r
Nosalty Logó

Húsgombócok - másként

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
8zsuzsa8
Húsgombócok - másként
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 669 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2678 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 149 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.8 g

Zsír

  • Összesen
    19.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2114.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    244 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    490 mg
  • Nátrium
    1178 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    291.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    196 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    289 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    1042 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    17369 micro
  • Lut-zea
    1824 micro
Összesen 669 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    139.1 g

Zsír

  • Összesen
    79.7 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    281 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8459.7 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    322 mg
  • Kálcium
    978 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    444 mg
  • Foszfor
    1958 mg
  • Nátrium
    4711 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    352.5 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1164.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    675 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    269 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    785 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1157 micro
  • Kolin:
    339 mg
  • Retinol - A vitamin:
    326 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    4169 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    69475 micro
  • Lut-zea
    7296 micro
Összesen 2678 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    466.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    260 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    230 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3830 micro
  • Lut-zea
    402 micro
Összesen 149 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát kifőzzük a tasakon lévő utasításnak megfelelően. Ha kész, leöblítjük, kiolajozott tűzálló tálba tesszük.
  2. A darált húst, a sót, borsot, vágott petrezselymet és bazsalikomot jól összekeverjük. Kis gombócokat formálunk vizes kézzel, és forró olajban kisütjük.
  3. A gombóckákat a tésztára ültetjük.
  4. A hagymát, fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A zöldpaprikát kicsumázzuk, apró kockákra vágjuk. A cukkinit vékonyan felszeleteljük.
  5. A visszamaradt olajban megfuttatjuk a hagymát és fokhagymát. Pár perces párolás után hozzáadjuk a zöldpaprikát és a cukkinit. Sózzuk, borsozzuk, tegyünk bele bazsalikomot. Felöntjük a paradicsommal. Puhára főzzük.
  6. A fűszeres paradicsomot a tésztára és a húsgombócokra öntjük. Nem baj, ha hígnak tűnik, a tészta beszívja majd.
  7. 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Félidőben megszórjuk reszelt sajttal.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 142
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8097
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Húsgombócok - másként
8zsuzsa8 210 recept

Valami újra vágytam. Régi, újságból kivágott receptek között bukkantam rá. Mindenkinek megnyerte a tetszését.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...