r
Nosalty Logó

Húsvéti maradékmentő batyu

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
Húsvéti maradékmentő batyu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Töltelék

Összeállítás

Összesen 618 kcal
  • 13% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Töltelék

Összeállítás

Összesen 2472 kcal
  • 13% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Töltelék

Összeállítás

Összesen 202 kcal
  • 13% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    26.6 g

Zsír

  • Összesen
    43 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    381.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    186 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    114.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    190 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    901 micro
  • β-crypt
    86 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    851 micro
Összesen 618 kcal
  • 13% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    106.2 g

Zsír

  • Összesen
    172.2 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    665 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1525.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    227 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    409 mg
  • Nátrium
    746 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    458.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    567 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    349 mg
  • D vitamin:
    148 micro
  • K vitamin:
    761 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    227 micro
  • Kolin:
    536 mg
  • Retinol - A vitamin:
    252 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    3604 micro
  • β-crypt
    345 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3405 micro
Összesen 2472 kcal
  • 13% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    125.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    296 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    280 micro
Összesen 202 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

Töltelék

  1. A töltelék hozzávalóit apróra felkockázzuk, olívaolajon lepirítjuk (kivéve a sajtot és a tojást), sózzuk, borsozzuk.
  2. Miután picit kihűlt, a petrezselyemmel, reszelt sajttal és főtt tojásokkal is jól összekeverjük.

Összeállítás

  1. A leveles tésztát 8 egyenlő négyzetre osztjuk és felvágjuk.
  2. Minden tésztára ráhelyezünk egy nagyobb evőkanál tölteléket.
  3. A tészta széleit megkenjük vízzel, ellentétesen behajtjuk, és a sarkait jól összecsípjük. Hústűvel megszurkáljuk.
  4. Tepsire tesszük, megkenjük tojássárgájával, és megszórjuk szezámmaggal.
  5. 180°C fokra előmelegített sütőben negyed óra alatt elkészülnek. Langyosan isteni!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 16 alkalommal
  • Receptkönyvben: 224
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 16779
  • Feltöltés dátuma: 2020. április 02.

Receptkategóriák

további kategória: húsvét kategória: receptek sonkával

Receptjellemzők

Húsvéti maradékmentő batyu
Gerzsenyi Flóra 415 recept

Húsvét végén biztosan sokaknál marad meg sonka, tojás, zöldségek. Hogy mindez ne a szemetesben landoljon, kitaláltunk egy roppant egyszerű, ám nagyszerű batyut. Amit más alkalmakkor vagy akár hétköznapokon is el lehet készíteni, más alapanyagokkal, mindenféle maradék sült vagy főtt húsokból, különböző zöldségekből is teljesen jól működik. Gyorsan elkészül, nem időigényes, az adaggal érdemes duplázni, mert miután elkészült az első kör, kb. negyedóra alatt el is fogyott.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...