r
Nosalty Logó

Ischler szilvalekvárral és narancshéjjal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Ischler szilvalekvárral és narancshéjjal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A bevonathoz

Összesen 477 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A bevonathoz

Összesen 4764 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A bevonathoz

Összesen 407 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    26.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    368.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 477 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    62.5 g

Zsír

  • Összesen
    268.4 g
  • Telített zsírsav
    127 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    60 g
  • Koleszterin
    438 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3687.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    481 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    608 mg
  • Foszfor
    1667 mg
  • Nátrium
    804 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    564.9 g
  • Cukor
    212 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    122.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1430 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    120 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    217 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1342 micro
  • α-karotin
    93 micro
  • β-karotin
    955 micro
  • β-crypt
    142 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    545 micro
Összesen 4764 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    314.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 407 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A bevonathoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztának valókat összegyúrjuk, folpackba csomagolva hűtőben pihentetjük fél-egy órát.
  2. A tésztát lisztezett deszkán fél cm vékonyra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, 170 fokos sütőben 10-12 perc alatt addig sütjük, míg elkezd színesedni. Ekkor kivesszük, a tepsiben hagyjuk kihűlni.
  3. Az aszalt szilvát, a lekvárt, és a fahéjat késes robotgépben darabosra aprítva sűrű masszát készítünk.
  4. A tésztakorongokat párosával összeragasztjuk a lekvárral, és félretesszük hűvös helyre egy éjszakára.
  5. Másnap a csokoládét az olajjal vízgőz felett megolvasztjuk, fényesre keverjük, az islerek egyik felét belemártjuk, száradni tálcára tesszük, de mielőtt megszáradna, megszórjuk kandírozott narancshéj darabokkal.
  6. Hűvös helyen, vagy hűtőben a csokoládét megdermesztjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x33
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 168
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 19895
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ischler szilvalekvárral és narancshéjjal
Évi néni 1830 recept

Tökéletes karácsonyi édesség, melyet hosszabb ideig is tárolhatunk. Na de kinél tart ez hosszabb ideig? Ráadásul kissé bonyolultan hangzó, de igzán nem sok munkával elkészíthető finomság.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A bevonathoz

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...