r
Nosalty Logó

Húspogácsa csípős burgonyaágyon

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
A kis gasztronauta
Húspogácsa csípős burgonyaágyon
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A húspogácsához

A burgonyágyhoz

A petrezselyemmártáshoz

Összesen 1316 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A húspogácsához

A burgonyágyhoz

A petrezselyemmártáshoz

Összesen 5265 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A húspogácsához

A burgonyágyhoz

A petrezselyemmártáshoz

Összesen 197 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    22.3 g

Zsír

  • Összesen
    111.5 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    759.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    326 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    297.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    220 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    198 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    992 micro
  • β-crypt
    122 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    780 micro
Összesen 1316 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    89.4 g

Zsír

  • Összesen
    446.1 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    195 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    137 g
  • Koleszterin
    552 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3037.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    700 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    312 mg
  • Foszfor
    1304 mg
  • Nátrium
    592 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    235.5 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1189 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    880 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    145 mg
  • C vitamin:
    343 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    792 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    305 micro
  • Kolin:
    411 mg
  • Retinol - A vitamin:
    528 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    3969 micro
  • β-crypt
    487 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3121 micro
Összesen 5265 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    113.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    148 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 197 kcal

Hozzávalók

A húspogácsához

A burgonyágyhoz

A petrezselyemmártáshoz

Elkészítés

A húspogácsához

  1. Először a húspogácsát készítjük el: a vöröshagymát finomra vágjuk, és kevés olívaolajon üvegesre pirítjuk, majd a darált húshoz adjuk a fokhagymával és a felkockázott paprikával együtt. Ízesítjük sóval, borssal és egy nagy csipet majorannával.
  2. Vizes kézzel nagyobb méretű pogácsákat formázunk belőle, és olajban kisütjük.
  3. A burgonyaágyhoz a burgonyát meghámozzuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a tojást, sót, borsot, chilit , a petrezselyemzöldet és annyi lisztet, hogy sűrű masszát kapjunk. Bő, forró olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
  4. A petrezselyemmártáshoz: egy edényben felhevítjük a vajat, és hozzáadjuk a petrezselyemzöld felét, majd 2-3 ek lisztet kicsit lepirítunk rajta. Fokozatosan felötjük a meleg tejjel és a tejszínnel, közben kézi habverő segítségével keverjük csomómentesre. 5-6 percen keresztül főzzük, eközben folyamatosan kevergessük. Sózzuk, borsozzuk és szerecsendióval fűszerezzük. Mikor a lángot már elzártuk alatta, beletesszük a maradék petrezselyemzöldet is.
  5. Tálalás: tányér közepére helyezzük a burgonyaágyat, a tetejére kerül a húspogácsa és bővel meglocsoljuk a mártással.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 107
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5402
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Húspogácsa csípős burgonyaágyon
A kis gasztronauta 142 recept

Egy újságban láttam hasonlót és nagyon megtetszett. Saját ízlésünknek megfelelően kicsit változtattam rajta. Legközelebb valamilyen zsírosabb sertésből fogom készíteni a húspogácsát, de így is nagyon finom lett.

Hozzávalók

A húspogácsához

A burgonyágyhoz

A petrezselyemmártáshoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...