r
Nosalty Logó

Húsos pite BackerMan konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
BackerMan
Húsos pite BackerMan konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 1005 kcal
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 6034 kcal
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 273 kcal
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    37.6 g

Zsír

  • Összesen
    56.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2473.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    220 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    522 mg
  • Nátrium
    1604 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    148.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    577 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    368 micro
  • α-karotin
    294 micro
  • β-karotin
    1744 micro
  • β-crypt
    1217 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 1005 kcal
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    225.9 g

Zsír

  • Összesen
    336.8 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    148 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    99 g
  • Koleszterin
    816 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14840.2 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    344 mg
  • Kálcium
    1317 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    380 mg
  • Foszfor
    3135 mg
  • Nátrium
    9627 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    508.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    889.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3462 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    63 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    247 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    343 micro
  • Kolin:
    748 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2210 micro
  • α-karotin
    1767 micro
  • β-karotin
    10463 micro
  • β-crypt
    7304 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    564 micro
Összesen 6034 kcal
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    673.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    437 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    80 micro
  • β-karotin
    475 micro
  • β-crypt
    331 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 273 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Elkészítés

Tésztához

  1. A lisztet a margarinnal elkeverjük, elmorzsoljuk. Érdemes nagy lyukú reszelőn reszelni, és úgy összekeverni. Mégpedig: a margarint bemártjuk a lisztbe, és reszelünk rajta egyet, ismét belisztezzük és reszelünk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és tésztát gyúrunk belőle.
  2. Folpackba csomagolva 60 percre a hűtőbe tesszük.
  3. A hagymát felaprítjuk, az olajon elkezdjük dinsztelni, rátesszük a sót és a felaprított tököt. Addig dinszteljük, amíg a tök kezd pépes lenni. Fontos, hogy a tök apróra legyen vágva. Ha pépes lett, akkor mehet rá a darált pulyka. Ha a pulyka kifehéredett mindenhol, akkor mehet bele a sonka (ami szintén fel vanaprítva), megborsozzuk, és 1-2 percig még dinszteljük. Kicsit hagyjuk kihűlni.
  4. A tésztát kétfelé vesszük. Az egyiketlisztezett deszkán kinyújtjuk (fél cm-nél ne legyen vékonyabb), a nyújtófára feltekerjük, a tepsire téve letekerjük és beleegyengetjük. Eligazítjuk, a felesleges kilógórészeket késfokával lehúzzuk. A tésztát megszurkáljuk villával, hogy a felgyülemlett gőz tudjon távozni.
  5. A tölteléket beletesszük és eligazítjuk. A maradék tésztát szintén kinyújtjuk, és az előző módszerrel ráhelyezzük a tetejére, a kilógó részeketkésfokával levágjuk. A tetejét villával megszurkáljuk, hogy a gőz tudjon távozni. A maradék tésztával tudjuk díszíteni a tetejét.
  6. A tetejét megkenjük a tojásfehérjével.
  7. Előmelegített sütőben 50-60 percig sütjük, amíg piros nem lesz.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23x32x5
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4327
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
BackerMan 39 recept

Lassan itt az ősz, és érkeznek a sütőtökös receptek. Itt van tőlem is egy. Előző nap bablevest főztünk, és több füstölt sonkát raktunk bele a szokottnál. Szánt szándékkal. Mivel hogy ez a húsos pite már tervben volt. Azért választottam a darált pulykahúst, mert nem zsíros. Másnap, és lehet, hogy harmadnap is olyan finom, mint frissen. Igaz, harmadnapra már nem nagyon maradt belőle.:)

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...