r
Nosalty Logó

Illatos omlós csirke cukkinis tócsnival

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Illatos omlós csirke cukkinis tócsnival
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
wok
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A pácoláshoz

A tésztához

A sütéshez

A tócsnihoz

Összesen 933 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A pácoláshoz

A tésztához

A sütéshez

A tócsnihoz

Összesen 2797 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A pácoláshoz

A tésztához

A sütéshez

A tócsnihoz

Összesen 222 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    29.5 g

Zsír

  • Összesen
    70.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1295.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    310 mg
  • Nátrium
    717 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    184.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1208 micro
Összesen 933 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    88.5 g

Zsír

  • Összesen
    211.9 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    73 g
  • Koleszterin
    344 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3886.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    513 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    171 mg
  • Foszfor
    929 mg
  • Nátrium
    2151 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    554.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    82 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    117 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    361 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    476 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3623 micro
Összesen 2797 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    307.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    170 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    287 micro
Összesen 222 kcal

Hozzávalók

A pácoláshoz

A tésztához

A sütéshez

A tócsnihoz

Elkészítés

A pácoláshoz

  1. A csirkét fogyasztás előtt 3-4 órávalvékonyra szeleteljük, és a fokhagymás olajba forgatjuk, felöntjük annyi tejjel, hogy ellepje, lefóliázva hűtőbe tesszük.
  2. Sütéshez a tojásfehérjéket a vízzel kemény habbá verjük, hozzáadjuk a sót, a fűszereket és a keményítőt.
  3. Az olajat felforrósítjuk, és a tejtől lecsepegtetett húsdarabokat lisztbe forgatjuk, majd a keményítős masszába mártjuk. Mindkét oldalukat 2-2 percet sütjük fedő alatt. Konyhai törlőre szedjük lecsepegni.
  4. A tócsnihoz a cukkinit (nem kell meghámozni) és a krumplit nagy lyukú reszelőn lereszeljük, sózzuk, borsozzuk, egy tojást ráütünk, összekeverjük a kukoricaliszttel, petrezselyemzölddel, és forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 108
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6232
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Illatos omlós csirke cukkinis tócsnival
Évi néni 1830 recept

Ez az ebéd maradékfeldolgozó akcióm terméke volt. Mindent beletettem, amit külön-külön már nem igen tudtam volna felhasználni.

Hozzávalók

A pácoláshoz

A tésztához

A sütéshez

A tócsnihoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...