r
Nosalty Logó

Hűsítő cseresznyés gazpacho morzsolt fetával

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gerzsenyi Flóra
Hűsítő cseresznyés gazpacho morzsolt fetával
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

585
Kalória
13.1g
Fehérje
56.3g
Szénhidrátok
37.2g
Zsír
486.2g
Víz
44.5g
Koleszterin
7.4g
Rost
35.8g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 585 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1168 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 92 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    37.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1382.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    345 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    303 mg
  • Nátrium
    639 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.3 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    486.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    72 micro
  • β-karotin
    590 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    647 micro
Összesen 585 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    26.1 g

Zsír

  • Összesen
    74.3 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2765.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    691 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    155 mg
  • Foszfor
    605 mg
  • Nátrium
    1279 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.6 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    972.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    164 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    144 micro
  • β-karotin
    1179 micro
  • β-crypt
    106 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1295 micro
Összesen 1168 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    77.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    205 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 92 kcal

Elkészítés

  1. A cseresznyét kimagozzuk, a zöldségeket felaprítjuk, a bagettnek levágjuk a héját, és felkockázzuk. Mindezt összekeverjük egy nagy tálban, meglocsoljuk ecettel, olívaolajjal, és sóval, borssal ízesítjük. Hozzáreszeljük a fokhagymát, jó alaposan összekeverjük, és 3-4 órára a hűtőbe tesszük.
  2. Majd turmixgépbe halmozzuk a keveréket, és simára pürésítjük, ha túl sűrű lenne, pár csepp vízzel lazíthatjuk. Utólag ízesítsük még sóval, borssal vagy ecettel, ha szükséges. Találás előtt hűtőben tároljuk.
  3. Morzsolt fetasajttal, friss bazsalikommal, olívaolajjal meglocsolva, pirított bagettszeletekkel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés módja: hidegkonyha

Tombol a nyár, és az ember vágyik valami hűsítőre: íme egy finom, gyors és hideg leves azoknak, akiknek nem mindig az édesre fáj a foguk. Elsőre kissé bizarrnak tűnhet az összetevők kombinációja, de nem érdemes kételkedni benne, mert a végeredmény tökéletes lesz. Tudtátok, hogy a gazpacho milyen hosszú utat tett meg azóta, hogy Dél-Spanyolország perzselő síkságairól útnak indult? Bár a mondák szerint a ma ismert gazpacho eredetileg nem is volt piros, se hideg, se spanyol. Elsőként a római légionáriusok "fejlesztették ki", és az alapja kenyér, víz, olaj, ecet, fokhagyma és só volt. Viszont Andalúziában a földeken dolgozó parasztemberek idővel hozzáadtak paradicsomot, uborkát és paprikát, majd cserépedényben zúzták szét a friss hozzávalókat, és ezzel hűsítették magukat munka közben. A modern változatok ma már mindenféle új összetevőt tartalmaznak, a sárgarépától és gyömbértől a cékláig, görögdinnyéig és eperig. A mostani cseresznyéssel egy kortárs klasszikust sikerült alkotni, amely gyönyörű előétel lehet egy vacsorapartihoz is.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Andalúz gazpacho selymesen

Spanyolország-szerte nagyon népszerű nyáron ez a jéghidegen kínált paradicsomkrémleves, a gazpacho azonban elsősorban Andalúzia védjegye. Nagy vita tárgyát képezi, hogy pontosan mi ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Túrós muffin

Lehengerlően puha piskótával, izgalmas túrókrémmel és hetyke morzsaréteggel vár ez a pofonegyszerű kis sütemény, ami ízeiben a túrógombócot idézi meg. Érdemes jó előre nagyobb ...

Olasz citromos sütemény

Nagyon finom enyhén savanykás, hűsítő sütemény nemcsak forró nyári napokra. A képen csak egyszerűen porcukorral megszórva tálaltam, de simíthatunk rá citromlével és porcukorral ...

Sajtos-köményes tallér

Itt az interneten találtam egy aránylag olcsó ostyasütőt (a fotón látszik is), és azóta nagyon sokszor készítem el a sajtos tallért. Nagyon kiadós és finom ropogtatni való, és a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!