Húsos Szoljanka
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
500g víz0 kcal
-
71g marhahús101 kcal
-
71g sertéshús119 kcal
-
71g felvágott100 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
34g kovászos uborka5 kcal
-
16 kcal
-
6g kapribogyó1 kcal
-
24g citrom4 kcal
-
10g olajbogyó12 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
3g tejföl6 kcal
-
23g sárgarépa8 kcal
Összesen
379
kcal
- 6% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
3500g víz0 kcal
-
500g marhahús710 kcal
-
500g sertéshús830 kcal
-
500g felvágott700 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
240g kovászos uborka36 kcal
-
140g sűrített paradicsom115 kcal
-
39g kapribogyó9 kcal
-
170g citrom26 kcal
-
70g olajbogyó81 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
20g tejföl40 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
Összesen
2654
kcal
- 6% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
58.6g víz0 kcal
-
8.4g marhahús12 kcal
-
8.4g sertéshús14 kcal
-
8.4g felvágott12 kcal
-
1.5g vöröshagyma1 kcal
-
1 kcal
-
2.3g sűrített paradicsom2 kcal
-
0.7g kapribogyó0 kcal
-
2.8g citrom0 kcal
-
1.2g olajbogyó1 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0.8g petrezselyem0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0.3g tejföl1 kcal
-
2.7g sárgarépa1 kcal
Összesen
45
kcal
- 6% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 43.4 g
Zsír
-
Összesen 17.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 91 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 870.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 44 mg
-
Kálcium 72 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 63 mg
-
Foszfor 349 mg
-
Nátrium 334 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.4 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 708.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 221 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 118 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 119 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 717 micro
-
β-karotin 2232 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 5753 micro
-
Lut-zea 470 micro
Összesen
379
kcal
- 6% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 303.8 g
Zsír
-
Összesen 123.1 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 51 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 637 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6090.8 g
-
Cink 31 mg
-
Szelén 305 mg
-
Kálcium 503 mg
-
Vas 29 mg
-
Magnézium 438 mg
-
Foszfor 2444 mg
-
Nátrium 2337 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 79.8 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 4961.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1547 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 24 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 162 mg
-
D vitamin: 105 micro
-
K vitamin: 823 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 67 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 195 micro
-
Kolin: 833 mg
-
Retinol - A vitamin: 34 micro
-
α-karotin 5019 micro
-
β-karotin 15621 micro
-
β-crypt 81 micro
-
Likopin 40271 micro
-
Lut-zea 3293 micro
Összesen
2654
kcal
- 6% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 2.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 102 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 41 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 83 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 84 micro
-
β-karotin 261 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 674 micro
-
Lut-zea 55 micro
Összesen
45
kcal
Hozzávalók
-
3.5 l víz
-
50 dkg marhahús
-
50 dkg sertéshús
-
140 g sűrített paradicsom
-
3 ek kapribogyó
-
1 db citrom
-
3 db babérlevél
-
1 csokor petrezselyem
-
só ízlés szerint
-
fekete bors ízlés szerint
-
2 közepes db sárgarépa
Elkészítés
- 3,5 liter vízben fedő alatt, kb. másfél óra alatt puhára főzzük a kockára vágott marha és/vagy sertéshúst.
- Ha elkészült az alaplé, serpenyőben pirítsunk egy apróra vágott vöröshagymát, és tegyük bele a kockákra vágott, kifőtt húsok mellé a lébe (ne vegyük le a tűzről az alaplét).
- Vágjuk fel a füstölt felvágottakat, pirítsuk meg pár percig és tegyük a lébe.
- Reszeljünk le 1-2 db sárgarépát, kockázzunk le 6-8 db kovászos vagy savanyú uborkát, ízlés szerint, és a répával együtt pirítsuk pár percig, majd adjunk hozzá 2-3 evőkanál sűrített paradicsomot. Pároljuk 5 percig, és mehet a lébe ez is.
- Várjuk meg míg felforr, és tegyünk bele ízlés szerinti mennyiségben olívabogyót, kapribogyót, babérlevelet, sót, borsot, petrezselymet. Fedjük le, lassú tűzön 10-15 percig főhet, ha lekapcsoltuk vegyük ki a babérlevelet.
- Dobjunk bele 2-3 nagyobb karika citromot, keverjük össze, és pár perc után tálalható.
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 62
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 27960
- Feltöltés dátuma: 2013. november 25.
Ajánló
Sokan tejfölt, friss kaprot és petrezselymet szolgálnak fel mellé. Jó étvágyat hozzá! :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A szoljankát többféleképpen el lehet készíteni, például halból is. A klasszikus verzióhoz több fajta húst használnak, marhát, sertést, csirkét és egyebeket keverve, de egyébként egy sima húsleves alaplé is megteszi, zöldségek nélkül. A leves lelke a füstölt íz. Ehhez használhatunk füstölt húsos szalonnát, sonkát, füstölt virslit vagy bármit, amit szeretünk, de ezekből legalább két-három fajtát, minél többfélét, annál jobb.