r
Nosalty Logó

Ízekben gazdag pestós tészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
ViKivetelezhető receptek
Ízekben gazdag pestós tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1364 kcal
  • 15% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2728 kcal
  • 15% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 246 kcal
  • 15% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.9 g

Zsír

  • Összesen
    67.6 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    229 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2294.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    785 mg
  • Nátrium
    1099 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    250.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    183 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    328 micro
  • Kolin:
    216 mg
  • Retinol - A vitamin:
    181 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 1364 kcal
  • 15% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    153.8 g

Zsír

  • Összesen
    135.2 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    458 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4589.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    264 mg
  • Kálcium
    260 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    277 mg
  • Foszfor
    1570 mg
  • Nátrium
    2197 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    212.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    500.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    367 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    61 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    655 micro
  • Kolin:
    431 mg
  • Retinol - A vitamin:
    361 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 2728 kcal
  • 15% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    413.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    198 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 246 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először is a csirkemellet szeletekre vágjuk, és mindkét oldalát bevagdossuk. Belerakjuk őket egy tálba, ráöntjük az olívaolajat (2 ek), a borsot és sót ízlés szerint, a majorannát és egy kis grillfűszert (opcionális). Ezt hagyjuk állni, amíg kifőzzük a spagetti tésztát.
  2. Miután a tészta kifőtt, a közepes fejű hagymát apróra vágjuk, majd előveszünk egy serpenyőt, amibe szintén olívaolajat öntünk, majd beleöntjük a serpenyőbe a hagymát és hagyjuk egy kicsit megkaramellizálódni, amíg átlátszó nem lesz. Ezután beletesszük a csirkemelleket és először megvárjuk míg mindkét oldala a melleknek fehér lesz, majd miután mindkét oldalát megsütöttük felöntjük egy kis vízzel letakarjuk és hagyjuk párolódni.
  3. Az elkészült húst kivesszük egy tálba és a serpenyőben lévő hagymára ráöntjük a tejszínt, kicsit kevergetjük, majd beleöntjük a sajtot és kb. 3 percig folyamatosan kevergetjük, amíg nem kapunk egy nyúlósabb, sűrűbb állagú szószt. Ezután a kifőtt tésztát ráöntjük a szószra, összekeverjük, belekanalazzuk a pesztót, levesszük a gázról/sütőlapról, jól összekeverjük és egy mély tányérban, a felszeletelt csirkemellel és egy kis sajttal tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 774
  • Feltöltés dátuma: 2022. február 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ízekben gazdag pestós tészta
ViKivetelezhető receptek 2 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...