r
Nosalty Logó

Húsleves sváb húsos derelyével

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
Húsleves sváb húsos derelyével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A töltelékhez

A gyúrt tésztához

A húsleveshez

Összesen 650 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A töltelékhez

A gyúrt tésztához

A húsleveshez

Összesen 3888 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A töltelékhez

A gyúrt tésztához

A húsleveshez

Összesen 125 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.6 g

Zsír

  • Összesen
    33.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    223 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1210.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    485 mg
  • Nátrium
    474 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    288.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    358 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    280 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    197 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    828 micro
  • β-karotin
    2860 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1086 micro
Összesen 650 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    267.4 g

Zsír

  • Összesen
    201.4 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    1339 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7265.1 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    334 mg
  • Kálcium
    613 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    513 mg
  • Foszfor
    2911 mg
  • Nátrium
    2843 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    243.2 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    1730.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2148 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    360 mg
  • D vitamin:
    324 micro
  • K vitamin:
    1680 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    78 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    570 micro
  • Kolin:
    1183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    511 micro
  • α-karotin
    4969 micro
  • β-karotin
    17162 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    6518 micro
Összesen 3888 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    229.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    157 micro
  • β-karotin
    543 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    206 micro
Összesen 125 kcal

Hozzávalók

A töltelékhez

A gyúrt tésztához

A húsleveshez

Elkészítés

A töltelékhez

  1. Kevés zsírban üvegesre pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a ledarált sertéshúst. Sóval, apróra vágott zöldpetrezselyemmel, tört borssal fűszerezzük, és lefedve -mindig csak egy kevés vizet aláöntve- puhára pároljuk.
  2. Elkészítjük a gyúrt tésztát, és vékonyra kinyújtjuk. Négyzet alakú darabkákra vágjuk, majd mindegyik közepébe kis húshalmocskát rakunk, és a tészta széleit tojásfehérjével megkenve, háromszögletűre hajtjuk. Sós vízben külön kifőzzük, majd az elkészített levesbe tálaljuk.
  3. A tyúkot feldaraboljuk, és a combokat félretesszük pörköltnek.
  4. A maradék részeket vízzel feltesszük főni kevés sóval, ha felforr, lehabozzuk, majd darabolás után az összes zöldséget és a fűszereket is a húshoz adjuk. Amennyiben szükséges, utána sózzuk. Lassú tűzön 3 órát főzzük, de ha szükséges, még addig, míg meg nem puhul a tyúk húsa.
  5. Ha kész, leszűrjük a levest, és a zöldségeket leveses tálba rakjuk a leszedett hússal, majd ráöntjük a levest.
  6. A derelyét külön tesszük a tányérra, és erre merjük rá a levest.
  7. Frissen vágott petrezselyemmel megszórjuk a tetejét, ki hogyan szereti.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1460
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Húsleves sváb húsos derelyével
Zsuzsamama56 321 recept

A svábok ízletes derelyéje nagyon finommá, ünnepélyessé teszi a vasárnapi levesünket.

Hozzávalók

A töltelékhez

A gyúrt tésztához

A húsleveshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...