Ízes bukta Jolántól
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Jolán
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 12% Zsír
Bukta
-
100g finomliszt364 kcal
-
11g tojás14 kcal
-
40g tej22 kcal
-
35g kefir21 kcal
-
5 kcal
-
17g napraforgó olaj150 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
1g só0 kcal
-
1g citromhéj1 kcal
Kenéshez
-
10g vaj72 kcal
Töltelék
-
60g sütésálló lekvár167 kcal
Összesen
855
kcal
- 6% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 12% Zsír
Bukta
-
500g finomliszt1820 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
200g tej112 kcal
-
175g kefir107 kcal
-
25g friss élesztő26 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
4g só0 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
Kenéshez
-
50g vaj359 kcal
Töltelék
-
300g sütésálló lekvár834 kcal
Összesen
4275
kcal
- 6% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 12% Zsír
Bukta
-
34.5g finomliszt126 kcal
-
3.8g tojás5 kcal
-
13.8g tej8 kcal
-
12.1g kefir7 kcal
-
1.7g friss élesztő2 kcal
-
5.9g napraforgó olaj52 kcal
-
3.4g cukor13 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0.4g citromhéj0 kcal
Kenéshez
-
3.4g vaj25 kcal
Töltelék
-
20.7g sütésálló lekvár58 kcal
Összesen
296
kcal
- 6% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.7 g
Zsír
-
Összesen 29.1 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 62 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 776.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 126 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 191 mg
-
Nátrium 384 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 132 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 74.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 93 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 79 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 92 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 67 micro
Összesen
855
kcal
- 6% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 73.5 g
Zsír
-
Összesen 145.4 g
-
Telített zsírsav 44 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 55 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 36 g
-
Koleszterin 310 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3882.9 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 197 mg
-
Kálcium 628 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 161 mg
-
Foszfor 956 mg
-
Nátrium 1919 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 660.1 g
-
Cukor 213 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 371.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 467 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 37 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 43 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 397 micro
-
Kolin: 269 mg
-
Retinol - A vitamin: 460 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 88 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 335 micro
Összesen
4275
kcal
- 6% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 10 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 267.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 66 mg
-
Nátrium 132 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.5 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 25.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 32 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 23 micro
Összesen
296
kcal
Hozzávalók
Bukta
-
50 dkg finomliszt
-
1 db tojás
-
2 dl tej
-
2.5 dkg friss élesztő
-
5 dkg cukor
-
4 g só
-
1 citromból nyert citromhéj
Kenéshez
Töltelék
-
30 dkg sütésálló lekvár
Elkészítés
Bukta
- Langyos tejben (pici cukorral) felfuttatjuk az élesztőt.
- Egy nagyobb tálba tesszük a tészta hozzávalóit, hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt, és annyi tejet öntünk hozzá a gyúrás során fokozatosan, hogy egy közepesen lágy tésztát kapjunk.... Ez kb. 4-5 percnyi gyúrást igényel.
- Letakarjuk a tálat, és langyos helyen duplájára kelesztjük (kb 45 perc).
- A megkelt tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, és négyzetekre vágjuk (nekem 16 négyzetre sikerült vágni). Hosszúkás szeleteket vágunk a lekvárból, és a tészta két szélét behajtva felgöngyölítjük szép kis bukta formákra.
- Egy 30x25 cm-es magasabb falu tepsit az olvasztott vajjal kikenünk, és szépen belehelyezgetjük a buktákat közel egymáshoz.
- A megmaradt vajjal bekenjük a buktákat, és még 20 percig pihentetjük, mielőtt a sütőbe raknánk.
- Előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük pirulásig.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 25x30
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 426
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 32716
- Feltöltés dátuma: 2014. április 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Jolán
84 recept
Egy kedves ismerősömtől kaptam nagyon finom barack és meggy sütésálló lekvárt. Ugyan van lekvárom, de a buktához valljuk be a legjobb... a gyerekeim által " Hitler szalonnának" elnevezett lekvár... Ezzel a lekvárral tényleg szép... olyan igazi, békebeli buktákat tudtam készíteni. Annyira finom lett... Gondoltam, megosztom Veletek... Most amikor e sorokat írom, már csak 3 db van a 16-ból... Hmm... vagyis már csak kettő..:-)