- 6% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 88.7 g
Zsír
-
Összesen 135.2 g
-
Telített zsírsav 38 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 1410 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2172.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 170 mg
-
Kálcium 386 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 122 mg
-
Foszfor 690 mg
-
Nátrium 790 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 346 g
-
Cukor 246 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 875.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 809 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 74 mg
-
D vitamin: 262 micro
-
K vitamin: 59 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 264 micro
-
Kolin: 1041 mg
-
Retinol - A vitamin: 781 micro
-
α-karotin 78 micro
-
β-karotin 273 micro
-
β-crypt 40 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1757 micro
Összesen
2960
kcal
- 6% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 7.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 82 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 126.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 40 mg
-
Nátrium 46 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.2 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 51 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 47 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 61 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 102 micro
Összesen
173
kcal
Hozzávalók
Torta
-
50 g vaj
-
250 g krémsajt
-
100 ml tej
-
60 g finomliszt
-
20 g kukoricakeményítő
-
2 teáskanál citromlé
-
6 db tojássárgája
-
10 db tojásfehérje
-
140 g cukor
-
1 csipet só
Gyümölcsszósz
Elkészítés
Torta
- Egy hőállótálban, forrásban levő víz felett olvasszuk fel a vajat, a krémsajtot és a tejet. Vegyük le a tűzről. Adjuk hozzá a lisztet, a kukoricakeményítőt, a citromlevet és a tojássárgákat. Keverjük csomómentesre.
- Verjük fel a tojásfehérjét a cukorral, csipet sóval keményre.
- 1/3 habot keverjünk hozzá a tésztához az edény faláról körkörös mozdulatokkal óvatosan, nehogy összetörjön a hab. Ha eldolgoztuk, hozzáadhatjuk a 2/3 habot.
- Kapcsos tortaformát alufóliával alulról becsomagoljuk, hogy sütéskor nehogy belemenjen a víz. Öntsük bele a masszát a sütőpapírral kibélelt tortaformába. Ha lehet, a papír legyen pár centivel magasabb a forma falánál.
- Párszor ejtsük le az asztalra, hogy a levegőt kiengedje.
- Helyezzük egy magasabb falú tepsibe a tortaformát, és a már előmelegített sütőbe helyezzük be, majd öntsünk forró vizet alá.
- Süssük 20 percig 160 fokon, majd kb. 60-80 percet 140 C-on. Mikor aranybarna a teteje, vegyük ki a vízből, de még tegyük vissza a sütőbe, résnyire hagyjuk az ajtaját nyitva, kb. 30 percig.
- Vegyük ki a formából egy tálra. Szórjunk porcukrot a tetejére.
- Szeleteljük!
Gyümölcsszósz
- Főzzük 5-10 percig a málnát és az áfonyát külön fele-fele cukorral és egy kevés vízzel.
- Szitán szűrjük le egy kisebb edénybe.
- Ízlés szerint csurgathatunk a tortaszeletekre.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 70 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 130
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 9918
- Feltöltés dátuma: 2018. február 03.
Ajánló
Óvatosan fordítsuk meg, mikor ki akarjuk venni a formából. Nagyon törékeny a teteje. Ezért is kell hagyni a sütőben hűlni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Juditsindania
6 recept
Nagyon könnyű a tésztája és nem túl édes. Bármilyen alkalomra elkészíthető.