r
Nosalty Logó

Isler Csonkáéknál

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Isler Csonkáéknál
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 2803 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 11200 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 439 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.7 g

Zsír

  • Összesen
    141.8 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    398 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2155.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    410 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    287 mg
  • Foszfor
    1035 mg
  • Nátrium
    293 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    359 g
  • Cukor
    137 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    260 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    157 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    299 mg
  • Retinol - A vitamin:
    249 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    343 micro
Összesen 2803 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    158.8 g

Zsír

  • Összesen
    567.3 g
  • Telített zsírsav
    226 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    238 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    69 g
  • Koleszterin
    1591 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8622 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    432 mg
  • Kálcium
    1639 mg
  • Vas
    45 mg
  • Magnézium
    1150 mg
  • Foszfor
    4141 mg
  • Nátrium
    1170 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1436 g
  • Cukor
    548 mg
  • Élelmi rost
    91 mg

VÍZ

  • Összesen
    362.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1041 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    626 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    478 micro
  • Kolin:
    1196 mg
  • Retinol - A vitamin:
    997 micro
  • α-karotin
    45 micro
  • β-karotin
    469 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1370 micro
Összesen 11200 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    22.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    337.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 439 kcal

Elkészítés

  1. A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd a zsírt, a tojássárgákat és a tejfölt hozzáadjuk, majd jól összegyúrjuk, és pihentetjük fél órát. Közben a sütőt előmelegítjük.
  2. Ezután kinyújtjuk kb 6-7 mm vastagra, és tetszőleges méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és kb. 15 perc alatt megsütjük. Mikor kivesszük a sütőből, kicsit hagyjuk még a tepsibe hűlni, mert akkor még nagyon törik.
  3. Mikor kihűlt, baracklekvárral vagy más savanykásabb lekvárral megkenjük, és összeragasztjuk egy másikkal.
  4. Az étcsokit a margarinnal összeolvasztjuk, majd ezután belemártogatjuk a már kész islereket.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 9376
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 31.

Ajánló

Ajánlom minden alkalomra, nagyon finom és egyszerű is :-).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagymamám receptjei között találtam, és nagyon megtetszett, így elkészítettem. És nem csalódtam benne :).

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...