r
Nosalty Logó

Imó babja - Sólet 3.

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Imó babja - Sólet 3.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 17% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1538 kcal
  • 17% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 6151 kcal
  • 17% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 241 kcal
  • 17% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.5 g

Zsír

  • Összesen
    69.8 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3499.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    402 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    334 mg
  • Foszfor
    881 mg
  • Nátrium
    1756 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    142.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    227.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    168 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    554 micro
  • Kolin:
    401 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    488 micro
Összesen 1538 kcal
  • 17% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    350 g

Zsír

  • Összesen
    279 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    1460 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13998.6 g
  • Cink
    41 mg
  • Szelén
    373 mg
  • Kálcium
    1608 mg
  • Vas
    70 mg
  • Magnézium
    1338 mg
  • Foszfor
    3525 mg
  • Nátrium
    7023 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    569.7 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    130 mg

VÍZ

  • Összesen
    911.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    475 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    670 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2217 micro
  • Kolin:
    1605 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    124 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1954 micro
Összesen 6151 kcal
  • 17% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    549.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    276 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 241 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Pörköltalapot készítünk a hagymákból, erős piros arannyal.
  2. Beletesszük a felkockázott füstölt húst, kis ideig pároljuk, kevés víz hozzáadásával.
  3. Az előző nap beáztatott babot belerakjuk, babért, borsot, ízesítőt adunk hozzá, majd a gerslit is.
  4. Felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje, megfőzzük.
  5. A nyers tojásokat jól megmossuk.
  6. A megfőtt babot,ami jó szunykos kell hogy maradjon, tepsibe rakjuk.
  7. Beleültetjük a tojásokat, tetejére kolbászt és erős paprikát karikázunk.
  8. Addig sütjük, amíg a tojások megsülnek, illetve a bab és a gersli jól megszívta magát lével.
  9. Ne maradjon túl száraz sem, maradjon alatta lé, mert állás közben is szív magába.
  10. Tálaláskor a főtt tojásokat megpucoljuk, felkarikázzuk, ezzel tálaljuk a babot.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 36153
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 04.

Ajánló

Családom férfitagjainak kedvenc eledele, de mi csajok sem vetjük meg.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Avagy: sólet spórolósan, a férjem kedve szerint elkészítve. Természetesen gazdagabb hozzávalókból is el lehet készíteni, de így is nagyon finom, laktató étel. A tojás jobb ízű, hogy együtt sült a füstölt ízű babbal.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...