r
Nosalty Logó

Ischler szilvalekvárral és narancshéjjal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS9 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Évi néni
Ischler szilvalekvárral és narancshéjjal
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A bevonathoz

477
Kalória
6.3g
Fehérje
56.5g
Szénhidrátok
26.8g
Zsír
12.2g
Víz
43.8g
Koleszterin
4.5g
Rost
21.2g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A bevonathoz

Összesen 477 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A bevonathoz

Összesen 4764 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A bevonathoz

Összesen 407 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    26.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    368.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    12.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 477 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    62.5 g

Zsír

  • Összesen
    268.4 g
  • Telített zsírsav
    127 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    60 g
  • Koleszterin
    438 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3687.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    481 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    608 mg
  • Foszfor
    1667 mg
  • Nátrium
    804 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    564.9 g
  • Cukor
    212 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

Víz

  • Összesen
    122.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1430 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    120 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    217 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1342 micro
  • α-karotin
    93 micro
  • β-karotin
    955 micro
  • β-crypt
    142 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    545 micro
Összesen 4764 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    314.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    10.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 407 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztának valókat összegyúrjuk, folpackba csomagolva hűtőben pihentetjük fél-egy órát.
  2. A tésztát lisztezett deszkán fél cm vékonyra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, 170 fokos sütőben 10-12 perc alatt addig sütjük, míg elkezd színesedni. Ekkor kivesszük, a tepsiben hagyjuk kihűlni.
  3. Az aszalt szilvát, a lekvárt, és a fahéjat késes robotgépben darabosra aprítva sűrű masszát készítünk.
  4. A tésztakorongokat párosával összeragasztjuk a lekvárral, és félretesszük hűvös helyre egy éjszakára.
  5. Másnap a csokoládét az olajjal vízgőz felett megolvasztjuk, fényesre keverjük, az islerek egyik felét belemártjuk, száradni tálcára tesszük, de mielőtt megszáradna, megszórjuk kandírozott narancshéj darabokkal.
  6. Hűvös helyen, vagy hűtőben a csokoládét megdermesztjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x33

Tökéletes karácsonyi édesség, melyet hosszabb ideig is tárolhatunk. Na de kinél tart ez hosszabb ideig? Ráadásul kissé bonyolultan hangzó, de igzán nem sok munkával elkészíthető finomság.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Banános őzgerinc sütés nélkül

Az interneten böngészve találtam egy Gabriella nevű hölgy blogján ezt a receptet. Nagyon könnyű krémje van, nagyon nagyon finom, és sütni sem kell. A banán helyett tehetünk bele ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!