r
Nosalty Logó

Ízes bukta Jolántól

5,0

1 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Jolán
Ízes bukta Jolántól
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Bukta

Kenéshez

Töltelék

855
Kalória
14.7g
Fehérje
132g
Szénhidrátok
29.1g
Zsír
74.4g
Víz
62.1g
Koleszterin
3.9g
Rost
42.7g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Bukta

Kenéshez

Töltelék

Összesen 855 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Bukta

Kenéshez

Töltelék

Összesen 4275 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Bukta

Kenéshez

Töltelék

Összesen 296 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    29.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    776.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    191 mg
  • Nátrium
    384 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    74.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 855 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.5 g

Zsír

  • Összesen
    145.4 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    310 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3882.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    197 mg
  • Kálcium
    628 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    956 mg
  • Nátrium
    1919 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    660.1 g
  • Cukor
    213 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    371.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    467 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    397 micro
  • Kolin:
    269 mg
  • Retinol - A vitamin:
    460 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    335 micro
Összesen 4275 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    267.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    25.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 296 kcal

Elkészítés

Bukta

  1. Langyos tejben (pici cukorral) felfuttatjuk az élesztőt.
  2. Egy nagyobb tálba tesszük a tészta hozzávalóit, hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt, és annyi tejet öntünk hozzá a gyúrás során fokozatosan, hogy egy közepesen lágy tésztát kapjunk.... Ez kb. 4-5 percnyi gyúrást igényel.
  3. Letakarjuk a tálat, és langyos helyen duplájára kelesztjük (kb 45 perc).
  4. A megkelt tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, és négyzetekre vágjuk (nekem 16 négyzetre sikerült vágni). Hosszúkás szeleteket vágunk a lekvárból, és a tészta két szélét behajtva felgöngyölítjük szép kis bukta formákra.
  5. Egy 30x25 cm-es magasabb falu tepsit az olvasztott vajjal kikenünk, és szépen belehelyezgetjük a buktákat közel egymáshoz.
  6. A megmaradt vajjal bekenjük a buktákat, és még 20 percig pihentetjük, mielőtt a sütőbe raknánk.
  7. Előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük pirulásig.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x30

Egy kedves ismerősömtől kaptam nagyon finom barack és meggy sütésálló lekvárt. Ugyan van lekvárom, de a buktához valljuk be a legjobb... a gyerekeim által " Hitler szalonnának" elnevezett lekvár... Ezzel a lekvárral tényleg szép... olyan igazi, békebeli buktákat tudtam készíteni. Annyira finom lett... Gondoltam, megosztom Veletek... Most amikor e sorokat írom, már csak 3 db van a 16-ból... Hmm... vagyis már csak kettő..:-)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vegán csokis babka

Ha egy isteni foszlós kalácsra vágyunk, méghozzá jó csokisan, akkor itt a tuti recept! Tej- és tojásmentes, így az érzékenyek is bátran fogyaszthatják!

Hankusz Sára

Pan de muerto

Mexikói hagyomány szerint Halottak napjára édes kenyérkét szoktak készíteni, aminek tetejét keresztalakban, csontszerű mintával díszítik meg. Az eredetét és jelentését illetően ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!