r
Nosalty Logó

Húslepénykék sült zödséggel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csiki Piroska
Húslepénykék sült zödséggel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húshoz

A zöldséghez

Összesen 611 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húshoz

A zöldséghez

Összesen 2445 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húshoz

A zöldséghez

Összesen 136 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    39 g

Zsír

  • Összesen
    44 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1106.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    481 mg
  • Nátrium
    336 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    322.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    64 micro
  • β-karotin
    783 micro
  • β-crypt
    124 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    1488 micro
Összesen 611 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    156.1 g

Zsír

  • Összesen
    176.1 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    644 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4425.8 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    718 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    260 mg
  • Foszfor
    1926 mg
  • Nátrium
    1345 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.6 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1288.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    619 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    340 mg
  • D vitamin:
    162 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    234 micro
  • Kolin:
    634 mg
  • Retinol - A vitamin:
    327 micro
  • α-karotin
    256 micro
  • β-karotin
    3133 micro
  • β-crypt
    498 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    5951 micro
Összesen 2445 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    247.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    176 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    288 micro
  • Lut-zea
    333 micro
Összesen 136 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A zöldséghez

Elkészítés

A húshoz

  1. A húst a hagymával, fokhagymával ledaráljuk, hozzáadjuk a tojást, a fűszereket, az 1 ek vízben feloldott szódabikarbónát és annyi prézlit, hogy formálható legyen. Amíg a zöldségeket előkészítjük, a húst hűtőben pihentetjük.
  2. A zöldséget megmossuk, a cukkinit (tököt), ha szükséges, lehámozzuk, kb 7 mm széles karikára vágjuk (olyan fiatal tököt használjunk, hogy a magja is benne maradhasson). A cukkinit megsózzuk, és tésztaszűrőbe tesszük, hogy a fölösleges lé lecsöpögjön.
  3. A húsból vizes kézzel 8-9 cm átmérőjű korongokat lapítunk, nem bő olajban, serpenyőben mindkét oldalát megsütjük.
  4. Egy másik serpenyőben, amit olajjal csak éppen kikentünk, fedő nélkül megsütjük a többi felkarikázott zöldséget (cukkinit, karikára vágott hagymát, paprikát). Ezeket is megszórhatjuk borssal.
  5. A megsült húsra rárétegezzük a zöldséget, közzé téve egy-egy paradicsomszeletet, zöldfűszert. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal, vagy sajtszelettel borítjuk be. Abban a serpenyőben amiben a hús sült, lángra tesszük, fedő alatt a sajtot ráolvasztjuk. Máris tálalható.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2849
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Húslepénykék sült zödséggel
Csiki Piroska 230 recept

Az ötletet a Nők Lapjából vettem. Mindez készíthető grillsütőben. Adhatjuk ebédre vagy vacsorára.

Hozzávalók

A húshoz

A zöldséghez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...