r
Nosalty Logó

Húsleves-pástétom

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Húsleves-pástétom
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A leveshez

A továbbiakban

Összesen 408 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A leveshez

A továbbiakban

Összesen 1633 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A leveshez

A továbbiakban

Összesen 98 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    23.2 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    832.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    368 mg
  • Nátrium
    203 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    285 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    812 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    239 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    181 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    2630 micro
  • β-karotin
    6954 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1163 micro
Összesen 408 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    92.7 g

Zsír

  • Összesen
    88.3 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    838 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3330.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    628 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    280 mg
  • Foszfor
    1473 mg
  • Nátrium
    813 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.5 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1140.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3248 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    209 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    954 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    369 micro
  • Kolin:
    724 mg
  • Retinol - A vitamin:
    491 micro
  • α-karotin
    10521 micro
  • β-karotin
    27818 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    4653 micro
Összesen 1633 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    201.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    636 micro
  • β-karotin
    1682 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    281 micro
Összesen 98 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A továbbiakban

Elkészítés

A leveshez

  1. A zöldségeket megpucoljuk (nem kell felvágni). A csirkemellet kockázzuk (nem kell apróra).
  2. A leveshez valókat feltesszük főni, forrástól számított 45 percig gyöngyöztetjük.
  3. Ha minden atopuha lett, elzárjuk alatta a gázt, leszűrjük, a fűszereket eltávolítjuk (legegyszerűbb teatojásba tenni az egészet, akkor könnyedén kiszedhető egyben).
  4. A levet bedobozoljuk, lehűtjük, fagyasztjuk, és örülünk, hogy legközelebb van alaplevünk, és nem kell kockázni.
  5. A húst és a zöldségeket aprítóba tesszük, és hagyjuk kicsit dolgozni a gépet. Nem kell nagyon pépesnek lennie, elég, ha jó darabos.
  6. Sózzuk, beleszórjuk a kakukkfüvet, a provence-i fűszert, ráöntjük a deci tejszínt.
  7. Egy serenyőben kiolvasztjuk a kockára vágott szalonnát, és hozzáöntjük a zsírt (a sült szalonnát, ha senki nem látja, kenyérrel bekapkodjuk). Ez a lépés kihagyható, ha combbal dolgozunk, de a csirkemell elég száraz tud lenni.
  8. Hozzátesszük a két tanál tejfölt, a tojásokat, és a két kanál kukoricalisztet. Az egész masszát jól összedolgozzuk, és vajjal kikent, liszttel / zsemlemorzsával kiszórt püspökkenyér-formába öntjük, lefóliázzuk.
  9. Egy magas falú tepsibe forró vizet öntünk, és beleállítjuk a püspökkenyér formát, úgy, hogy kb. a massza 2/3-ig érjen a víz a külső tepsiben.
  10. 200 fokta előmelegített sütőben 50 percig sütjük. Hústűvel ellenőrizzük, ha már nem ragad rá semmi, akkor kivesszük a vizes tepsiből, levesszük róla a fóliát, és 10 percre visszatesszük.
  11. Megvárjuk, míg kihűl, kiborítjuk, és szeleteljük. Hidegen, másnaposan még sokkal jobb.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 128
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 9237
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 14.

Ajánló

A nap minden szakaszában elvagyok vele, kis rozskenyérrel és friss zöldséggel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagymamám mindent újrafelhaszbáló receptkreációja. Még nem sikerült eldöntenem, hogy azért jobb, mert a "mellékterméke" révén van alaplé a mélyhűtőben, vagy azért érdemes előre alaplevet főznöm, hogy annak a "mellékterméke" pástétomként reinkarnálódjon. Midegy is, tiszta haszon.:)

Hozzávalók

A leveshez

A továbbiakban

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...