r
Nosalty Logó

Húsvéti nyuszi torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Húsvéti nyuszi torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 431 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 2594 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 302 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    26.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    509.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    189 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.8 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    179 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 431 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.1 g

Zsír

  • Összesen
    159.4 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    809 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3057.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    880 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    1136 mg
  • Nátrium
    842 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    256.9 g
  • Cukor
    178 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    143 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1088 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    470 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1071 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    200 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    745 micro
Összesen 2594 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    356.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 302 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóiból piskótatésztát készítünk, majd előmelegített sütőben alul-felül sütési fokozaton készre sütjük (tűpróba!).
  2. A krémhez a tejből és a lisztből pépet főzünk. Vigyázzunk, nehogy leégjen, ezért folyamatosan kevergessük! Egy külön tálban habosra verjük a vajat a porcukorral, és hozzá adagoljuk a kihűlt tej-liszt masszát.
  3. A piskótát két lapra vágjuk, majd ezt követően további két darabra. Az így kapott két "félkört" összeillesztjük, majd a félhold alakú formába kb. két óránál egy kis szeletet hasítunk. Ez lesz a választék a nyuszi teste és feje közt. Az így kapott kis szeletet a másik oldal tövébe helyezzük, ez lesz a nyuszi farka.
  4. A krémmel összeragasztjuk az összes lapot egymással, majd bevonjuk a nyuszit, s megszórjuk jó vastagon kókuszreszelékkel. Ha szobahőmérsékleten nagyon megolvadna a krém, és nehezen formálható, tegyük egy kis időre hűtőszekrénybe.
  5. 2 szem török mogyoróból szemet formálunk a nyuszinknak, 1 pink cukorkából az orrot, 2 formára vágott papírdarabból pedig a füleket kreálunk a fejére.
  6. Zöld ételfestékkel megszínezünk egy adag kókuszreszeléket a fűnek, majd a gyepre húsvéti figurákat (cukorkákat, mályvacukor kiscsibékkel, csokitojásokkal, stb.) díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 18
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 8908
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 02.

Receptkategóriák

Már karácsony óta szemezek ezzel a recepttel és ezért úgy döntöttem, hogy muszáj elkészítenem. Az eredeti receptetet  végigolvasva rá kellett döbbennem, hogy körülbelül semmi sem kapható hozzá itt Magyarországon, ezért kicsit átalakítottam hazai termékvilágra. További képek és instrukciók a formázáshoz a blogomon.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...