r
Nosalty Logó

Húslepénykék sült zödséggel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Csiki Piroska
Húslepénykék sült zödséggel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A húshoz

A zöldséghez

611
Kalória
39g
Fehérje
15.2g
Szénhidrátok
44g
Zsír
322.2g
Víz
161g
Koleszterin
3.3g
Rost
7g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húshoz

A zöldséghez

Összesen 611 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húshoz

A zöldséghez

Összesen 2445 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húshoz

A zöldséghez

Összesen 136 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    39 g

Zsír

  • Összesen
    44 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1106.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    481 mg
  • Nátrium
    336 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    322.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    64 micro
  • β-karotin
    783 micro
  • β-crypt
    124 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    1488 micro
Összesen 611 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    156.1 g

Zsír

  • Összesen
    176.1 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    644 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4425.8 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    718 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    260 mg
  • Foszfor
    1926 mg
  • Nátrium
    1345 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.6 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    1288.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    619 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    340 mg
  • D vitamin:
    162 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    234 micro
  • Kolin:
    634 mg
  • Retinol - A vitamin:
    327 micro
  • α-karotin
    256 micro
  • β-karotin
    3133 micro
  • β-crypt
    498 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    5951 micro
Összesen 2445 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    247.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    72.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    176 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    288 micro
  • Lut-zea
    333 micro
Összesen 136 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. A húst a hagymával, fokhagymával ledaráljuk, hozzáadjuk a tojást, a fűszereket, az 1 ek vízben feloldott szódabikarbónát és annyi prézlit, hogy formálható legyen. Amíg a zöldségeket előkészítjük, a húst hűtőben pihentetjük.
  2. A zöldséget megmossuk, a cukkinit (tököt), ha szükséges, lehámozzuk, kb 7 mm széles karikára vágjuk (olyan fiatal tököt használjunk, hogy a magja is benne maradhasson). A cukkinit megsózzuk, és tésztaszűrőbe tesszük, hogy a fölösleges lé lecsöpögjön.
  3. A húsból vizes kézzel 8-9 cm átmérőjű korongokat lapítunk, nem bő olajban, serpenyőben mindkét oldalát megsütjük.
  4. Egy másik serpenyőben, amit olajjal csak éppen kikentünk, fedő nélkül megsütjük a többi felkarikázott zöldséget (cukkinit, karikára vágott hagymát, paprikát). Ezeket is megszórhatjuk borssal.
  5. A megsült húsra rárétegezzük a zöldséget, közzé téve egy-egy paradicsomszeletet, zöldfűszert. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal, vagy sajtszelettel borítjuk be. Abban a serpenyőben amiben a hús sült, lángra tesszük, fedő alatt a sajtot ráolvasztjuk. Máris tálalható.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Sütés ideje: 25 perc

Az ötletet a Nők Lapjából vettem. Mindez készíthető grillsütőben. Adhatjuk ebédre vagy vacsorára.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Piri-piri csirke

A piri-piri (vagy peri-peri) csirke egy népszerű, csípős, fűszeres csirkeétel, amely portugál gyarmati hatásokra alakult ki Afrikában. Az étel alapja a piri-piri paprika (afrikai ...

Hering András

Gong bao csirke

Aki járt már kínai büfében, biztosan találkozott ezzel az alapfogásnak számító csirkeétellel. A gong bao lényege a csirkedarabokhoz hozzákevert pirított mogyoróban rejlik, ha pedig a ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

A konyha 6 sarkalatos pontja, amit szinte mind kihagyunk a...

A tavaszi nagytakarítás nemcsak sok időt, hanem nagy lelkierőt is igénylő feladat, amin jobb túlesni, ha már megérkezett az év első meleg hétvégéje. Sokszor még a legrutinosabbak is kifelejtenek bizonyos részeket a nagytakarítás során - ezekre mi most 6 pontban felhívjuk a figyelmet.

Top Receptek

Túrós muffin

Lehengerlően puha piskótával, izgalmas túrókrémmel és hetyke morzsaréteggel vár ez a pofonegyszerű kis sütemény, ami ízeiben a túrógombócot idézi meg. Érdemes jó előre nagyobb ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!