r
Nosalty Logó

Húsos Szoljanka

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Húsos Szoljanka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 379 kcal
  • 6% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2654 kcal
  • 6% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 45 kcal
  • 6% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    43.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    870.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    349 mg
  • Nátrium
    334 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    708.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    221 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    118 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    717 micro
  • β-karotin
    2232 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    5753 micro
  • Lut-zea
    470 micro
Összesen 379 kcal
  • 6% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    303.8 g

Zsír

  • Összesen
    123.1 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    637 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6090.8 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    305 mg
  • Kálcium
    503 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    438 mg
  • Foszfor
    2444 mg
  • Nátrium
    2337 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.8 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    4961.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1547 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    24 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    162 mg
  • D vitamin:
    105 micro
  • K vitamin:
    823 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    195 micro
  • Kolin:
    833 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    5019 micro
  • β-karotin
    15621 micro
  • β-crypt
    81 micro
  • Likopin
    40271 micro
  • Lut-zea
    3293 micro
Összesen 2654 kcal
  • 6% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    102 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    83 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    84 micro
  • β-karotin
    261 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    674 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 45 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 3,5 liter vízben fedő alatt, kb. másfél óra alatt puhára főzzük a kockára vágott marha és/vagy sertéshúst.
  2. Ha elkészült az alaplé, serpenyőben pirítsunk egy apróra vágott vöröshagymát, és tegyük bele a kockákra vágott, kifőtt húsok mellé a lébe (ne vegyük le a tűzről az alaplét).
  3. Vágjuk fel a füstölt felvágottakat, pirítsuk meg pár percig és tegyük a lébe.
  4. Reszeljünk le 1-2 db sárgarépát, kockázzunk le 6-8 db kovászos vagy savanyú uborkát, ízlés szerint, és a répával együtt pirítsuk pár percig, majd adjunk hozzá 2-3 evőkanál sűrített paradicsomot. Pároljuk 5 percig, és mehet a lébe ez is.
  5. Várjuk meg míg felforr, és tegyünk bele ízlés szerinti mennyiségben olívabogyót, kapribogyót, babérlevelet, sót, borsot, petrezselymet. Fedjük le, lassú tűzön 10-15 percig főhet, ha lekapcsoltuk vegyük ki a babérlevelet.
  6. Dobjunk bele 2-3 nagyobb karika citromot, keverjük össze, és pár perc után tálalható.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 27960
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 25.

Ajánló

Sokan tejfölt, friss kaprot és petrezselymet szolgálnak fel mellé. Jó étvágyat hozzá! :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A szoljankát többféleképpen el lehet készíteni, például halból is. A klasszikus verzióhoz több fajta húst használnak, marhát, sertést, csirkét és egyebeket keverve, de egyébként egy sima húsleves alaplé is megteszi, zöldségek nélkül. A leves lelke a füstölt íz. Ehhez használhatunk füstölt húsos szalonnát, sonkát, füstölt virslit vagy bármit, amit szeretünk, de ezekből legalább két-három fajtát, minél többfélét, annál jobb.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...