r
Nosalty Logó

Indiai samosa - zöldséggel töltött falatkák

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Szimran
Indiai samosa - zöldséggel töltött falatkák
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 373 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 1490 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 167 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    778 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    234 mg
  • Nátrium
    397 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    119 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    200 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1029 micro
Összesen 373 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    43 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3112.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    317 mg
  • Foszfor
    938 mg
  • Nátrium
    1588 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    289 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    476.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    100 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    222 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    801 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4116 micro
Összesen 1490 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    345.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    176 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    457 micro
Összesen 167 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Elkészítés

Tészta

  1. Összekavarjuk a kétfelé lisztet, sót és vizet. A kezünkre kevés olajat teszünk, és egy homogén tésztává gyúrjuk.

Töltelék

  1. Megfőzzük a szokásosnál apróbbra vágott burgonyát sós vízben, leszűrjük.
  2. Egy serpenyőben olajat hevítünk, és megpirítjuk a római köményt, és ha már kipattogott, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, fokhagymát, reszelt gyömbért, majd zöldborsót. Fűszerezzük, és hozzákeverjük a főtt burgonyát is. Majd belekeverjük a friss, apróra vágott koriandert.
  3. A kihűlt, zöldséges keverékből kis gombócokat formázunk. A tésztát 10 részre osztjuk, és egyenként kinyújtjuk, kb. zöld citrom nagyságú golyókat nyújtunk, kör alakúra, 1 mm vastagságúra.
  4. Mindegyik közepére töltelék kerül, két szélet ráhajtva (kis vízzel segíthetjük elő, hogy jól összetapadjanak a sarkak), kis háromszögeket kell formálnunk.
  5. Aranybarnára, ropogósra sütjük őket bőséges olajban, közepes hőfokon. Csepegtessük le a felesleges olajat egy papírtörlőn.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 80
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 1978
  • Feltöltés dátuma: 2019. február 19.

Ajánló

Fűszeres indiai  Chai-hoz kínálhatjuk, vagy előételként különböző szószokkal. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Indiai samosa - zöldséggel töltött falatkák
Szimran 144 recept

Kínáljunk mellé mangó chutney-t, tamarind szószt, de finom currys ketchuppal is. Először talán nehéznek tűnik a hajtogatása, de kis gyakorlással biztosan menni fog. Megéri, mert egzotikus és finom előétel.

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...