Húspogácsa csípős burgonyaágyon
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
A kis gasztronauta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 23% Zsír
A húspogácsához
-
125g csirkecomb139 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
30g kápia paprika6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
A burgonyágyhoz
-
250g burgonya144 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
A petrezselyemmártáshoz
-
7g vaj50 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
50g tej28 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
Összesen
1316
kcal
- 4% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 23% Zsír
A húspogácsához
-
500g csirkecomb556 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
120g kápia paprika26 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
170g napraforgó olaj1503 kcal
A burgonyágyhoz
-
1000g burgonya578 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
170g napraforgó olaj1503 kcal
A petrezselyemmártáshoz
-
28g vaj201 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
200g tej112 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
Összesen
5265
kcal
- 4% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 23% Zsír
A húspogácsához
-
18.6g csirkecomb21 kcal
-
3.4g vöröshagyma1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
4.5g kápia paprika1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0.3g olívaolaj3 kcal
-
6.3g napraforgó olaj56 kcal
A burgonyágyhoz
-
37.3g burgonya22 kcal
-
2.2g finomliszt8 kcal
-
2.1g tojás3 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
6.3g napraforgó olaj56 kcal
A petrezselyemmártáshoz
-
1g vaj7 kcal
-
1.1g finomliszt4 kcal
-
7.5g főzőtejszín10 kcal
-
7.5g tej4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
1.7g petrezselyem1 kcal
Összesen
197
kcal
- 4% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 22.3 g
Zsír
-
Összesen 111.5 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 49 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 34 g
-
Koleszterin 138 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 759.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 175 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 78 mg
-
Foszfor 326 mg
-
Nátrium 148 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 58.9 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 297.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 220 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 36 mg
-
C vitamin: 86 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 198 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 76 micro
-
Kolin: 103 mg
-
Retinol - A vitamin: 132 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 992 micro
-
β-crypt 122 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 780 micro
Összesen
1316
kcal
- 4% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 89.4 g
Zsír
-
Összesen 446.1 g
-
Telített zsírsav 89 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 195 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 137 g
-
Koleszterin 552 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3037.9 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 103 mg
-
Kálcium 700 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 312 mg
-
Foszfor 1304 mg
-
Nátrium 592 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 235.5 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 1189 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 880 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 145 mg
-
C vitamin: 343 mg
-
D vitamin: 49 micro
-
K vitamin: 792 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 305 micro
-
Kolin: 411 mg
-
Retinol - A vitamin: 528 micro
-
α-karotin 20 micro
-
β-karotin 3969 micro
-
β-crypt 487 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3121 micro
Összesen
5265
kcal
- 4% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 16.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 113.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 49 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 44.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 33 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 148 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 116 micro
Összesen
197
kcal
Hozzávalók
A húspogácsához
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 db kápia paprika
-
só ízlés szerint
-
majoranna ízlés szerint
-
1 ek olívaolaj
A burgonyágyhoz
-
1 kg burgonya
-
4 evőkanál finomliszt
-
1 db tojás
-
petrezselyem ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
chili ízlés szerint
A petrezselyemmártáshoz
-
2 ek vaj
-
2 evőkanál finomliszt
-
200 ml főzőtejszín
-
2 dl tej
-
só ízlés szerint
-
fehér bors ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
Elkészítés
A húspogácsához
- Először a húspogácsát készítjük el: a vöröshagymát finomra vágjuk, és kevés olívaolajon üvegesre pirítjuk, majd a darált húshoz adjuk a fokhagymával és a felkockázott paprikával együtt. Ízesítjük sóval, borssal és egy nagy csipet majorannával.
- Vizes kézzel nagyobb méretű pogácsákat formázunk belőle, és olajban kisütjük.
- A burgonyaágyhoz a burgonyát meghámozzuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a tojást, sót, borsot, chilit , a petrezselyemzöldet és annyi lisztet, hogy sűrű masszát kapjunk. Bő, forró olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
- A petrezselyemmártáshoz: egy edényben felhevítjük a vajat, és hozzáadjuk a petrezselyemzöld felét, majd 2-3 ek lisztet kicsit lepirítunk rajta. Fokozatosan felötjük a meleg tejjel és a tejszínnel, közben kézi habverő segítségével keverjük csomómentesre. 5-6 percen keresztül főzzük, eközben folyamatosan kevergessük. Sózzuk, borsozzuk és szerecsendióval fűszerezzük. Mikor a lángot már elzártuk alatta, beletesszük a maradék petrezselyemzöldet is.
- Tálalás: tányér közepére helyezzük a burgonyaágyat, a tetejére kerül a húspogácsa és bővel meglocsoljuk a mártással.
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 107
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 5402
- Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
A kis gasztronauta
142 recept
Egy újságban láttam hasonlót és nagyon megtetszett. Saját ízlésünknek megfelelően kicsit változtattam rajta. Legközelebb valamilyen zsírosabb sertésből fogom készíteni a húspogácsát, de így is nagyon finom lett.