r
Nosalty Logó

Húsvéti spenótos-tojásos kenyér

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
ZilkaZil
Húsvéti spenótos-tojásos kenyér
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

662
Kalória
26g
Fehérje
106.8g
Szénhidrátok
13.9g
Zsír
158.2g
Víz
111.9g
Koleszterin
6.5g
Rost
2.7g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 662 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 2639 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 182 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    26 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    710.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    273 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    158.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    382 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    348 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    232 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4056 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8988 micro
Összesen 662 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    103.9 g

Zsír

  • Összesen
    55.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    448 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2841.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    229 mg
  • Kálcium
    592 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    486 mg
  • Foszfor
    1093 mg
  • Nátrium
    403 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    427.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    632.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1530 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    104 micro
  • K vitamin:
    1393 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    927 micro
  • Kolin:
    472 mg
  • Retinol - A vitamin:
    178 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16222 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35951 micro
Összesen 2639 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    43.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    96 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1116 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2474 micro
Összesen 182 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Előző nap elkészítjükaz 1 dlkefírből készült vadkovászt: összekeverjüka kefirt annyi rozsliszttel, hogy sűrűmasszát kapjunk. 1 éjszakán át lefedve hagyjukszobahőmérsékleten.
  2. Összekeverjüka kétfajta lisztet, sót, majd könnyű, rugalmas, fényes tésztává gyúrjuka kovásszalés a vízzel. Letakarva 2órát kelesztjük.
  3. Ezalatt apróra vágjuka tojást. A megtisztított spenótot pár perce lobogva forró, szódabikarbónás vízbe dobjuk, majd leszűrjük. Felaprítjuk, majd összekeverjüka zúzott fokhagymával, tojással, juhtúróval, fűszerekkel.
  4. A megkelt tésztát óvatosan átgyúrjuk, két részre osztjuk, majd ujjnyi vastag téglalappá formáljuk. Megkenjüka töltelékkel, és feltekerjük. A kapott kígyót csigává tekerjük, a végét alulra hajtjuk.
  5. Megpermetezzükkevés olajos vízzel, megszórjukkevés liszttel összekevert lenmaggal.
  6. Forró sütőben 15percig sütjüknagy lángon, majd további 35percig közepes fokozaton.
  7. Konyharuha alatt kihűtjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Főzés módja: vadkovászos
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Ezt a kenyeret pár éve találtam ki maradékfelhasználós céllal (szokás szerint így lesznek az új receptek), amikor elegünk volt a főtt tojásból... Egyébként is van egy kenyérbe mindent belesütő mániám, de ebben még az alapanyagok is részben felismerhetőek maradtak.:) Most kipróbáltam végre Torma kefíres vadkovászát, ami szuper! Annak idején úgy készítettem ezt a kenyeret, hogy kefírben futtattam fel az élesztőt, de így sokkal, de sokkal jobb lett a tésztája. Még szép, éljen a kovász! :))

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!