r
Nosalty Logó

Húsvéti nyuszik kelt tésztából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva házias konyhája
Húsvéti nyuszik kelt tésztából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Tetejére

Összesen 245 kcal
  • 9% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Tetejére

Összesen 2931 kcal
  • 9% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Tetejére

Összesen 278 kcal
  • 9% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    158.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 245 kcal
  • 9% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.5 g

Zsír

  • Összesen
    69.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    397 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1896.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    199 mg
  • Kálcium
    448 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    853 mg
  • Nátrium
    239 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    492.6 g
  • Cukor
    104 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    168.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    645 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    497 micro
  • Kolin:
    379 mg
  • Retinol - A vitamin:
    612 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    384 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    552 micro
Összesen 2931 kcal
  • 9% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 278 kcal

Hozzávalók

Tészta

Tetejére

Elkészítés

Tészta

  1. Az élesztőt a szokott módon cukorral, meleg tejben megáztatjuk.
  2. Majd a liszt közepébe öntjük, a tejet, margarint, 1 db tojást, cukrot, vaníliás cukrot, sót ízlés szerint hozzáadjuk, és jól összedolgozzuk, dagasztjuk.
  3. 30 percig pihentetjük.
  4. Majd elosztjuk 12 egyenlő részre. Gombócokat formázunk.
  5. Egyenként elkezdjük kisodorni a gombócokat kb. 26 cm hosszúra sodorjuk, majd kb 6 cm-t levágunk belőle.
  6. A levágott 6 cm-t hosszában, a felétől kettőbe vágjuk, ez lesz a nyuszi füle. A fönt maradt sodort tésztát elkezdjük (mintha egy csigát formáznánk) föltekerni. A végét szabadon hagyjuk kicsit kilógva, ez alkotja a nyuszi lábát.
  7. Az összeillesztésnél a csigaformát és a nyuszi fejét formázó tésztát, egy ecset segítségével vízzel megkenjük, és összeillesztjük. Ezt a műveletet tanácsos a tepsiben elvégezni.
  8. Mazsolával szemet alkotunk nekik.
  9. A legvégén tojássárgáját és a 2 evőkanál tejet összekeverjük, és megkenjük a nyuszikat vele.
  10. Bekapcsoljuk a sütött 200 fokra, és addig pihentetjük a tésztát, ameddig fölmelegszik a sütő. (kb. 20 perc)
  11. Mikor már elérte a 200 fokot a sütőnk, akkor aranybarnára sütjük a nyuszikat, kb. 15 perc alatt.
  12. Fantáziánk szerint lehet díszíteni, de nem szükséges. Én citromos cukorglazúrral kentem meg a fotón, és cukorgyönggyel díszítettem. Jó étvágyat kívánok hozzá!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2362
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Húsvéti nyuszik kelt tésztából
Éva házias konyhája 159 recept

Húsvétkor van hagyománya ezeknek a nyusziknak, de akár gyerekzsúron, születésnapon is tökéletes.

Hozzávalók

Tészta

Tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...