Indiai csirkeragu
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
188g csirkemellfilé225 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
53 kcal
-
2g só0 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
8g gyömbér6 kcal
-
0g chili0 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
3 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
25g vörösborecet5 kcal
-
69g újhagyma13 kcal
-
38g víz0 kcal
Összesen
334
kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
750g csirkemellfilé900 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
8g só0 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
30g gyömbér24 kcal
-
0g chili0 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
11 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
1g bors1 kcal
-
100g vörösborecet19 kcal
-
276g újhagyma53 kcal
-
150g víz0 kcal
Összesen
1337
kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
48.7g csirkemellfilé58 kcal
-
11.7g vöröshagyma4 kcal
-
1.6g napraforgó olaj14 kcal
-
0.5g só0 kcal
-
0.6g cukor3 kcal
-
1.9g gyömbér2 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
0.3g fűszerpaprika1 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
6.5g vörösborecet1 kcal
-
17.9g újhagyma3 kcal
-
9.7g víz0 kcal
Összesen
87
kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 43.8 g
Zsír
-
Összesen 11.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 137 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1489.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 44 mg
-
Kálcium 59 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 72 mg
-
Foszfor 438 mg
-
Nátrium 873 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.1 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 280.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 62 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 87 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 53 micro
-
Kolin: 162 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 510 micro
-
β-crypt 62 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 663 micro
Összesen
334
kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 175.3 g
Zsír
-
Összesen 44.9 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 548 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5959.2 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 175 mg
-
Kálcium 238 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 288 mg
-
Foszfor 1750 mg
-
Nátrium 3493 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.2 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 1122.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 249 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 48 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 349 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 74 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 210 micro
-
Kolin: 648 mg
-
Retinol - A vitamin: 68 micro
-
α-karotin 24 micro
-
β-karotin 2040 micro
-
β-crypt 248 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2651 micro
Összesen
1337
kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.4 g
Zsír
-
Összesen 2.9 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 386.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 114 mg
-
Nátrium 227 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 72.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 132 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 172 micro
Összesen
87
kcal
Hozzávalók
-
75 dkg csirkemellfilé
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
3 ek napraforgó olaj
-
2 kávéskanál só
-
1 ek cukor
-
5 cm gyömbér
-
2 db chili
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 ek köménymag
-
1 dl vörösborecet
-
1.5 dl víz
Elkészítés
- A fűszeres keverékhez a gyömbért meghámozzuk, felszeleteljük, apróbb darabokra vágjuk. A chilipaprikát kimagozzuk, vékonyan felcsíkozzuk. A fokhagymát megpucoljuk, összezúzzuk. Ezután az összes hozzávalót kis robotgépben pépesítjük.
- A csirkemellfilét 2x2 cm-es darabokra vágjuk, összeforgatjuk a fűszeres keverékkel. A vöröshagymákat megpucoljuk, apróra vágjuk.
- Kezdhetjük a főzést. A hagymát egy lábosban mérsékelt tűzön kevergetve üvegesre pároljuk az olajon. Hozzáadjuk a felkockázott, fűszerkeverékes csirkemellet. Megsózzuk, megcukrozzuk, és hozzáöntünk 1 és 1/2 dl meleg vizet. Az egészet jól összevegyítjük, nagy lángon felforraljuk, aztán lefedjük, és kifejezetten mérsékelt tűzön 25 perc alatt készre főzzük. A csirke így omósra párolódik, de közben néha megkeverjük, és ha kicsit száraznak találjuk, pár kanál meleg vizet adunk hozzá. A végén esetleg újra megsózzuk.
- Tálalás előtt az újhagymát megpucoljuk, majd rézsútosan, vékonyan felkarikázzuk. Ha kész a csirke, rászórjuk.
- Receptkönyvben: 58
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 6646
- Feltöltés dátuma: 2011. május 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ennél az ételnél a munka nagy részét a bevásárlás jelenti. Utána már csak szeletelni, pépesíteni, aprítani kell, és az indiai csirkeragu szépen elrotyog magában. Egyszerű párolt rizzsel nagyon jól érvényesül.