Hűsítő cseresznyés gazpacho morzsolt fetával
- 2% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
250g cseresznye145 kcal
-
200g kígyóuborka29 kcal
-
25g lilahagyma9 kcal
-
6g bazsalikom1 kcal
-
50g koktélparadicsom9 kcal
-
13g bagett36 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
25g olívaolaj221 kcal
-
8g almaecet2 kcal
-
0g fokhagyma0 kcal
-
50g feta sajt133 kcal
- 2% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
500g cseresznye290 kcal
-
400g kígyóuborka58 kcal
-
50g lilahagyma18 kcal
-
12g bazsalikom3 kcal
-
100g koktélparadicsom18 kcal
-
26g bagett71 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
50g olívaolaj442 kcal
-
15g almaecet3 kcal
-
0g fokhagyma0 kcal
-
100g feta sajt265 kcal
- 2% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
39.9g cseresznye23 kcal
-
31.9g kígyóuborka5 kcal
-
4g lilahagyma1 kcal
-
1g bazsalikom0 kcal
-
1 kcal
-
2.1g bagett6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
1.2g almaecet0 kcal
-
0g fokhagyma0 kcal
-
8g feta sajt21 kcal
- 2% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 13.1 g
Zsír
-
Összesen 37.2 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1382.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 345 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 77 mg
-
Foszfor 303 mg
-
Nátrium 639 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 56.3 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 486.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 116 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 82 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 66 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 63 micro
-
α-karotin 72 micro
-
β-karotin 590 micro
-
β-crypt 53 micro
-
Likopin 1287 micro
-
Lut-zea 647 micro
- 2% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 26.1 g
Zsír
-
Összesen 74.3 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 89 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2765.3 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 691 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 155 mg
-
Foszfor 605 mg
-
Nátrium 1279 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 112.6 g
-
Cukor 72 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 972.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 232 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 62 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 164 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 131 micro
-
Kolin: 83 mg
-
Retinol - A vitamin: 125 micro
-
α-karotin 144 micro
-
β-karotin 1179 micro
-
β-crypt 106 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 1295 micro
- 2% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 2.1 g
Zsír
-
Összesen 5.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 220.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 55 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 48 mg
-
Nátrium 102 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 77.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 94 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 205 micro
-
Lut-zea 103 micro
Hozzávalók
-
1 db kígyóuborka
-
1 kis fej lilahagyma
-
1 marék bazsalikom
-
10 dkg koktélparadicsom
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A cseresznyét kimagozzuk, a zöldségeket felaprítjuk, a bagettnek levágjuk a héját, és felkockázzuk. Mindezt összekeverjük egy nagy tálban, meglocsoljuk ecettel, olívaolajjal, és sóval, borssal ízesítjük. Hozzáreszeljük a fokhagymát, jó alaposan összekeverjük, és 3-4 órára a hűtőbe tesszük.
- Majd turmixgépbe halmozzuk a keveréket, és simára pürésítjük, ha túl sűrű lenne, pár csepp vízzel lazíthatjuk. Utólag ízesítsük még sóval, borssal vagy ecettel, ha szükséges. Találás előtt hűtőben tároljuk.
- Morzsolt fetasajttal, friss bazsalikommal, olívaolajjal meglocsolva, pirított bagettszeletekkel tálaljuk.
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 13
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 688
- Feltöltés dátuma: 2023. július 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Tombol a nyár, és az ember vágyik valami hűsítőre: íme egy finom, gyors és hideg leves azoknak, akiknek nem mindig az édesre fáj a foguk. Elsőre kissé bizarrnak tűnhet az összetevők kombinációja, de nem érdemes kételkedni benne, mert a végeredmény tökéletes lesz. Tudtátok, hogy a gazpacho milyen hosszú utat tett meg azóta, hogy Dél-Spanyolország perzselő síkságairól útnak indult? Bár a mondák szerint a ma ismert gazpacho eredetileg nem is volt piros, se hideg, se spanyol. Elsőként a római légionáriusok "fejlesztették ki", és az alapja kenyér, víz, olaj, ecet, fokhagyma és só volt. Viszont Andalúziában a földeken dolgozó parasztemberek idővel hozzáadtak paradicsomot, uborkát és paprikát, majd cserépedényben zúzták szét a friss hozzávalókat, és ezzel hűsítették magukat munka közben. A modern változatok ma már mindenféle új összetevőt tartalmaznak, a sárgarépától és gyömbértől a cékláig, görögdinnyéig és eperig. A mostani cseresznyéssel egy kortárs klasszikust sikerült alkotni, amely gyönyörű előétel lehet egy vacsorapartihoz is.