r
Nosalty Logó

Húsos pite barna sörrel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Húsos pite barna sörrel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 720 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2156 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 159 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    26.5 g

Zsír

  • Összesen
    51.8 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1113.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    286 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    425 mg
  • Nátrium
    295 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    277.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    547 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    335 micro
  • α-karotin
    829 micro
  • β-karotin
    2124 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    488 micro
Összesen 720 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    79.4 g

Zsír

  • Összesen
    155.4 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    438 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3340.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    857 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    215 mg
  • Foszfor
    1276 mg
  • Nátrium
    885 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    831.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1640 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    116 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    285 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1006 micro
  • α-karotin
    2486 micro
  • β-karotin
    6371 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1463 micro
Összesen 2156 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    246.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    184 micro
  • β-karotin
    471 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 159 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk, és puhára főzzük annyi, enyhén sós vízben, ami ellepi. Ha kész, leöntjük róla a vizet. Összetörjük, és annyi vajjal simára keverjük, amennyit felvesz. A hagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A sárgarépát megpucoljuk és felkockázzuk. A cheddar sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
  2. A kétféle húst alaposan összekeverjük, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Kevés zsiradékot hevítünk egy serpenyőben, a hagymát lesütjük, és hozzáadjuk a húst. Addig sütjük, amíg elpárolog a leve, ekkor nyakon öntjük a barna sörrel, és tovább pároljuk fedő alatt, ügyelve, hogy oda ne kapjon. Akkor jó, ha már szinte teljesen elfőtte a levét. Ekkor egy tányérra szedjük, és félretesszük.
  3. A zöldborsót és a sárgarépát a húsos serpenyőbe tesszük, aláöntünk egy kis olvasztott vajat/olajat, és gyakran kevergetve kevés vízzel megpároljuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  4. Egy tűzálló tálat kivajazunk, az aljára simítjuk a burgonyapüré felét. Erre tesszük a párolt zöldséget, majd a húst, a reszelt sajt felét, végül lefedjük a maradék burgonyapürével.
  5. A sütőt 200-220 fokosra előmelegítjük, és addig sütjük a "pitét", amíg szép aranybarna lesz a tetején a burgonya. Ekkor rászórjuk a maradék sajtot, és néhány perc alatt azt is rásütjük/ráolvasztjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 997
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy angol pubban ettem először Cottage Pie-t, és annyira ízlett, hogy  kicsivel később megpróbáltam reprodukálni az ízélményt. (Aztán ez lett belőle...) A Brit-szigeteken egyébként mindegyik népnek megvan a maga Cottage Pie receptje, mindegyik egy kicsit máshogyan, másmilyen alapanyagokból készíti, de a vége ugyanaz: egy nagyon finom, laktató egytálétel, ami gyorsan elkészül.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...