Húsleves Nerovedova konyhájából
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
100g marhahús142 kcal
-
60g sárgarépa22 kcal
-
23g fehérrépa14 kcal
-
50g burgonya29 kcal
-
45g karalábé9 kcal
-
40g zeller14 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
20g paradicsom4 kcal
-
25g paprika4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
50g leveles tészta186 kcal
-
500g víz0 kcal
Összesen
431
kcal
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
400g marhahús568 kcal
-
240g sárgarépa88 kcal
-
90g fehérrépa57 kcal
-
200g burgonya116 kcal
-
180g karalábé36 kcal
-
160g zeller58 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
80g paradicsom14 kcal
-
100g paprika16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
200g leveles tészta742 kcal
-
2000g víz0 kcal
Összesen
1721
kcal
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
10.8g marhahús15 kcal
-
6.5g sárgarépa2 kcal
-
2.4g fehérrépa2 kcal
-
5.4g burgonya3 kcal
-
4.9g karalábé1 kcal
-
4.3g zeller2 kcal
-
1.3g vöröshagyma0 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
2.2g paradicsom0 kcal
-
2.7g paprika0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
5.4g leveles tészta20 kcal
-
54g víz0 kcal
Összesen
45
kcal
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 27.7 g
Zsír
-
Összesen 17.5 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 61 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 792.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 81 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 69 mg
-
Foszfor 334 mg
-
Nátrium 266 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.1 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 773.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 459 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 58 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 50 micro
-
Kolin: 107 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1881 micro
-
β-karotin 4565 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 515 micro
-
Lut-zea 236 micro
Összesen
431
kcal
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 110.9 g
Zsír
-
Összesen 69.9 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 244 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3168.7 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 134 mg
-
Kálcium 324 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 274 mg
-
Foszfor 1335 mg
-
Nátrium 1065 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 164.3 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 3093.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1835 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 17 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 231 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 118 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 32 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 200 micro
-
Kolin: 429 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 7525 micro
-
β-karotin 18258 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 2061 micro
-
Lut-zea 942 micro
Összesen
1721
kcal
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 3 g
Zsír
-
Összesen 1.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 85.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 36 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 83.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 50 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 203 micro
-
β-karotin 493 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 56 micro
-
Lut-zea 25 micro
Összesen
45
kcal
Hozzávalók
-
3 közepes db sárgarépa
-
1 közepes db fehérrépa
-
2 db burgonya
-
1 kis db karalábé
-
1 kis db zeller
-
1 kis fej vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 kis db paradicsom
-
1 db paprika
-
só ízlés szerint
-
ételízesítő ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
20 dkg leveles tészta
-
2 l víz
Elkészítés
- A zöldségeket meghámozzuk. A répát és a zöldséget bevágjuk hosszában. A hagymán hagyjunk rajta egy réteget a héjából, mert az is színezi a levesünket.
- A húst sós vízben feltesszük főni. Fontos, hogy figyeljünk rá, hogy mikor kezd habozni, mert ha szétcsapja a habját, akkor zavaros lesz! Ha megjelenik a tetején a hab, akkor egy kis szűrővel merjük le róla.
- Ha már nem habzik, akkor beletesszük a zöldségeket, illetve a fűszereket (a borsot teatojásba tegyük).
- Hagyjuk felforrni a levest, de most is figyeljük, hogy ne kezdjen zubogni.
- Ha felforrt hagyjuk a levest gyöngyözni. A húsleves főzés egyik alapszabálya, hogy csak gyöngyözni szabad neki, mert akkor lesz szép és tiszta.
- Ha már a hús és a zöldségek is megpuhultak, jó a leves. A főzés ideje függ attól, hogy milyen fajta húst főzünk. (Egy öreg tyúk vagy kakas több órás program, míg egy fiatal sertés, vagy csirke csupán 1-2 óra. Ezért érdemes olykor egy villával megszúrni.)
- Egy csipesz segítségével szedjük ki óvatosan a zöldségeket és a húst, majd egy sűrű szűrővel szűrjük le a levest.
- Levestésztával még forrón tálaljuk.
- Elkészítettem: 60 alkalommal
- Receptkönyvben: 16
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4584
- Feltöltés dátuma: 2012. július 03.
Ajánló
A leveshúst én gyakran kínálom második fogásként egy kis meggy-, alma- vagy paradicsomszósszal és főtt krumplival. Persze, ha csupán egy kis ecetes torma van hozzá, az sem utolsó... :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A húsleves nekem mindig az otthon melegét idézi. Otthon minden vasárnap délben húsleves került az asztalra, aminek az illata már reggeltől fogva belengte a konyhát. Ilyenkor összegyűltünk mindannyian az asztal körül... Azt hiszem, hogy ilyenkor igazán boldogok voltunk, hisz együtt voltunk... Büszkén viszem tovább ezt a családi hagyományt. :)