r
Nosalty Logó

Húsos-sajtos tészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Berdál Bernadett
Húsos-sajtos tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 775 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 4652 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 204 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.5 g

Zsír

  • Összesen
    40.7 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1573.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    350 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    446 mg
  • Nátrium
    632 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    179.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    190 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    199 micro
Összesen 775 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    224.8 g

Zsír

  • Összesen
    244.5 g
  • Telített zsírsav
    110 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    819 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9441.3 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    356 mg
  • Kálcium
    2100 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    470 mg
  • Foszfor
    2677 mg
  • Nátrium
    3795 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    377.8 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1079.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1488 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1137 micro
  • Kolin:
    460 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1452 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    286 micro
  • β-crypt
    200 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1193 micro
Összesen 4652 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    415.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    167 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 204 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztának a vizet feltesszük főni, sót és olajat teszünk bele.
  2. Közben megtisztítjuk a hagymákat, felkockázzuk. Elszeljük a sonkát is, és lereszeljük a sajtot.
  3. Serpenyőben kevés olajon megpároljuk a hagymát és a sonkát, egy gerezd fokhagymát még nyomhatunk bele. Amikor már a hagyma üveges, jöhet bele a darált csirkehús. Együtt sütjük és közben fűszerezzük. A sóval vigyázzunk, mert a sonka is sós. Készre sütjük.
  4. Eközben a tejföllel elkeverjük a kukoricát és a zúzott fokhagymát.
  5. Ha mindez kész, összekeverjük a leszűrt tésztát, a húst, és a tejfölös kukoricát.
  6. Tűzálló edénybe tesszük és a tetejét meglocsoljuk tejszínnel, majd megszórjuk reszelt sajttal.
  7. Előmelegített sütőben közepes hőfokon átsütjük.
  8. Pihentetni lehet, hogy az ízek összeérjenek.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 141
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 24
  • Össznézettség: 27046
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Berdál Bernadett 14 recept

Nagyon kiadós egytálétel, ajánlani tudom mindenkinek. A hozzávalókat mindenki kedve szerint variálhatja.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...