Húsleves-pástétom
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Dacota
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
A leveshez
-
56g csirkemellfilé68 kcal
-
25g burgonya14 kcal
-
40g zeller14 kcal
-
45g karalábé9 kcal
-
23g újhagyma4 kcal
-
85g sárgarépa31 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
A továbbiakban
-
25g főzőtejszín33 kcal
-
10g tejföl20 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
4g vaj25 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
0 kcal
-
27 kcal
-
13g füstölt szalonna82 kcal
Összesen
408
kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
A leveshez
-
225g csirkemellfilé270 kcal
-
100g burgonya58 kcal
-
160g zeller58 kcal
-
180g karalábé36 kcal
-
92g újhagyma18 kcal
-
340g sárgarépa124 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
A továbbiakban
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
40g tejföl79 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
2g kakukkfű2 kcal
-
0 kcal
-
30g kukoricaliszt109 kcal
-
50g füstölt szalonna328 kcal
Összesen
1633
kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
A leveshez
-
13.6g csirkemellfilé16 kcal
-
6g burgonya3 kcal
-
9.7g zeller3 kcal
-
10.9g karalábé2 kcal
-
5.6g újhagyma1 kcal
-
20.6g sárgarépa8 kcal
-
5.4g vöröshagyma2 kcal
-
0.4g fokhagyma0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
A továbbiakban
-
6g főzőtejszín8 kcal
-
2.4g tejföl5 kcal
-
10g tojás13 kcal
-
0.9g finomliszt3 kcal
-
0.8g vaj6 kcal
-
2.7g petrezselyem1 kcal
-
0.1g kakukkfű0 kcal
-
0 kcal
-
1.8g kukoricaliszt7 kcal
-
20 kcal
Összesen
98
kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 23.2 g
Zsír
-
Összesen 22.1 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 210 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 832.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 157 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 70 mg
-
Foszfor 368 mg
-
Nátrium 203 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.4 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 285 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 812 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 52 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 239 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 92 micro
-
Kolin: 181 mg
-
Retinol - A vitamin: 123 micro
-
α-karotin 2630 micro
-
β-karotin 6954 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 1163 micro
Összesen
408
kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 92.7 g
Zsír
-
Összesen 88.3 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 838 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3330.4 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 114 mg
-
Kálcium 628 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 280 mg
-
Foszfor 1473 mg
-
Nátrium 813 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 121.5 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 1140.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3248 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 209 mg
-
D vitamin: 123 micro
-
K vitamin: 954 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 34 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 369 micro
-
Kolin: 724 mg
-
Retinol - A vitamin: 491 micro
-
α-karotin 10521 micro
-
β-karotin 27818 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 3 micro
-
Lut-zea 4653 micro
Összesen
1633
kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 5.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 51 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 201.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 89 mg
-
Nátrium 49 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 68.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 196 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 58 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 636 micro
-
β-karotin 1682 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 281 micro
Összesen
98
kcal
Hozzávalók
A leveshez
-
1 kis db zeller
-
1 kis db karalábé
-
1 közepes db újhagyma
-
2 nagy db sárgarépa
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
5 szem fekete bors
-
2 db szegfűszeg
-
babérlevél ízlés szerint
-
só ízlés szerint
A továbbiakban
-
1 dl főzőtejszín
-
3 db tojás
-
1 kávéskanál provence-i fűszerkeverék
-
2 evőkanál kukoricaliszt
-
5 dkg füstölt szalonna
Elkészítés
A leveshez
- A zöldségeket megpucoljuk (nem kell felvágni). A csirkemellet kockázzuk (nem kell apróra).
- A leveshez valókat feltesszük főni, forrástól számított 45 percig gyöngyöztetjük.
- Ha minden atopuha lett, elzárjuk alatta a gázt, leszűrjük, a fűszereket eltávolítjuk (legegyszerűbb teatojásba tenni az egészet, akkor könnyedén kiszedhető egyben).
- A levet bedobozoljuk, lehűtjük, fagyasztjuk, és örülünk, hogy legközelebb van alaplevünk, és nem kell kockázni.
- A húst és a zöldségeket aprítóba tesszük, és hagyjuk kicsit dolgozni a gépet. Nem kell nagyon pépesnek lennie, elég, ha jó darabos.
- Sózzuk, beleszórjuk a kakukkfüvet, a provence-i fűszert, ráöntjük a deci tejszínt.
- Egy serenyőben kiolvasztjuk a kockára vágott szalonnát, és hozzáöntjük a zsírt (a sült szalonnát, ha senki nem látja, kenyérrel bekapkodjuk). Ez a lépés kihagyható, ha combbal dolgozunk, de a csirkemell elég száraz tud lenni.
- Hozzátesszük a két tanál tejfölt, a tojásokat, és a két kanál kukoricalisztet. Az egész masszát jól összedolgozzuk, és vajjal kikent, liszttel / zsemlemorzsával kiszórt püspökkenyér-formába öntjük, lefóliázzuk.
- Egy magas falú tepsibe forró vizet öntünk, és beleállítjuk a püspökkenyér formát, úgy, hogy kb. a massza 2/3-ig érjen a víz a külső tepsiben.
- 200 fokta előmelegített sütőben 50 percig sütjük. Hústűvel ellenőrizzük, ha már nem ragad rá semmi, akkor kivesszük a vizes tepsiből, levesszük róla a fóliát, és 10 percre visszatesszük.
- Megvárjuk, míg kihűl, kiborítjuk, és szeleteljük. Hidegen, másnaposan még sokkal jobb.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 128
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 9237
- Feltöltés dátuma: 2011. április 14.
Ajánló
A nap minden szakaszában elvagyok vele, kis rozskenyérrel és friss zöldséggel.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Dacota
536 recept
Nagymamám mindent újrafelhaszbáló receptkreációja. Még nem sikerült eldöntenem, hogy azért jobb, mert a "mellékterméke" révén van alaplé a mélyhűtőben, vagy azért érdemes előre alaplevet főznöm, hogy annak a "mellékterméke" pástétomként reinkarnálódjon. Midegy is, tiszta haszon.:)