r
Nosalty Logó

Húsvéti sajtos fűszervajas karaj

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sylvia Gasztro Angyal
Húsvéti sajtos fűszervajas karaj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 41% Zsír
Összesen 1665 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 41% Zsír
Összesen 6657 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 41% Zsír
Összesen 408 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 41% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.7 g

Zsír

  • Összesen
    158.6 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    442 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1712.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    397 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    601 mg
  • Nátrium
    585 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    170.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    457 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    93 micro
  • K vitamin:
    102 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    281 mg
  • Retinol - A vitamin:
    429 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    342 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    602 micro
Összesen 1665 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 41% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    202.8 g

Zsír

  • Összesen
    634.3 g
  • Telített zsírsav
    162 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    281 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    174 g
  • Koleszterin
    1769 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6848.9 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    258 mg
  • Kálcium
    1589 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    228 mg
  • Foszfor
    2402 mg
  • Nátrium
    2342 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    682 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1830 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    181 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    370 micro
  • K vitamin:
    407 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    232 micro
  • Kolin:
    1125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1717 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1366 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2409 micro
Összesen 6657 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 41% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    39.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    422.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    42 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 408 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karajt minél nagyobb szeletekre kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
  2. Elkészítjük a tölteléket: a szobahőmérsékletű vajat a reszelt sajttal jól összedolgozzuk. Hozzáadunk egy kevés sót, borsot, és aprított petrezselyemzölddel ízlés szerint ízesítjük.
  3. A hússzeletek egyik oldalára helyezzük a vajas tölteléket, erre jön egy szelet sonka és néhány karikára vágott főtt tojás.
  4. A hús másik oldalával beborítjuk, és hústűvel rögzítjük, hogy ne folyjon ki a töltelék.
  5. A szokásos módon panírozzuk a húst (liszt, tojás, prézli). Érdemes duplán panírozni, majd forró olajban fedő alatt kisütjük.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 72
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4844
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 25.

Ajánló

Én köretként sült burgonyát és a nálunk nagy kedvenc, dijoni mustáros répát készítettem hozzá. Recept a blogomon megtalálható.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Húsvéti sajtos fűszervajas karaj
Sylvia Gasztro Angyal 114 recept

Ideális a húsvéti alapanyagokból készíteni egy finom frissensültet ebédre. Mindenkinél marad húsvéti sonka, tojás. Az idei húsvétkor sajtos fűszervajat kombináltam a húsvéti alapanyagokkal. Így született ez a húsétel. Családomnak nagyon ízlett, és bármilyen körettel finom lehet.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...