r
Nosalty Logó

Igazi citromtorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Igazi citromtorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A citromos krémhez

A habhoz

Összesen 432 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A citromos krémhez

A habhoz

Összesen 3445 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A citromos krémhez

A habhoz

Összesen 283 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    278.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.1 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 432 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.8 g

Zsír

  • Összesen
    108.5 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2228.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    363 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    966 mg
  • Nátrium
    607 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    561.1 g
  • Cukor
    345 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    445.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1069 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    206 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    223 micro
  • Kolin:
    807 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1052 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    194 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1231 micro
Összesen 3445 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    184.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.5 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 283 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A citromos krémhez

A habhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Tészta elkészítése:
  2. A tojássárgáját a cukorral jól keverjük ki, majd a vízzel lazítsuk.
  3. A vajat szeleteljük fel, és mikróban a legkisebb fokozaton, letakarva egy kicsit melengessük meg. Egy másik edényben mixerrel keverjük össze a lisztet a kissé meglangyosított, felaprózott vajjal. Amikor ez homogén, beleöntjük a tojássárgás masszát, és mixerrel tovább elkeverjük.
  4. Amikor minden jól elkeveredett, a tésztát tegyük egy kissé meglisztezett deszkára. Formáljunk belőle gömböt, majd sodrófával nyújtsuk kör alakúra, kb. 27 cm átmérőjűre.
  5. Előveszünk egy kb. 25 cm-es gyümölcstorta formát. Jól kivajazzuk. Belenyomkodjuk egyenletesen a tésztát, és a szélénél a forma tetejéig felhajtjuk, és vízszintes falához nyomkodjuk hozzá. Ne legyen lyukas, különben kifolyik rajta a krém! Sütőpapírt teszünk rá, és arra ráöntjük a szárazbabot. (Ezt nem szabad kihagyni, mert különben a tészta megdagad, és nem tudjuk rátenni a krémet.)
  6. 180 fokon (th:6-7), kb. 20-25 percig sütjük.
  7. Majd kivesszük, levesszük a babot (amit elteszünk egy következő alkalomra), levesszük a papírt is.
  8. Citromkrém elkészítése:
  9. A citromhéj reszeléket, a citrom levét, a 3 egész tojást és a cukrot egy lábosba tesszük, és elkeverjük.
  10. Elkezdjük melegíteni lassú tűzön, lassú kavargatás közben, és rögtön az elején hozzáadjuk a keményítőt. Addig hevítjük, amíg be nem sűrűsödik. (A pudingnál kissé hígabb keveréket kapunk. Ez így van rendjén, hiszen igazán elkészülés után, kihűlve fog tartani. Csalóka lehet a keményítő, van, hogy csak 10 perc után kezd sűríteni hirtelenjében. Amint besűrűsödött, kész is. Zárjuk el a tüzet.)
  11. Habhoz az összetevőket habverővel verjük fel jó keményre.
  12. Torta összeállítása:
  13. Az elősütött tésztára rátesszük az elkészített citromkrémet, arra rá a habot, és újra betesszük a sütőbe.
  14. 120-150 fokon sütjük még 15 percig, amíg a hab meg nem pirul egy kicsit. Kihűlés után fogyasztható.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 131
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 54310
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 14.

Ajánló

Egy délutáni vagy ebéd utáni kávé kíséretében ideális. Porcukorral meg lehet hinteni a tetejét, mi nem szoktuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez aztán ízbomba a javából! Csak annak ajánlom, aki nagyon szereti a citrom savanyú ízét!

Hozzávalók

A tésztához

A citromos krémhez

A habhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...