r
Nosalty Logó

Húsvéti spenótos-tojásos kenyér

ZilkaZil
Húsvéti spenótos-tojásos kenyér
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

662
Kalória
26g
Fehérje
106.8g
Szénhidrát
13.9g
Zsír
158.2g
Víz
111.9g
Koleszterin
6.5g
Élelmi rost
2.7g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 662 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 2639 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 182 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    26 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    710.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    273 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    106.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    158.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    382 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    348 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    232 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4056 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8988 micro
Összesen 662 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    103.9 g

Zsír

  • Összesen
    55.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    448 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2841.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    229 mg
  • Kálcium
    592 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    486 mg
  • Foszfor
    1093 mg
  • Nátrium
    403 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    427.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    632.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1530 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    104 micro
  • K vitamin:
    1393 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    927 micro
  • Kolin:
    472 mg
  • Retinol - A vitamin:
    178 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16222 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35951 micro
Összesen 2639 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    43.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    96 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1116 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2474 micro
Összesen 182 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Előző nap elkészítjükaz 1 dlkefírből készült vadkovászt: összekeverjüka kefirt annyi rozsliszttel, hogy sűrűmasszát kapjunk. 1 éjszakán át lefedve hagyjukszobahőmérsékleten.
  2. Összekeverjüka kétfajta lisztet, sót, majd könnyű, rugalmas, fényes tésztává gyúrjuka kovásszalés a vízzel. Letakarva 2órát kelesztjük.
  3. Ezalatt apróra vágjuka tojást. A megtisztított spenótot pár perce lobogva forró, szódabikarbónás vízbe dobjuk, majd leszűrjük. Felaprítjuk, majd összekeverjüka zúzott fokhagymával, tojással, juhtúróval, fűszerekkel.
  4. A megkelt tésztát óvatosan átgyúrjuk, két részre osztjuk, majd ujjnyi vastag téglalappá formáljuk. Megkenjüka töltelékkel, és feltekerjük. A kapott kígyót csigává tekerjük, a végét alulra hajtjuk.
  5. Megpermetezzükkevés olajos vízzel, megszórjukkevés liszttel összekevert lenmaggal.
  6. Forró sütőben 15percig sütjüknagy lángon, majd további 35percig közepes fokozaton.
  7. Konyharuha alatt kihűtjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Ezt a kenyeret pár éve találtam ki maradékfelhasználós céllal (szokás szerint így lesznek az új receptek), amikor elegünk volt a főtt tojásból... Egyébként is van egy kenyérbe mindent belesütő mániám, de ebben még az alapanyagok is részben felismerhetőek maradtak.:) Most kipróbáltam végre Torma kefíres vadkovászát, ami szuper! Annak idején úgy készítettem ezt a kenyeret, hogy kefírben futtattam fel az élesztőt, de így sokkal, de sokkal jobb lett a tésztája. Még szép, éljen a kovász! :))

További receptek

Focaccia-muffin

Ha imádjátok a focacciát, akkor egyszerűen ki kell próbálnotok muffinformában is! Az önmagában is aromás, ropogós és könnyed tésztát mi most még kevés paradicsommal, olajbogyóval ...

Rosanics Petra

Bodag

A bodag, más néven cigánykenyér egy igazán egyszerű lepénykenyér fajta. A tésztába libazsír kerül, ami igazán különleges ízt ad neki. Sütőben és serpenyőben is elkészíthető, ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...