r
Nosalty Logó

Húsvéti répasüti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Húsvéti répasüti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 663 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 3978 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 267 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    39.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    624.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    214 mg
  • Nátrium
    240 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.8 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    94.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    635 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    256 micro
  • α-karotin
    1551 micro
  • β-karotin
    3760 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    283 micro
Összesen 663 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.9 g

Zsír

  • Összesen
    235.6 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    957 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3745.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    768 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    1281 mg
  • Nátrium
    1439 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    418.5 g
  • Cukor
    235 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    568.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3810 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    117 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    238 micro
  • Kolin:
    525 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1534 micro
  • α-karotin
    9304 micro
  • β-karotin
    22562 micro
  • β-crypt
    233 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    1697 micro
Összesen 3978 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    250.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    255 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    622 micro
  • β-karotin
    1508 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 267 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A vajat habosra keverjük a cukorral, sóval, majd egyenként hozzákeverjük a tojásokat.
  2. A répa levét kinyomkodjuk, majd a masszához adjuk a narancshéjjal és narancslével együtt, és jól összedolgozzuk.
  3. Végül beleforgatjuk a sütőporral és szódabikarbónával vegyített lisztet.
  4. Vajazott, lisztezett tepsibe simítjuk a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Kb. 30 percig (tűpróba) sütjük.
  5. Ha kihűlt, egyenletesen rákenjük a tetejére a mascarpone és cukor keverékéből készült krémet.
  6. A tetejét tetszőlegesen díszíthetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 400
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 59923
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A répa és a narancs nagyon jó párosítás, nem véletlenül használják együtt italokhoz is. Ez a tészta még két nap múlva is szaftos marad, nem szárad ki. A gyerekek biztosan szeretni fogják!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...