r
Nosalty Logó

Húsgombócos lasagne-leves

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gréti
Húsgombócos lasagne-leves
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A leveshez

A húsgolyókhoz

A tálaláshoz

493
Kalória
30.7g
Fehérje
52.4g
Szénhidrátok
16g
Zsír
315.5g
Víz
62.1g
Koleszterin
6.2g
Rost
9.8g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A húsgolyókhoz

A tálaláshoz

Összesen 493 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A húsgolyókhoz

A tálaláshoz

Összesen 3931 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A húsgolyókhoz

A tálaláshoz

Összesen 72 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    30.7 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2244.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    281 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    434 mg
  • Nátrium
    1373 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    315.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    356 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    112 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    979 micro
  • β-karotin
    3106 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    11344 micro
  • Lut-zea
    1348 micro
Összesen 493 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    245.3 g

Zsír

  • Összesen
    128.1 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    497 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17956.5 g
  • Cink
    37 mg
  • Szelén
    468 mg
  • Kálcium
    2249 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    693 mg
  • Foszfor
    3470 mg
  • Nátrium
    10988 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    419.4 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

Víz

  • Összesen
    2524.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2848 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    27 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    287 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    896 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    76 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1390 micro
  • Kolin:
    713 mg
  • Retinol - A vitamin:
    449 micro
  • α-karotin
    7831 micro
  • β-karotin
    24849 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    90749 micro
  • Lut-zea
    10782 micro
Összesen 3931 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    330.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    202 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    46.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    144 micro
  • β-karotin
    458 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1672 micro
  • Lut-zea
    199 micro
Összesen 72 kcal

Elkészítés

A leveshez

  1. Egy nagy vasedényben még fenn a tűzhely platniján, olívaolajon hagymát pirítunk. Erre dobjuk rá a kicsi kockába vágott sárgarépát, zellerszárat és cukkinit. Oregánóval, bazsalikommal, sóval, borssal fűszerezzük, és picit összepirítjuk.
  2. Hozzáadunk 4 közepes paradicsomot kockázva, valamint egy darabolt paradicsomkonzervet, egy nagyobb üveg passzírozott paradicsomot, és 2 liter alaplevet. Lefedve a sütőbe tesszük az edényt, és legalább 25-30 percig rotyogtatjuk az egészet úgy 180 fokon.
  3. A levesbe beletördeljük a tésztát, és visszatesszük a tészta főzési idejének megfelelő időre a sütőbe.
  4. A végén beledobáljuk a húsgolyókat (én azért csináltam így, hogy húsosan és mentesen is tudjam tálalni).

A húsgolyókhoz

  1. Közben egy tálban összekeverjük az aprított hagymát, reszelt répát és pici reszelt cukkinit, a fűszerekkel és a darált hússal, majd gombócokat gyúrunk belőle. A húsbogyókat pici olívaolaj loccsantással egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és a leves alatti részben megpirítjuk (vagy serpenyőben).

A tálaláshoz

  1. A levest tányérokba kiszedve parmezánforgáccsal, tördelt mozzarellával, aprított bazsalikomlevelekkel és/vagy petrezselyemszórással tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Miért ne? Ha kapsz ilyen csinos, fodros szélű tésztát, próbáld ki ezt a felvágós levest!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Almaleves

Ha szeretitek a gyümölcsből készült leveseket, akkor az őszi-téli időszak beköszöntével ez a tejszínes almaleves remek választás lehet, ha bő fél óra alatt készítenétek valami ...

Rosanics Petra

Raviolileves

A szokásos raviolit most fogtuk és kicsit megvariáltuk, ugyanis egy szuper leves készült belőle, ami igazán átmelenget a hűvös időben. Pikk-pakk elkészül ez a tésztás leves, a Candy ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hatlapos Eszterházy-torta

A burgenlandi kirándulásunk után szereztem meg a receptet, nem is akárhonnan, az Eszterházy szakácskönyvből. Ennek ellenére nem állítom, hogy ez az eredeti, hiszen máig tisztázatlan, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!