r
Nosalty Logó

Húsvéti nyuszi - foszlós kalácsból

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Húsvéti nyuszi - foszlós kalácsból
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 385 kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3067 kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 291 kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    262.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 385 kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.8 g

Zsír

  • Összesen
    79.7 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    960 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2102.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    221 mg
  • Kálcium
    489 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    985 mg
  • Nátrium
    251 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    497.8 g
  • Cukor
    105 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    160.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    717 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    170 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    478 micro
  • Kolin:
    707 mg
  • Retinol - A vitamin:
    703 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    148 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    990 micro
Összesen 3067 kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 291 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk, 1 dl-ben elkeverünk 1 kk cukrot és az elmorzsolt élesztőt, megvárjuk, amíg az élesztő felfut.
  2. A lisztet tálba szitáljuk. A maradék 1,5 dl tejben elkeverünk 1/2 kk sót, a cukrot, hozzáadjuk még a tojássárgákat, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat.
  3. Mindezt a liszthez keverjük, hozzáadjuk a felolvasztott vajat, majd a robotgép dagasztóspiráljával fényesre-hólyagosra kidolgozzuk (viszonylag kemény, rugalmas tésztát kapunk).
  4. A tetejét meghintjük liszttel, és konyharuhával letakarva langyos helyen kétszeresére kelesztjük (25-30 perc).
  5. Ha megkelt, a tésztát lisztezett munkalapon erőteljesen átgyúrjuk, és megmérjük. 16 egyforma darabra vágjuk. Mindegyik darabból lecsippentünk egy kicsit, és gombóccá gyúrjuk, ez lesz a nyuszi farka.
  6. Hengert formázunk a tésztadarabból (kb. 20 cm). Gondolatban három részre osztjuk, a két szélső rész tovább hengergetjük, elvékonyítva ezzel. Ügyeljünk, hogy a középső rész kerekded maradjon eközben. A két "fület" megsodorjuk egymás körül. A kis gombócot, ami ehhez a tésztadarabhoz tartozik tojásfehérjével bekenjük, és a "helyére" ragasztjuk! :) Ha van otthon decorcukor, akkor azzal díszíthetjük a nyuszink farkát (az eredeti ötlet így nézett ki, sajnos nekem nem volt).
  7. A megformált kalácskákat egymástól tisztes távolságra sütőlapra rakjuk (sütés közben jócskán megnőnek:)), és konyharuhával letakarva 15-20 percig ismét kelni hagyjuk. Megkenjük tojássárgával.
  8. 200°C-ra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7124
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 21.

Ajánló

A karakteres ízű főtt sonka kiváló kiegészítője...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az formázás ötlete TücsökBogártól származik... És teljesen "odavagyok" érte!!! :))) A jól bevált foszlós kalács alapreceptemet használtam, amit a húsvéti madárkáknál is. Elkészíteni is öröm volt, az íze pedig nem okoz csalódás! :) Áldott ünnepet kívánok Nektek!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...